2018:

Obs:

For en del år siden ble jeg alvorlig syk, og det er det denne bloggen har handlet om - leukemien og meg. Jeg ble friskmeldt i 2015, og på tross av flere senskader som preger meg og livet mitt, har jeg det heldigvis (mest) fint i dag :)

Bloggen min blir liggende her, både for min egen del, og kanskje for din? Er det noe du lurer på, eller bare vil si hei, kontakt meg gjerne på mail:

marensofie86@hotmail.com


mandag 19. oktober 2015

19. oktober

Denne datoen kommer alltid til å vekke sterke minner.

Den 19. oktober 2006 fikk jeg telefon fra fastlegen min, hvorpå han med alvorlig og følelsesladd stemme forteller meg at jeg mest sannsynlig har leukemi. "Maren Sofie, du må på sykehus nå. Ikke om noen dager, ikke om noen timer, men nå. Det haster."

..og det viste seg at han hadde helt rett. Allerede samme kveld lå jeg på Rikshospitalet med antibiotika rett i årene for å dempe alle infeksjonene kreften skapte i kroppen. Morgenen etter fikk jeg cellegift, og det fortsatte jeg å få - hver bidige dag - de neste fire årene.

Og så, litt "symbolsk" i dag, den 19. oktober 2015 - nøyaktig ni år etter diagnosetidspunkt, avslutter jeg bloggen.

Jeg ble friskmeldt fra leukemien i forrige uke, da var det fem år siden min siste beinmargstransplantasjon, og beinmargsprøvene mine viser nå ingen tegn til kreftceller.

Det er egentlig veldig mye jeg kunne skrevet i dette innegget, og jeg kunne blitt skikkelig sentimental, men jeg velger å gjøre det kort.

Én ting synes jeg derimot er viktig å få "sagt", for jeg føler jeg har erfaring nok til å kunne ytre meg om det; vi er heldige som bor i Norge, og som har et så sabla godt helsetilbud!

Jeg synes det er veldig trist at de som har én "dårlig opplevelse" på (f.eks) legevakta, hvor "resepsjonisten var sur", eller "sykepleierne klarer søren ikke å treffe åra mi når de tar blodprøve en gang!", skal få bidra til å skape en holdning om at det norske helsevesenet er dårlig. Jeg kan ikke fordra hvordan sosiale medier lar oss klage og sverte åpenlyst, over en lav terskel, til alle og enhver. Om man er misfornøyd med hvordan man blir behandlet, og dette gjelder vel egentlig ikke bare i helsesammenheng, men generelt; ta det opp med den/de det gjelder!

Husk at menneskene som finnes under begrepet "det norske helsevesenet"; de som møter pasientene, de som er trygge, flinke og profesjonelle i jobben sin i mange tilfeller blir skjært over samme kam når det slenges stygge kommentarer om enkelthendelser. Ja, det er mye i systemet som ikke fungerer, og det er alltids noen som ikke burde fått jobbe innen helsesektoren - men ikke la det/de få skape inntrykket av hvordan helsenorge er som en helhet.

Det er så mye mer bra, enn dårlig.

PS: Les under headeren på bloggen. Det gjelder forsatt, og det kommer det alltid til å gjøre. Fra langt inni (bein)margen - takk!6 kommentarer:

 1. Gratulerer med friskmeldingen! Og masse lykke til videre :)

  SvarSlett
 2. Gratulerer så mye med friskmeldingen 😄 dette unner jeg deg. Du er ei flott jente som har jobbet hardt for å bli frisk. Ønsker å konentere at det er veldig flott å få fram det positive i helsevesenet, for for det er mange flinke og flotte mennesker som jobber hardt for at vi skal bli frisk😄 min historie er ikke så positiv men det behøver jeg ikke å utdype her. Igjen Gratulerer ❤

  SvarSlett
 3. What didn`t kill ya, made ya more strong! Fantastisk. All the best! Stian

  SvarSlett
 4. Og eg har følgt bloggen din frå første stund, blitt glad i deg, og håpar inderleg at livet blir fint for deg!
  Kari

  SvarSlett
 5. Så flott å høre! Takk for at jeg har fått følge med på veien din gjennom bloggen. Du har lært meg mye, ikke minst om hvor tøft det kan være selv etter at behandling er over. Så viktig det er at vi lever hver dag, her og nå, i både gode og mindre gode dager :) klem fra en leser, margrethe.

  SvarSlett
 6. Hei alle sammen!
  Tusen takk for snille kommentarer! Det er både rart og veldig fint å tenke på at det er så mange som har fulgt bloggen min gjennom disse årene, og jeg setter stor pris på alt jeg har fått tilbake ved å "skrive av meg" både gleder og sorger her :)

  Mange gode ønsker til dere alle, og en haug med klemmer, fra Maren-Sofie

  SvarSlett