2018:

Obs:

For en del år siden ble jeg alvorlig syk, og det er det denne bloggen har handlet om - leukemien og meg. Jeg ble friskmeldt i 2015, og på tross av flere senskader som preger meg og livet mitt, har jeg det heldigvis (mest) fint i dag :)

Bloggen min blir liggende her, både for min egen del, og kanskje for din? Er det noe du lurer på, eller bare vil si hei, kontakt meg gjerne på mail:

marensofie86@hotmail.com


onsdag 26. august 2009

Utydelig marg og forandringer i hjernen

Alle har vi vel dårlige dager innimellom, og noen ganger ekstra-dårlige-dager.
Jeg begynner med en gang å tenke på hva som forårsaker det. Er det riktig at jeg føler meg sånn nå, i forhold til medisinene? Har jeg glemt å ta noen piller? Kjenner jeg noen "nye" ubehag, har jeg vondt et sted som kan indikere tilbakefall? Har jeg spist noe uvanlig?

Nei, ikke veit jeg. Heldigvis har jeg ikke feber (da åker det rett inn på riksen), bare litt høyere temperatur enn vanlig.

Nå har mamma og Springsteen kommet hjem fra hundekurs (jeg orka dessverre ikke i dag), så da tenkte jeg å beære de med mitt blide åsyn (høhø). Det foregår ved at jeg trekker nesa rolig ut fra under dyna, og plasserer den elegant rett foran pc-skjermen. Jeg er virkelig god å ha med å gjøre på sånne dager ;)

På mandag hadde jeg min vanlige time på riksen. Fikk helt sjokk når jeg kom inn på laben, der de tar blodprøver, det var så mye folk der! Hender jo det er litt kø, det er god plass og mange stoler på venterommet, men på mandag var det helt stappfullt. Folk satt til og med ute i gangen og venta.
Jeg var litt høy på pæra og antok at jeg fikk ø-hjelp (pleier som regel å få det, så jeg kommer foran i køen), men ikke på mandag, gitt. Fikk heller en hyggelig bemerkning, fra de som jobber der, om at jeg befant meg i riktig etasje igjen. De hadde visst fått med seg at jeg hadde vært lagt inn på avdelinga i uka før. Det var koselig! :)

Jeg var litt spent hos legen, for jeg tenkte kanskje svaret på beinmargsprøven hadde kommet. Det hadde det, men ikke helt som vanlig; det var nemlig bare en melding fra Radiumhospitalet om at prøven ikke var mulig å tyde. Hva det betyr er uvisst, men jeg må ta en ny beinmargsprøve for å få endelig svar. Den taes ved oppstart av neste syklus, om ca seks uker.
Bildene fra MR-undersøkelsen var klare da, og de viste faktisk at det er enkelte forandringer i hjernen. Dette kommer av cellegift i store doser, over la(aaaaaa)ng tid, og er visst ikke noen sjokkerende resultater.
Jeg synes derimot det er litt ekkelt å tenke på at det er "forandringer i hjernen". Hva vil det si, egentlig? Kan man se sånne ting som at jeg har fått kjempedårlig konsentrasjonsevne, blitt glemsk eller er dritsliten hele tida, "på hjernen"? (Eller er det andre ting noen følte for å tilføye her, bare for å være morsomme? ;))

Nå kaller dyna igjen.. I morgen er jeg innmari klar for å føle meg litt bedre. Satser på det :)

PS; nå forbanner jeg meg selv, ved å skrive det (hvor er det jeg egentlig har denna teite, overtroiske innstillingen fra?), men..hey! Jeg har fortsatt hår, og det sitter fast!

9 kommentarer:

 1. Jeg beundrer din oppriktighet.
  Det står respekt av det å være så åpen og ærlig om så alvorlige saker. Ønsker deg all mulig lykke til med videre behandling.
  Heier på deg =0)
  Hilsen Wenche

  SvarSlett
 2. Maren-Sofie, du er ei rå dame! Skriver som jeg har nevnt fantastisk bra også... :) Har utrolig nok ikke oppdaget bloggen din før nå... Cellegift har bivirkninger, uten tvil. Satser på at den samtidig også utrydder de stygge kreft-cellene på dør! Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 3. Du er knalltøff! Jeg heier så mye på deg! :)
  Håper dagen idag er bedre :)

  SvarSlett
 4. Hva skal en si? Beundrer deg! Fantastisk blogg, er innom hver dag for å se om du har oppdatert.

  Du gir meg styrke, du gir meg håp. Vi som føler at vi har tøffe dager fordi vi er (kronisk) syke, bør ta en titt på bloggen din, så ser vi at vi har det faktisk ikke så ille likevel.

  Du berører kjente og ukjente med det du skriver. Fantastisk jente! Tusen takk for at du blogger og åpner øynene våre <3

  Klem Linn

  SvarSlett
 5. Hva skal en si? Beundrer deg! Fantastisk blogg, er innom hver dag for å se om du har oppdatert.

  Du gir meg styrke, du gir meg håp. Vi som føler at vi har tøffe dager fordi vi er (kronisk) syke, bør ta en titt på bloggen din, så ser vi at vi har det faktisk ikke så ille likevel.

  Du berører kjente og ukjente med det du skriver. Fantastisk jente! Tusen takk for at du blogger og åpner øynene våre <3

  Klem Linn

  SvarSlett
 6. du er ei fantastisk jente,du er tøff modig og flink.ja du åpner øynene våre vi klager for det minste men du har virkelig rett til og klage.håper du en dag får de medisinene som kan gjøre at du får det bedre,at du har det slik er rett ut sagt gjævlig unnskyld språkbruken.lykke til med all behandlingen din vi heier på deg du er vår alles helt vi håper du snart blir frisk igjen.lille rosen vår ha en flott dag videre så best du kan i din situasjon.stoooooooore klemmer fra anne.

  SvarSlett
 7. Hei Maren-Sofie!

  Eg har fulgt med på bloggen din ei stund nå, men har ikkje fått lagt igjen en kommentar..noe som sannelig e på tide!!

  Du skrive så ufattelig bra og gripende!!og trass i all sjukdom så ende eg alltid opp med å smila av d eg lese, for du har ein så utrolig sarkastisk- sjølironi eg aldri har opplevd før!
  Men samtidig e d aldri nåken tvil om kossen du har d- enten om du har d vondt eller e gla.

  Komme fortsatt t å lesa bloggen din- har stor tro på at detta går bra!! Du lere meg ting om livet eg aldri konne ha lest meg te i fagbøker! takk for alt du dele!!

  Beste hilsen
  Therese

  SvarSlett
 8. Maren-Sofie beundrer27. august 2009 kl. 18:44

  Hei Maren-Sofie,

  I morgen blir en super dag for, kjenner det på meg! Er som mange andre innom her hver dag for å se om du har oppdatert (mener ikke å legge mer press på deg, hehe), du er så sterk og tøff - en inspirasjon! Håret kommer til å holde seg der, men skulle det ramle av så vit at du er nydelig i skaut også :-)

  Go, Maren-Sofie!

  SvarSlett
 9. Hei!

  Ble nysgjerrig når du sa du hadde hår, har du bilde?

  SvarSlett