2018:

Obs:

For en del år siden ble jeg alvorlig syk, og det er det denne bloggen har handlet om - leukemien og meg. Jeg ble friskmeldt i 2015, og på tross av flere senskader som preger meg og livet mitt, har jeg det heldigvis (mest) fint i dag :)

Bloggen min blir liggende her, både for min egen del, og kanskje for din? Er det noe du lurer på, eller bare vil si hei, kontakt meg gjerne på mail:

marensofie86@hotmail.com


torsdag 27. mai 2010

Hjemlengsel, men...

...det er allikevel trygt å få være på Seksjon for blodsykdommer på Rikshospitalet når kroppen ikke fungerer helt som man skulle ønske.

Maren-Sofie lengtet veldig etter å få komme hjem, være i sin egen leilighet og sove i sin egen seng etter isolatoppholdet, og ble utskrevet fra Riks'n den 18. mai med forholdsvis sterke restriksjoner for hvordan hun skal forholde seg. Hun må unngå folkemengder og alt som kan medføre smittefare, og kan ikke være i direkte kontakt med sin kjære Springsteen - det plager ham minst like mye som henne :(. Tantebarna utgjør også en smitterisiko, ettersom de begge er i aldre hvor bakteriesmitte florerer i skole/SFO og barnehage :(. Videre må hun være forsiktig med mye matvarer, og dispenser'n med hånddesinfeksjonsmiddel har vært i flittig bruk.

Formen har dessverre ikke vært den aller beste etter at hun kom hjem. Slapphet og mye tunge tanker og utålmodighet har nok vært det mest fremtredende, men på onsdag denne uken ble magesmertene så intense at det ble nødvendig med innleggelse på Riks'n igjen. I utgangspunktet var det lagt opp til kontroll og oppfølging der to ganger i uken, men vi har trygg tilgang til hjelp pr. telefon dag og natt, og når vi blir anmodet om å komme innover for nærmere undersøkelser, er vi ikke sene om å kaste oss i bilen og dra innover.

I dag, torsdag (kanskje det blir fredag før jeg får publisert innlegget???), har Maren-Sofies mage blitt sjekket med gastroskopi, og det er tatt noen vevsprøver som hun får resultatet av i morgen. Videre er det tatt en ny benmargsprøve som viste det legene hadde en mistanke om da blodverdiene har falt de siste dagene; den nye "cellefabrikken" har en produksjonsstans som forhåpentligvis er midlertidig. Maren-Sofie får derfor blodoverføringer og tilførsel av trombocytter, og skal fra i morgen (eller kanskje det blir i dag - ja, det gjør det visst...) få sprøyter med et middel som forhåpentligvis fremskynder produksjonen.

I disse streiketider er det enkelte streiker som rammer verre enn andre - og denne produksjonsnedleggelsen skulle vi gjerne vært foruten!!! Men så lenge legene uttrykker optimisme, må ikke vi amatører svartmale situasjonen og deppe - alle streikesituasjoner løses på en eller annen måte opp etterhvert :).

Med-håp-om-at-Maren-Sofie-får-komme-hjem-i-morgen(I-DAG)-hilsner fra mamma'n ;)

27 kommentarer:

 1. Hei Maren Sofie!
  Forstår godt at du får tunge tanker når det butter i mot på denne måten. Krysser alt jeg har for at det bare er midlertidig stans i produksjonen, og at sprøytene får fart på cellene igjen. Det er nå positivt at legene er optimister. Stå på videre, det går snart rette veien skal du se!
  Klem til både deg og din mor!

  SvarSlett
 2. Håper hun får bedre dager nå snart. Da blir det lettere å se lysere på ting. Tenker masse på deg, Maren-Sofie.

  SvarSlett
 3. Vondt dette. Vi er med dere. Masse gode tanker sendes. Klem Ann-Mari

  SvarSlett
 4. Hallo :-)

  Stå på - tenker masse på dere .
  Håper kjem bedre dager for deg .

  SvarSlett
 5. Fint med en oppdatering, har vel tenkt at ting har vært litt tunge og leie.Noe som ikke er rart med alt du har gjennom gått.
  Satser på at sprøytene hjelper produsjonen igang.Håper det blir litt bedre for hver dag.
  Heier på deg.
  Hilsen Wenche

  SvarSlett
 6. Varme og omsorgsfulle tanker og klemmer sendes dere!

  SvarSlett
 7. Hei igjen!

  Ja, veien kan ofte virke lang og tung for oss som kjemper mot kreften, jeg vet jo det! Men vi må stå på alt vi klarer, og det klarer du, for du er sterk!
  Tenker på deg hver dag Maren-Sofie.
  Klem til deg og mammaen din fra Tone.

  SvarSlett
 8. Jeg vil bare sende en stor og varm hilsen til deg, Maren Sofie og din familie. Jeg håper at oppturene vil komme nå og at du kan se tilbake på dette en dag og tenke at du var (og er) ei tøff jente som kom styrka igjennom en tøff periode.

  -klem-

  SvarSlett
 9. Mange gode tanker til dere begge, dere rører meg til tårer dagelig
  mange klemmer fra en mamma

  SvarSlett
 10. Varme hilsener til Maren-Sofie og takk til mamma Grethe for oppdatering. Trist at cellefabrikken har gått ut i streik, men jeg er sikker på at den gjennopptar arbeidet snart igjen og at den da går for full.

  SvarSlett
 11. Deilig å høre at legene er optimistiske. Har inntrykk av at leger på sånne steder ikke gir uttrykk for optimisme uten videre. Er jo også litt heldig i denne situasjonen at dere bor i kjøreavstand fra riksen (og ikke på en annen kant av landet).

  Alle gode ønsker for deg og blodverdiene dine, Maren-Sofie, håper inderlig du snart må få dager mindre preget av smerter og tunge tanker.

  SvarSlett
 12. hei hei så bra en en lyd fra mamma
  dette går bra ....men fy det tar sååå lang tid...er enig med maren at hun vil bli frisk nååååå!!!!
  ønsker dere alle alt godt og lykke til med dagene videre. klem fra ukjent dame w

  SvarSlett
 13. Tenker på deg Maren Sofie

  SvarSlett
 14. Hei Maren-Sofie.
  Jeg følger bloggen din fast og synes du er slik ei flott og sterk jente! Tenker på deg og at det er urettferdig at du ikke får nyte livet som andre unge akkurat nå. Jeg er likevel sikker på at det kommer til ordne seg for deg. Om en tid kommer dette bare til å være minner fra en vanskelig tid. Stå på Maren-Sofie. Det er mange som heier på deg!

  SvarSlett
 15. Hei
  Ja det skal vel ikke være så lett og du hadde jammen fortjent at det gikk litt mere smertefritt nå.
  Håper du får reise hjem og at verdiene dine går rette veien. Klem fra Birgitte

  SvarSlett
 16. Hei Grethe og Maren-Sofie!
  Jeg krysser alt jeg har for dere og sender alle gode tanker til dere.Klem fra Ellen

  SvarSlett
 17. Sender mange mange gode tanker til dere alle. Håper virkelig denne nye blodfabrikken kommer skikkelig i gang snart. Vi ønsker så inderlig at Maren-Sofie skal få litt opptur igjen! Varm hilsen fra Marianne M.

  SvarSlett
 18. Tvi, tvi! God bedring klem fra en ukjent venn.

  SvarSlett
 19. Vil bare sende deg en stor klem Fie.. Tapre deg.. Tenker så masse på deg.. og på alt det morsomme vi har gjort oppigjennom barndommen. Syns det er ufattelig at du, av alle personer, skulle måtte gå igjennom det her. Den snilleste og godeste jenta man kan tenke seg. Og jeg syns du er så tapper og flink! Ikke alle har samme ståpå-vilje. Jeg vet du klarer det her. Kunne aldri tvilt. Men skjønner det er forferdelig tungt og slitsomt. Veldig vondt å vite hvordan du har det nå. Godt du har en så god mamma som passer så godt på! Sterk og flink er du Grethe! Stor klem fra Monica (Mocce i Storgata 37) ;)

  SvarSlett
 20. Hei!
  Håper dere får noen oppmuntrende nyheter nå, og du Maren-Sofie får bedre og mer smertefrie dager.
  Når du får litt mer energi og blodverdiene blir bedre, så kommer nok optimismen din tilbake.
  Husk at det kan ta litt tid før ting stabiliserer seg.
  Stor god bedring klem fra Jorunn.

  SvarSlett
 21. Hei til både mor og datter..

  Det er ikke greit når produksjonen opphører, men jeg tror nok det er midlertidig.
  Vi skal bare være glad for at det finnes midler som gir produksjonen en puff fremover, og at vi slipper å betale for dem selv, for de er ikke billige akkurat. Jeg vet ikke om det er neulasta eller hva det er, men dyre er de.
  Vi får håpe de virker fort, og at blodprosenten fyker i været ganske raskt. Jeg skulle gjerne sagt noen gode ord til trøst og oppmuntring, me ord blir liksom så fattige i en slik situaasjon. Men det kommer nok. Det er bare tålmodigheten som skal på nok en prøve.
  Vi krysser fingrene, og sender en liten tanke til alle gode makter om god og rask bedring.

  En hilsen til Maren-Sofie og mamma`n
  ole jonny

  SvarSlett
 22. Kjære Maren- Sofie.
  Skjønner godt at du blir oppgitt. Jeg tenker masse på deg og krysser fingrene for at formen din snart blir bedre. Stor klem fra Marianne.

  SvarSlett
 23. Sender varme tanker og håper du snart får noen bedre dager <3
  Hilsen Mona

  SvarSlett
 24. Kjære Maren-Sofie og mamma'n din!
  Tenker på deg / dere hver eneste dag. Ønsker at det snart blir orden på blodet ditt! Lykke til videre!
  Varme hilsner og en klem fra Britt

  SvarSlett
 25. Har bestemt meg for å legge inn en ny kommentar hver gang jeg er innom bloggen. Bare for å vise at jeg bryr meg. Det er helt surrealistisk å bry seg om en person man aldri har møtt. Hver gang jeg er innom bloggen håper jeg sånn på gode nyheter.
  Keep up the spirit!

  SvarSlett
 26. Håper sprøytene får i gang produksjonen, og at det blir en frem gang! :)
  Tenker på dere hele tiden!

  Mange varme tanker fra Vigdis :)

  SvarSlett
 27. Håper formen snart blir bedre og at produksjonsstreiken din ihvertfall snart er over!!God bedringsklemmer fra en som tenker på deg!

  SvarSlett