2018:

Obs:

For en del år siden ble jeg alvorlig syk, og det er det denne bloggen har handlet om - leukemien og meg. Jeg ble friskmeldt i 2015, og på tross av flere senskader som preger meg og livet mitt, har jeg det heldigvis (mest) fint i dag :)

Bloggen min blir liggende her, både for min egen del, og kanskje for din? Er det noe du lurer på, eller bare vil si hei, kontakt meg gjerne på mail:

marensofie86@hotmail.com


lørdag 24. april 2010

Dag +11 er nesten til ende...

...og mamma Grethe kommer kort innpå for å fortelle at Maren-Sofies trygge hjelpere på Rikshospitalet fremdeles er svært fornøyde med tilstanden hennes så langt, og flere gir uttrykk for sterkt beundring over hvor tappert hun håndterer situasjonen.

Dager og netter er fremdeles preget av smerter - spesielt i magen - men den tapre krigeren har alltid et vennlig smil til alle som dukker opp på isolatet. Behandlingen krever fremdeles masse blodprøver, blodtrykks- og pulsmåling, veiing og kontroll med væskeinntak og -"utslipp" pluss mye medikamenter både intravenøst og i pilleform. Og slik går fremdeles dagene og nettene - pasienten er ikke svært opptatt av om det er helg eller hverdag - bare døgnene går unna uten vanskelige komplikasjoner!

Fortsett å heie!!! - det betyr mye for psyken både for Maren-Sofie og oss nærmeste!

Jeg-er-så-innmari-stolt-av-den-herlige-jenta-hilsner fra mamma Grethe

46 kommentarer:

 1. Så bra å høre at legene er fornøyde!
  Dere er knalltøffe alle sammen, og aller mest du selvfølgelig, Maren-Sofie, fortsett å stå på! Jeg heier alt jeg klarer!
  Lykkeønskninger fra Bergen :)

  SvarSlett
 2. jeg heier på deg! Kjempeflott at legene er fornøyde, dette går garantert bra!
  Masse varme tanker fra meg til dere alle.
  Hilsen fra Tone

  SvarSlett
 3. Hei og masse varme tanker til deg, mammaen til Maren-Sofie! Jeg er selv mamma til en ung dame, og gleder meg til å følge min datters liv videre. Slike ting som kreft inngår ikke i planene, det er klart. Det skulle være hykleri å si at jeg vet noe om det dere må gå gjennom, men bare det å følge Maren-Sofie gjennom hennes blogg gir litt perspektiv på våre egne liv. Takk for at dere deler med dere!
  Maren-Sofie er alle tiders jente som du har all anledning til å være stolt av! Håper så inderlig at alt går bra og at hun blir helt frisk. Håper også at du har noen å støtte deg til i mørke stunder.
  Hilsen Olivia

  SvarSlett
 4. Heia Maren-Sofie, dette klarer du! Dere er en tøff gjeng, bare stå på, så kommer dere dere gjennom det sammen! :)

  SvarSlett
 5. For ei dame sier jeg bare.. :) Du er flott Maren-Sofie!

  Stå på, dette skal gå bra! :)

  Klem

  SvarSlett
 6. Jeg heier på deg Maren-Sofie! Og etter at vi snakket sammen i Sytten tretti på P4 i desember har jeg lest bloggen din med jevne mellomrom. Sender deg også noen varme tanker hver gang jeg hører Springsteen, og det er ikke så sjelden. Masse lykke til videre. Mvh Erik Molland

  SvarSlett
 7. Jeg heier masse på deg Maren-Sofie! Etter at vi snakket sammen i Sytten tretti på P4 i desember har jeg lest bloggen din med jevne mellomrom. Hver gang jeg hører på Springsteen nå - og det er jo ikke så sjelden - sender jeg noen tanker til deg. Masse lykke til videre! Mvh Erik Molland

  SvarSlett
 8. Hei, så godt å høre, har vært innom og kikket etter om det har vært noe nytt hver dag.....skjønner godt at du er stolt av jenta di, for makan til optimisme som hun viser i en vanskelig tid! Og så lenge som det har vart. Nå håper vi alle at kampen snart er vunnet, og Maren Sofie kan begynne å leve et normalt liv.

  Varme hilsener fra også en mamma.

  SvarSlett
 9. Dette var gode nyheter. Alle her inne heier på deg Maren-Sofie og vi gleder oss til ditt neste innlegg for da vet vi at du er på bedringens vei.

  Mamma Grethe, nå vet vi også fra hvem Maren-Sofie har arvet sitt pågangsmot og optimisme, eplet faller ikke langt fra stammen. Takk for at du holder oss oppdatert.

  SvarSlett
 10. Takk for at du oppdaterer oss her på bloggen! Vi er jo mange som følger spent med på hvordan det går med Maren-Sofie...

  Stå på videre, jeg krysser armer og bein for deg! :-)

  SvarSlett
 11. Veldig godt at legene er fornøyd :o) Da blir vi så glade!
  Hver dag er ne dag nærmere en hverdag utenfor sykehuset :o)
  Klem

  SvarSlett
 12. Tapper tøffing tåler trøblete tider til tilstanden tillater triveligere timer.
  Fornøyde Rikshospitalhjelpere er gull:-) Heia, heia MAren-Sofie og mamma Grethe +++
  Marianne M.

  SvarSlett
 13. Hei!
  Det var godt å høre at det går så bra. Følger med på hva som skjer. Dere er utrolig flinke til å holde humøret og motet oppe.
  Stå på, vi heier på dere.
  Lykke til ønskes fra dame i Bærum

  SvarSlett
 14. HEIA HEIA, Maren-Sofie, du er BEST !

  SvarSlett
 15. Du skal vite at det gleder meg enormt at det fremdeles går etter planen. Hver eneste dag er jeg innom bloggen din å kikker etter nye oppdateringer og hver eneste gang jeg ser at det går framover, smiler jeg fra øre til øre.
  Jeg rett og slett gleder meg stort til den dagen kommer at jeg kan lese at du er frisk igjen og til at du kan ta "menneskets beste venn" med deg på tur og nyte livet :)
  Stå på Maren-Sofie, livet som frisk venter på deg ;)
  Klem

  SvarSlett
 16. Lykke til til videre fra alle oss i UG!!!!

  Stå på !

  SvarSlett
 17. GO maren-sofie!kan overhodet ikke forestille meg hvordan du har det nå men at det er alt annet enn godt..ja det skjønner jeg!
  verden er skrekkelig urettferdig noen ganger og man kan lure på mye..sukk,men sitt eget liv kan man styre bare til en hvis grad og resten er flaks\uhell og tilfeldigheter..
  skjebnen har gitt deg en ganske tøff start maren-sofie,men er ganske sikker på at du klarer å kjempe deg gjennom dette:)
  med hvitkledde hjelpere og familien trygt rundt deg har du hvertfall solid støtte,og det er godt.
  føler med dere alle sammen,ikke lett for mams og paps og se jenta si ligge der uten å kunne gjøre så mye,så tusen takk for oppdatering av blogg mamsen:)
  `sender varme tanker til dere alle og noen ekstra hold ut stråler til maren sofie:)
  klems fra torild

  SvarSlett
 18. Jeg heier og heier, og er innom her hver dag for å se hva som skjer! Lykke, lykke, lykke til. :)

  SvarSlett
 19. JA!!! Vi heier!!!

  Varme tanker fra B

  SvarSlett
 20. Jeg heier som bare det! (Har fulgt med på bloggen din nesten et halvtår nå, Maren-Sofie, så du har ikke noe valg men å stå på:))

  SvarSlett
 21. Så utrolig kjekt å høre at tingene er fine og at legene er fornøyd. At Maren-Sofie er utrolig tapper og utholdene har jeg aldri tvilt på. Har fulgt henne så lenge at det har jeg sett. All grunn til å være stolt av henne.
  Det er utrolig fint med en oppdatering, selvom en egentlig ikke kan forvente det i en slik situasjon. Stå på videre alle sammen.Heier på deg Maren-Sofie
  Varme tanker fra Wenche

  SvarSlett
 22. Så godt å høre at det går så bra :)
  Heier med dere!
  Anne

  SvarSlett
 23. Kjære Maren-Sofie.
  Det er med glede jeg leser det moren din har skrevet. Det høres ut som om dette går riktig veien, selv om du har det umenneskelig tøft. Jeg forstår at du nå takler dagene med å bare komme deg gjennom dem. Jeg vil bare si at jeg synes du er tapper. Du er i en situasjon der du må være det, men det gjør det ikke noe mindre av den grunn. Jeg kan se over til Rikshospitalet fra der jeg bor, og hver dag titter jeg bort dit og tenker på deg. Alle gode ting ønskes deg. Jeg sitter på sidelinjen og heier på deg, jeg gleder meg til jubelbrølet som kommer når du har blitt frisk.
  Hilsen Carina

  SvarSlett
 24. Jeg heier. Godt å høre at de rundt deg er fornøyd. Ingen kan stå på som deg, Maren-Sofie.

  Sender masse varme tanker og gode ønsker for tiden framover og for framtiden.

  Tenker også på alle dere i familien og vennene som er samlet tett rundt. Det er sikkert harde og lange dager. Må all ventingen lede til noe godt.

  mvh Marianne

  SvarSlett
 25. Fantastisk at det går riktig vei, selv om veien er vanskelig å gå..... Vi er så mange som "går med deg", og jeg håper du kjenner alle varme ønsker og tanker som sendes din vei... Håper det blir litt lettere for deg framover...
  Stor klem fra Birgitte i Trondheim

  SvarSlett
 26. Hei Maren-Sofie!

  Det er snedig å kjenne følelsene strømme på når jeg leser bloggen din om at du nå er benmargstransplantert. For jeg ligger nesten et år foran deg, da jeg ble benmargstransplantert 29.april på Riksen i fjor. Så sånn sett kan jeg godt sette meg inn i den fasen du er inni nå. Det er et hardt, hardt kjør og slit.... Og det er vanskelig, om ikke umulig for utenforstående å foratå og sette seg inn i. Det er massivt det du opplever nå.
  Det er nesten så jeg ikke skjønner hva jeg var igjennom selv....

  Men vet du, jeg vil si til deg at det blir bedre, det blir så inderlig mye bedre når den nye margen begynner å jobbe i og for kroppen din.
  Men for all del, ta et minutt eller en dag av gangen.... Det holder det, i massevis, men VIT at vi er flere som har vært der du er nå, og som er her ute nå.
  Her ute, tilbake i livet mitt, sammen med mine, hvor jeg kan få bestemme innholdet på hverdagen, uten forstyrrelse av kreftsykdom og cellegift..... Det er så bra og godt å kjenne.....
  Til torsdagen skal jeg på tilbake på avdelingen du ligger på, til 1 årskontroll. Og da skal flagget til topps her hjemme, og jeg skal flagge for deg også og den nye margen din.
  Vet du, jeg opplevde våren som en flott tid å bli transplantert på -det er lys og håp om noe godt i lufta, sola varmer (selvom du ikke skal være i sollyset, så opplevde jeg skyggen som god...) og sommeren ligger foran.
  Jeg heier på deg på min måte ;)

  Lykke til, Maren-Sofie - for hver dag som går så nærmer du deg dagene der du kan få bestemme innholdet på dagene igjen.

  Varm hilsen fra Solveig :)

  SvarSlett
 27. Jeg heier også på deg, Maren Sofie. Jeg følger bloggen din jevnlig, men har ikke vært så flink til å kommentere. Det er trist at du skal behøve å gå gjennom det du gjør nå. Jeg beundrer ditt pågangsmot, din optimisme og styrke. Stå på videre!
  Hilsen Mona

  SvarSlett
 28. Heia Maren-Sofie, mammaen og resten av familien!!
  Det er så kjekt å høre at de hvitkledde på Riksen er fornøyde, det bare må gå rette veien nå,.

  Jeg krysser fingre for at det fortsetter slik at du kan komme ut og nyte våren/sommeren g gjøre det DU vil.
  Stå på. dette går rette veien!

  Klem fra Wenche i Kristiansund

  SvarSlett
 29. Heia - heia - heia!

  Så glad at legene er fornøyd med hvordan dette går! Ikke noe som er bedre enn det!
  Må være utrolig slitsomt dette. mest for Maren-Sofie selvfolgelig, men også for dere som står ved siden av! Heoier litt på dere og jeg. Virker som dere er en uvurdelig støtte for jenta deres!

  Tusen takk for oppdateringer, titter innom hver dag.

  Mange klemmer fra Jona

  SvarSlett
 30. Jeg må heie litt her og jeg må heie litt der; her på bloggen, inne på isolatet, ute i den store verden. Det er så godt å se at du er rolig i forhold til situasjonen og gjør de riktige tingene; hvile, trene, dusje, drikke. Alt med pågangsmot og stå-på-vilje. Jeg ser så utrolig frem til Take - da blir det feiring (tilpasset orken, selvsagt...)!!

  Her er en vits jeg har lært fra Ivo i dag (til bloggleserne: Ivo er tante Fias 4 år gamle nevø). Den har han lært i barnehagen:
  "Det var to appelsiner som gikk over en bro, og så ramlet den ene appelsinen uti vannet. Da skrellet den andre appelsinen seg og hev uti en redningsbåt." Haha fra en liten gutt.

  Heia,heia,heia!!!
  Søs

  SvarSlett
 31. Er det ikke ok å ha pleierne rundt seg i en slik situasjon?? Jeg husker jeg kalte dem "engler"...
  For dem var det sikkert "bare" en jobb, men for oss føles det som om de er der bare for "deg"..
  Du har grunn til å være stolt av deg selv. Jeg vet hvordan du har det, og det er slett ikke så lett. Du kan godt være litt stolt av moren din også. Det synes som også hun takler dette veldig bra. Å være mor til ei jente på din alder i en slik setting er kanskje værre en enn den er for deg selv. Jeg følte det litt slik. Jeg har jo en kone, og jeg tror på mange måter hun hadde det værre enn meg, for hun var liksom satt på sidelinjen og kunne ikke gjøre noenting, bortsett fra å vente. Vi er liksom midt oppe i det vi.
  Kanskje det er greitt å ha henne å slektes på.
  Stå på Maren... Dette går bra....
  Stå på du moren til Maren også. Det er tøft å være "lita" jente akkurat nå, og det er utrolig
  all-right med litt besøk.

  Varme tanker til hele familien i denne slitsomme perioden... og kanskje en liten klem....

  ole jonny

  SvarSlett
 32. Heia heia heia!
  Varme tanker til hele familien :)
  Cecilie.

  SvarSlett
 33. Heia heia , heier alt jeg kan på deg Maren-Sofie. Stå på! Du er knall tøff.

  Lykke til videre.

  SvarSlett
 34. Vi heier på dere fra Bergen også!
  Og håper at du er over det verste!!
  Snart kan det bare gå en vei, og det er ut av sykehus-senga, og hjem for godt:-)

  SvarSlett
 35. Lykke, lykke til! Dette skal gå bra! For ei fantastisk jente og familie.

  SvarSlett
 36. Ønsker deg masse lykke til :-)Syns du er tøff :-)

  SvarSlett
 37. HEIA, HEIA, HEIA - til den beintøffe jenta på isolatet!!Tenker på deg hver dag, sender masse goe tanker og nå er du 1 dag nærmere et NYTT liv!!:-)Stooor Drageklem :-)til deg og mamma!!

  SvarSlett
 38. Masse varme tanker til Maren-Sofie som vi vet kommer til å bli helt frisk! Du er allerede på vei dit, bare stå på videre :)

  SvarSlett
 39. Det er så utrolig flott å høre at alt går slik det skal, selv om jeg ikke en gang kan drømme om hva du går igjennom kjære venn.
  Kjempediger bjørneklem fra Ann-Mari og en til deg Grethe :-)

  SvarSlett
 40. Mange gode ønsker frå meg.
  Klem fra Hilde

  SvarSlett
 41. Fredrik b jakobsen27. april 2010 kl. 22:50

  du er ikke den eneste som er stolt over den jenta der. sender noen gode klemmer til deg maren! MASSE GLA I DEG!!! Tenker på deg vær dag!

  SvarSlett
 42. Hei.... Kjenner dere ikke, men snublet innon denne bloggen og ville bare si at jeg sender masse gode tanker og god energi deres vei.... Får så vondt av både Maren-Sofie som er så tapper, men også spesielt deg som er MOR.....
  Selv har jeg to nydelige friske barn og tredjemann på vei, og bare tanken på at noen av barna mine skulle blitt alvorlig syke gjør at jeg bokstavelig talt blir fysisk dårlig...
  Tror nok at fedre også har det på amme måte....men.... Vi mødre har båret dem under hjertet vårt, i 9 lange og gode måneder. Og vi kjenner dem bedre enn vi kjenner oss selv i det øyeblikket de ser dagens lys for første gang..... Og når det er noe galt eller at de er syke, så skulle vi ønsket at vi kunne byttet plass med dem, det finnes vel ingen i denne verden som rette kan kalle seg mor, som ikke hadde byttet plass med det syke barnet sitt om hun hadde fått muligheten...... Ville egentlig bare si at jeg tar av meg hatten for den styrken, kjærligheten og roen du viser..... Datteren din valgte virkelig rett den gangen hun valgte deg :0)
  Og husk at: Mødre er engler i trening...... Klem :0)

  SvarSlett
 43. Hærlegt å lesa at legane er optimistiske og glade, og at da har gått så bra til no:):)
  Alt kjem til å ordna seg, alt detta er snart forbi, og du skal få nyta denne fantastiske sommaren som er rett rundt hjørna, ha familie og venna rundt deg, alle som er glad i deg, og som vil ta vare på deg, berre gled eg:) Masse lykke til vidare, ser fram til fleire oppdateringar:)

  SvarSlett
 44. Hei heia heia kom hjem fra tur for 5 min måtte inn og se hvordan det går med deg maren sofie....
  ååå så glad jeg ble....skal lese mer i morgen ...nå går det rundt i hodet mitt etter en lang reise...hilsen ukjent dame w

  SvarSlett
 45. Heier på deg, Maren-Sofie! :) Sender masse varme tanker og gode klemmer til dere. :) klem Thea

  SvarSlett
 46. Jeg heier på deg så mye jeg kan Maren-Sofie! Du er en tøffing, og jeg gleder meg til å se deg komme hoppende og dansene ut når du er frisk.. =)

  "Just get back up when it knocks you down"

  SvarSlett