2018:

Obs:

For en del år siden ble jeg alvorlig syk, og det er det denne bloggen har handlet om - leukemien og meg. Jeg ble friskmeldt i 2015, og på tross av flere senskader som preger meg og livet mitt, har jeg det heldigvis (mest) fint i dag :)

Bloggen min blir liggende her, både for min egen del, og kanskje for din? Er det noe du lurer på, eller bare vil si hei, kontakt meg gjerne på mail:

marensofie86@hotmail.com


lørdag 28. november 2009

Takk for deeet..

På mandag var fortsatt blodverdiene mine altfor høye, og det var bare å kjøre på med større doser gift. Hrmf.. Det er jo forsåvidt betryggende da, bedre å passe på at jeg virkelig får nok medisin enn at jeg får for lite og blir enda sykere.
Denna uka har det vært de fæle, gule pillene. Methotrexate (som de heter) gir såre slimhinner, og jeg får vondt ifra munnen, nedover halsen, gjennom magesekken, tarmene og helt ned i ræva. Så veit dere dèt. Siden jeg fikk større dose enn normalt denne gangen, har ikke formen vært noe særlig å skryte av de siste dagene. Jeg har liggi en god del med magesmerter og generell uvelhet, i dag begynte jeg å bli sår i munnen også.
Når jeg tar dissa pillene pleier jeg samtidig å skylle munnen med motgift, for å unngå munnsår. Dessverre varierer det veldig om motgifta funker, noen ganger slipper jeg sårene, mens andre ganger bare "forsvinner" all huden i munnen og på leppene. Det er helt forferdelig vondt, og det ser heller ikke særlig delikat ut. Denne gangen virker det som om den har funka ganske greit, jeg er, men har ikke sår.

Jeg forventer at formen fortsatt er på vei ned, både inni og utapå. Med "inni" nå, mener jeg i beinmargen, ikke hue (som det ofte er). Beinmargen skal slå's ut litt, og med det daler formen og immunforsvaret. Når det gjelder hue, så føler jeg at jeg har sånn passe kontroll for tiden. Endelig skal jeg flytte for meg selv igjen, og jeg får faktisk nøkkelen til leiligheten i morgen. Gleder meg sååå mye! Det blir nok å gjøre de nærmeste ukene, og særlig for en som har "litt" lett for å gjøre mye ut av alt. Heldigvis er det gode og hyggelige ting som skal gjøres!

10 kommentarer:

 1. Haj! Imponert over den positive holdninga du har, forventet ikke akkurat å sitte humre over bloggen til en kreftsyk en ;) Finfin lesning. God (detsomerigjen) helg, god bedring!

  SvarSlett
 2. Ja, enig, helt utrolig at du fortsatt greier å spøke om det du gjennomgår, men tror det er veldig viktig at du holder humøret oppe. Og så bra at du nå får din egen leilighet, godt å være hos mor, men du trenger helt sikkert noe for deg selv nå. Lykke til med både flytting og medisiner.

  -Synne.

  SvarSlett
 3. kjære Maren- Sofie...du er helt enorm...beundrer deg i massevis...og ønsker deg lykke til m flyttinga(HURRRRRRRA)...og den dritten av en sykdom du går gjennom...kommer til å ordne seg:))))))))))))

  SvarSlett
 4. Hei!

  Gratulerer med egen leilighet =) Digg med eget rede, eller hva?

  Lykke til videre, ønsker deg alt vel.

  SvarSlett
 5. Du imponerer meg!
  Utrolig inspirerende å lese bloggen din.
  Til tross for den dritt-sykdommen klarer du å leve livet.
  Du legger deg ikke bare ned og lar sykdommen styre livet ditt.
  Takk for at du deler erafringer og tanker!

  SvarSlett
 6. Jeg er veldig imponert over ditt pågangsmot, tiltross for alt det vonde du desverre må gå gjennom. Gratulere med ny leilighet, det blir nok toppers. Kjekt få sitt eget. Lykke til videre.
  Heier på deg. Kommer til å følge bloggen videre.
  Hilsen Wenche

  SvarSlett
 7. Flott..... Ta det nå bare litt pent med flyttinga. Roma ble ikke bygget på en dag vet du, og du behøver ikke flytte alt på en gang. Det er fremdeles lenge igjen til Jul (tror jeg)... Bli kvitt sårheta og få i deg noe juleribbe, det smører systemet.....
  Ha en glitrende uke

  SvarSlett
 8. Hei!
  Huff, methotrexat er ikke noe gøy nei! Jeg fikk noe som heter caphosol på sykehuset, et tokomponent munnskyllemiddel. Vet ikke helt hvor godt det fungerer, men jeg bruker det dagene FØR slimhinnene begynner å bli herpa. Kjedelig å bare leve på tomatsuppe, yoghurt og sjokoladepudding ;)
  Stå på videre, Maren-Sofie :)

  Hilsen Mads (ALL jeg også, yey!)

  SvarSlett
 9. Håper du blir frisk snart..! :/ Du er utrolig sterk, det kan man føle igjennom skrivemåten. Stay strong, little star! :) Kleeeem

  SvarSlett
 10. Nice one på radioen i dag søtaa :)

  SvarSlett