2018:

Obs:

For en del år siden ble jeg alvorlig syk, og det er det denne bloggen har handlet om - leukemien og meg. Jeg ble friskmeldt i 2015, og på tross av flere senskader som preger meg og livet mitt, har jeg det heldigvis (mest) fint i dag :)

Bloggen min blir liggende her, både for min egen del, og kanskje for din? Er det noe du lurer på, eller bare vil si hei, kontakt meg gjerne på mail:

marensofie86@hotmail.com


tirsdag 8. september 2009

I need a place to hide

Jeg har ikke vært i særlig god form de siste dagene..egentlig gjelder det vel hele den siste uka. Ikke at jeg kan forvente å være i "god form", som friske mennesker, men jeg kan jo regne med å fungere litt "normalt" innimellom. Jeg synes det er lenge siden sist.

På riksen i går fikk jeg vite at blodverdiene mine har vært veeeldig lave i det siste, det hadde kanskje vært en fordel om jeg hadde fått vite det tidlig i forrige uke, men det har visst gått i glemmeboka. Ellernoesånt.
Uansett, de er fortsatt veldig lave, så jeg må passe meg ekstra for alt som kan gjøre meg syk. Jeg setter pris på å få slippe svineinfluensaen. Den kan jeg rett og slett ikke få.

Ellers er det ganske kjipe tilstander nå. Null overskudd, trøtt og tiltaksløs. Egentlig skulle jeg gjerne bare gjemt meg bort, "forsvinne" en liten stund.

I dag har jeg vært på apoteket og henta innsovningstabletter, håper det kan gjøre at jeg får litt bedre søvn. Nå er det bare "kaossøvn", fæle drømmer og slitsomme tanker. Våkner om natta av at jeg er klissvåt av svette, ekkelt.

Ja, også, bare for å sette prikken over i'en når det gjelder klaging; jeg har vært/er veldig sår i munnen også. Møkkadriten! Jeg som til og med tok motgift, men neida, huden i munnen bare forsvant her en dag. Paaain.

Sånn, det var mye klaging på en gang, men jeg er ferdig nå. Mulig det hjalp litt..kanskje >:)

I går begynte jeg forresten på et spennende kurs, så det er jo positivt! Skal fortelle mer om det seinere, men noen av dere har kanskje hørt om det? Det heter Livslyst - når det røyner på, og er i regi av Kreftforeningen.

18 kommentarer:

 1. Huff, jeg føler med deg, selv om jeg ikke aner hvordan det er å ha kreft. Håper du får bedre dager snart! Du fortjener det nå! Syns du har en flott blogg, er her omtrent daglig. Du virker veldig sympatisk. Flott at du orker å oppdatere når formen din er så laber. Du må ikke føle det som et press, altså. Klemmer i massevis
  :-)

  SvarSlett
 2. Bivirkninger er noe dritt ja... Håper du snart joiner klubben for oss som har hatt kreft, men har blitt friskmeldt!! :) Du virker som ei utrolig sympatisk og bra jente og fortjener så absolutt det! Hang in there..

  Kunne du tenke deg å fortsette å skrive når du er ferdig med alt kreft-styret? Jeg har sagt det før og sier det igjen: du skriver fantastisk bra! Noen har det, andre har det ikke - du har det definitivt! :) Få deg en spalte i en avis.. Kunne vært interessant å lese dine betraktninger om mangt og meget! :)

  SvarSlett
 3. Du er flink som holder ut alt dette, må bare fortsette og ikke gi opp! Sikkert ikke alltid like enkelt å tenke positit og håpe, men det hjelper! :)

  SvarSlett
 4. stakkars maren sofie du har det tøft om vi bare kunne gjort noe for at du skulle slippe alt dette vonde du sliter med.hvorfor må det være slik det er så urettferdig.kunne det ikke bare vært slik at man kunne gå i en butikk og bare kjøpe nye kroppsdeler det tenker jeg ofte på når jeg blir drittlei av de dumme beina mine.men slik er det jo ikke vi må holde ut ,vi må kjempe.ja jeg har det jo forholdsvis bra,men stakkars deg lille rosen.jeg håper tablettene hjelper deg så du får sove litt i alle fall og gå uten søvn gjør det enda verre.stakkars liten vi tenker på deg det må du vite,vi ønsker sånn at du skal bli frisk en dag.prøv og slapp av litt ta litt tid for deg sjøl du er så tapper virkelig.håper alt det beste for deg maren sofie jeg skal skrive snart igjen.prøv og få sove litt,du er ei flott jente vi er glad i deg alle sammen.stoooor varm trøsteklem fra anne

  SvarSlett
 5. Hei!

  Godt å høre fra deg =)

  Det gjør godt å få ut dritten noen ganger, så jeg syns ikke du skal ha noen skrupler med å fyre løs når du føler at du trenger det.

  Jeg skal til sykehuset for å registrere meg som blodgiver (og forhåpentligvis benmargsdonor, hvis det går an) neste onsdag.

  Det hadde jeg aldri gjort hadde det ikke vært for at du og Regine Stokke åpnet øynene mine.

  Stå på videre!

  SvarSlett
 6. Ok, så deilig du er snart ferdig! :):)
  Starte i dag jeg. Var ikke noe morro. Fikk mange stikk i kroppen :(

  Neida det går så bra, vet noen får masse komplikasjoner, og noen ikke mye. Jeg har heeeeeldigvis ikke fått noe nesten ''Bank i bordet'' :)

  Håper alt går bra med deg! :)

  Går du foresten i Drammen med behandlingen eller? :)

  SvarSlett
 7. Syns du klager veldig lite jeg Maren! Får håpe tablettene funker da! :) er ikke lett å ha overskudd, ihvertfall når man ikke får sove godt..
  Høres spennende ut med kurs forresten! :D

  Mange tanker og klemmer fra Vigdis

  SvarSlett
 8. hei vennen,det er vel dumt og spørre hvordan du har det,jeg skjønner du har det vondt.jeg vet ikke åssen religion du har men jeg skriver til kirkens sos og ber de be for deg aot er det ok.det gir deg styrke men hvis det ikke passer for deg må du si det ,jeg vil ikke gjøre noe mot din vilje.som en sa flott at du klarer og skrive her så syk som du er,men pass på at du tar vare på deg sjøl ikke skriv hvis du er for dårlig vi skjønner det vi som skriver her du kommer igjen.vi er glad i deg du er en virkelig helt,et forbilde for andre ikke mange ville klart og holde oppe et sånt mot som du har med en slik sykdom.du får ha en så bra helg som du klarer,jeg skriver igjen.veldig glad i deg. en stoooooor klem fra anne.

  SvarSlett
 9. Open door, so I walk inside
  Close my eyes
  Find my place to hide
  And I shake as I take it in
  Let the show begin!

  Lykke til, du klarer det.

  SvarSlett
 10. Yeah!

  The higher you are
  The farther you fall
  The longer the walk
  The farther you crawl
  My body my temple
  This temple it tilts
  Step into the house that Jack built

  ;D

  Tusen takk for kommentarer! Jeg leser, smiler, gråter og det hjelper. Takk :)

  SvarSlett
 11. hei igjen maren sofie.jeg skriver til en som heter klara som har cystisk fibrose,hun ble litt sånn ja jeg skriver som til deg at jeg syns synd på henne og sånn,lille klara skrev jeg og da misoppfattet hun det med at jeg mener hun er liten og svak det er jo ikke slik.hvis du heller ikke liker ting jeg skriver til deg må du si det jeg vil ikke såre hverken deg eller henne jeg vil bare være litt medmenneske og gi litt trøst.hun er ikke svak og det mener jeg ikke du er heller.jeg skriver slik fordi jeg vil være snill prøve og muntre opp,gi trøst jeg mener ikke og såre noen.kan du ikke si maren sofie om du mener jeg skriver noe feil til deg jeg vil ikke såre eller dumme meg ut.denne kommentaren ble litt annerledes men jeg ville bare si det.anne

  SvarSlett
 12. Det er hyggelig at du skriver til meg, Anne. Jeg overraskes stadig over hvor mye folk kan bry seg om noen de ikke kjenner, det vises jo gjennom mange oppløftende kommentarer, fra så mange!
  Det som er litt vondt, er at det virker som du tar på deg andres sorg, smerter og problemer. Det virker jo som du har nok å stri med selv..! Husk at jeg skriver mye om det som ikke er bra i hverdagen, det betyr ikke at det ikke finnes gode ting i livet mitt. For det gjør det virkelig, og jeg er på en måte heldig, for jeg evner å se de mye bedre nå enn før jeg ble syk :)
  Takk for alle kommentarer, og det gjelder til alle sammen :)

  SvarSlett
 13. tusen takk for en fin kommentar,du er en god jente og ja kanskje jeg er slik av natur at jeg tar litt for mye på meg av andres smerter og jo jeg har en del selv men ikke noe alvorlig slik som du.det er disse beina mine ellers er jeg frisk og sunn.og som du sier vi bryr oss selv om vi ikke kjenner deg og det syns jeg absolutt man skal for du er et medmenneske og jeg syns synd på deg som må ha det slik.og husk ukjente er venner jeg enda ikke har møtt.jeg vil fortsette og skrive her det vil jeg gjøre,og det mener jeg,jeg liker og gi litt trøst til de som ikke har det så bra.så når det ser ut som om du vil jeg fortsatt skal skrive her så gjør jeg det.for selv om vi ikke kjenner deg så er vi glad i deg.klem fra anne

  SvarSlett
 14. Hei!

  Håper du har en kveld som ikke er så alt for verst! :) Ja, det er viktig å ikke glemme de hyggelige og morsomme øyeblikkene oppi alt som er vondt og skremmende! Jeg startet min sykehuskarriere med å velte glass, vannmugge og noen metallgreier fra et bord på rommet mitt når jeg skulle på do, med det resultat at det ble full oppstandelse og plutselig sto halve personalet på rommet mitt...

  Oppstandelse ble det også da jeg lå med verdens kraftigste klokke inni MR-maskinen.. Så for meg at jeg kom til å bli slengt ut av maskinen og bli sittende fast i veggen - men riktig så ille hadde det nok ikke gått i følge radiografen... :)

  Moro var det også å diskutere med min nyopererte romkamerat og så finne ut, etter at jeg har prata i 10 minutt, at han sover... :)

  Små lyspunkt i en tøff hverdag... :)

  Ekstra koselig var det også å få oppmuntrende meldinger fra gode venner... Gjorde hverdagen litt bedre!

  Ha en fin kveld! Har selv fått dilla på sukkererter - anbefales hvis ikke du har noe annet å gjøre... :)

  SvarSlett
 15. Yeah!
  Jack er forresten en av veldig få låter som Metallica aldri har spillt live.

  Hear me
  And if I close my mind in fear
  Please pry it open
  See me
  And if my face becomes sincere
  Beware!
  Hold me
  And when I start to come undone
  Stitch me together!

  SvarSlett
 16. hei maren sofie,jeg er blitt litt redd for og si for mye vet ikke åssen du reagerer så jeg får bare gi deg en klem nå og håpe at du har det bra innimellom.

  SvarSlett
 17. sender bare en trøsteklem til deg vet liksom ikke hva jeg har lov og si vil ikke at du skal være lei deg.men det du sier at du har det godt innimellom så klart har du det og det er jeg så glad for ,da kan du ta deg inn litt og kanskje få litt mere krefter.jeg venter på den dagen du kan si jeg er frisk å da hadde vi blitt glad maren sofie for det vil vi alle du skal bli og vi håper det skjer snart.veldig glad i deg.stooor varm inderlig klem fra anne.

  SvarSlett
 18. Oj, har de aldri spilt den live? Det visste jeg ikke :)

  SvarSlett