2018:

Obs:

For en del år siden ble jeg alvorlig syk, og det er det denne bloggen har handlet om - leukemien og meg. Jeg ble friskmeldt i 2015, og på tross av flere senskader som preger meg og livet mitt, har jeg det heldigvis (mest) fint i dag :)

Bloggen min blir liggende her, både for min egen del, og kanskje for din? Er det noe du lurer på, eller bare vil si hei, kontakt meg gjerne på mail:

marensofie86@hotmail.com


søndag 25. oktober 2009

Kortisonabstinenser

I dag er vel første dagen jeg har sultfølelse etter jeg kom hit. Det av den enkle grunn at jeg droppa frokosten, for å få sove lengre. "Dagens ungdom". Neida, siden jeg ikke møtte til frokost, veit jeg jo egentlig ikke hvor mange som faktisk gjorde det. Det er jo mulig de eldre her liker å sove litt ekstra på sønda'n også.

Det er liksom "lite å gjøre" (nå er det helg da, er mer action til uka), men allikevel så går tida. Måltidene blir på en måte de faste holdepunktene, også gjelder det å fylle tida i mellom de. I går prøvde jeg noe jeg aldri har gjort før; spinning. Peeees. Men jeg klarte det! Holdt ut i 40 minutter, klapp på skulderen :)

På fredag var ernæringsfysiologen her. Det var et helt greit foredrag om mat, matvaner og sånn. Jeg synes det var veldig ålreit egentlig, for det var endel jeg "trodde jeg visste, men ikke visste helt allikevel". Vi skulle også lage litt mat selv, så mamma; jeg har laga blomkålsuppe fra bunnen av! Med litt hjelp, men nå veit jeg hvertfall åssen dèt funker!

Ellers..hm. Jeg må prøve å tenke etter hva jeg egentlig har drivi med.

Jeg har vært på flere (eldre)trimtimer. Hvor mye effekt jeg får av de er litt uvisst, men jeg synes underholdningsverdien er såpass høy at det er veldig lett å henge seg på. Det er forresten mange supre folk her, og det gjelder å holde ørene litt åpne, for det er mange med gode historier på lager!

I morgen har jeg time hos sykepleier klokka 09.00, da blir det blodprøve. Jeg er spent på resultatene nå, siden jeg fikk full dose med sprøyter alle sju dagene i forrige uke. Det er litt mer enn sist.
Akkurat nå har jeg tatt den siste kortisonpilla i denna syklusen, finally! Nedtrappingen har gått greit nok, men i dag har jeg faktisk litt hodepine fordi jeg har tatt mindre doser.

I dag er det ingen planer eller aktiviteter, eller, det var visst mulig å dra på gudstjeneste i stad. Jeg følte heller for å spise sjokolade i senga og se på "Medium" (har med sesong 1 på dvd). Snart er det middag, tidlig middag på søndag, men det er bløtkake til kvelds!

8 kommentarer:

 1. Ta en bløtkakebit for meg også`a
  Jeg er fryktelig glad i bløtkake.

  Det ser ut til at du koser deg, og det er flott...

  SvarSlett
 2. Jeg blir så glad av å lese innleggene dine, Maren-Sofie! All ros til deg og ditt pågangsmot. Måten du uttrykker tanker, følelser og "aktiviteter" er fantastisk lesing for meg.

  Er inne på bloggen din flere ganger daglig for å se om du har oppdatert. Har fulgt deg siden starten og er så imponert over deg! Her sitter jeg i Lier og syns dagene kan være tøffe ("ung" og kronisk syk), men etter å ha lest innleggene dine er mine problemer som luft og ingenting.

  Tusen takk for at du deler så mye med oss. Du gjør faktisk en stor forskjell for andre ved å være så åpen og direkte om en så (for mange) "tabu" sykdom.

  Jeg følger også Regine, og etter å har fulgt dere ser jeg viktigheten av de små tingene jeg faktisk klarer å gjennomføre. Ikke alltid det er så mye, men det er så forbanna viktig å se på disse tingene som små seiere i stedet for å se på det jeg ikke klarer som nederlag.

  Takk for at du er du, og for at du skriver denne bloggen. Takk for at du åpner øynene mine når jeg lukker dem for lenge.

  Stor klem fra Linn <3

  SvarSlett
 3. ..og tusen takk til deg, Linn, for så utrolig gode ord! Jeg ble helt rørt her jeg sitter!

  Mange gode tanker sendes din vei!

  :)

  Ole Jonny: Nå skal jeg ned å spise kake, lover å spise litt for dere alle i kveld :D

  SvarSlett
 4. Hei

  Ble så glad når jeg leste bloggen, om mindre KC og at du hadde fått plass på rehab. Det fortjente du etter alle nedturene.

  Kortison er noe dritt, jeg fikk en merkelig reaksjon denne gangen, Fingrene mine er blitt røde som Hummer.....hm og jeg som ikke liker skalldyr engang.

  Har vært ute av stand til å være på nett noen dager :-( derfor litt om mye du har skrevet siden sist jeg var inne(den lille turen for sjekk av VAP er blitt til det 12 døgnet på sykehuset,og er her ennå, kommer kansje ut herfra på torsdag...sukk Min sønn fikk NØFF NØFF influensa, hadde det ikke vært for det hadde jeg vært hjemme på fredag)

  De gamle er moro å høre på, satt på dagligstua i formiddag og fikk en leksjon om hva man ikke snakker om :-) Og kom til å tenke på hva gubben skrev på bloggen om sex, hihi

  Du får kose deg på trimmen sammen med de "eldre" og nyte kaka.

  Søndagsklemz fra ei sykehusseng

  SvarSlett
 5. Virker som du trives oppi der :D Det er bra!
  Og superhurra for Medium! Det er jo en av de beste seriene som er :D har sesong 2 og 3, om du ikke har og vil låne de seinere.

  SvarSlett
 6. Ganske unikt vil jeg si, at du gjennom en blogg klarer å røre oss lesere til tårer, får oss til å føle at alt ikke trenger være svart selv om det i utgangspunktet føles sånn. Du får oss til å dra på smilebåndet samtidig som tårene triller. Men nå tror jeg at jeg må gi meg før jeg går laaaangt over grensen for sentimentalitet ;o)

  Nok en god klem fra Linn <3

  SvarSlett