2018:

Obs:

For en del år siden ble jeg alvorlig syk, og det er det denne bloggen har handlet om - leukemien og meg. Jeg ble friskmeldt i 2015, og på tross av flere senskader som preger meg og livet mitt, har jeg det heldigvis (mest) fint i dag :)

Bloggen min blir liggende her, både for min egen del, og kanskje for din? Er det noe du lurer på, eller bare vil si hei, kontakt meg gjerne på mail:

marensofie86@hotmail.com


søndag 8. november 2009

Blodverdier, svin og kondomer

Jeg tenkte, trodde, eller..nei, jeg har egentlig verken tenkt eller trodd noen ting. Uansett; bloggen måtte visst få litt fler skriverier om svineinfluensaen, til tross for at jeg synes det er nok om det sånn ca alle andre steder.
Å ta vaksinen var egentlig helt uaktuelt for min del, fordi man ikke visste hvordan jeg kom til å reagere. Å få influensaen var enda mer uaktuelt. Jeg spurte på riksen (dette var i sommer, tror jeg) om hva som skjedde hvis jeg fikk svineinfluensa, da fikk jeg som svar at "det skal ikke du ha..". Okei, da forstod jeg rimelig kjapt at den virkelig ikke var bra for meg (ikke at den er bra for noen da, egentlig, men ja..dere skjønner).

I forrige uke dalte blodverdiene mine elegant ned på null. Da ble det raskt en smule mer utrygt å være meg, siden jeg "gjerne" tar i mot alle mulige bakterier, virus og hvasomhelst av skumle greier jeg kan få. De nøytrofile (for de som er litt "inni gamet") lå på 0.1, og det er jo ikke så vilt mye å skryte av. Heldigvis har jeg klart meg bra, og verdiene har nok steget i løpet av de siste dagene. Nå kom jeg forresten på at jeg må bestille blodprøve til i morgen. Note to self.

Ja, også var det den influensaen da. I det siste har jo media nesten skapt en egen liten pandemi; skremsel-pandemien. Mange er skremt, og mange lurer på om de skal vaksinere seg eller ikke. Jeg har hele tida vært skeptisk til vaksina, og jeg hadde jo fått beskjed om å ikke ta den, så jeg tok egentlig hele greia ganske med ro. I forrige uke, da riksen fikk høre om de lave blodverdiene mine, ble saken plutselig ganske annerledes. Jeg skulle ha vaksineres, og det så fort som mulig.

Skeptisk, men overbevist. Okei, jeg fikk ta'n.

På fredag fikk jeg taxi fra Landaasen til helsestasjonen på Hov. Da jeg kom fram fikk jeg egentlig litt småpanikk. Der vandra jeg inn, lykkelig uvitende om at tydeligvis halparten av Hovs befolkning også befinner seg i "risikogruppen". Herregud, det var så mange der!
Med immunforsvar på null blir alt ganske overdrevent i hodet mitt; alle barn snørrer, og generelt alle er nysende bakteriebomber.
I sånne situasjoner "spiller jeg kreftkortet" for alt i verden. Det er jo faktisk livet mitt jeg må ta hensyn til. "Jeg har leukemi, jeg har blodverdier på null, jeg kan virkelig ikke være her!". Heldigvis møtte jeg stor forståelse fra helsesøsteren, og den halvtimen jeg måtte sitte å vente på eventuelle reaksjoner etter vaksina, fikk jeg tilbringe på et kontor hvor jeg kunne sitte alene, borte fra alle "bakteriebombene".
Jeg har ikke merket noe i etterkant, så det hele ser ut til å ha gått veldig bra.

Bank i bordet.

På helsesøsters kontor er det mye rart, og jeg hadde nok av lesestoff. Da jeg hadde bladd gjennom brosjyrer om kjønnssykdommer og prevensjon så jeg at det sto en svær bolle med kondomer på hylla, litt sånn "værsågo', bare ta". Jaok, en kan vel aldri være for sikker, og de var i mange fine farger, så jeg tok en neve og stappa i veska. Det skulle jeg angre bittert på et kvarter seinere.

Mens jeg venta på taxien rakk jeg en tur innom Rema 1000. Der var også en stor del av Hovs befolkning, det var jo tid for helgehandelen, skal vite! Jeg forta meg veldig, og i det jeg drar opp lommeboka i kassa (da hadde jeg allerede fått endel blikk, for jeg var jo nemlig den "ukjente jenta". Jeg tror Hov er et sånt sted hvor alle kjenner alle.) spretter det ut et aldri så lite lass med kondomer, som legger seg pent rundt beina på de innfødte.

"Oh, shit!"

Aldri har jeg vært så rød, og aldri har jeg pakka varer så kjapt som på Rema på Hov. Hjelpes.

Ellers så går dagene her veldig fort, selv om de er lange. På onsdag er det hjemreise, og det med blanda følelser. Jeg trives innmari godt her! Det er mye takket være den fine gruppa vi har blitt da, vi har mye moro sammen! :)

I morgen skal jeg gjøre noe jeg er redd for og ikke kan. Forhåpentligvis er jeg i stand til å skrive om det her etterpå. Hehe. Neida, det blir gøy.

Nå er det ikke mer strøm på pc'n. I'll be back soon!

11 kommentarer:

 1. Hahaha, nå måtte jeg le ja :) :) Skulle ønske en hadde hatt et hull i bakken å grave seg ned i i slike øyeblikk!! Hihi.. :)

  Håper du ikke får noen reaksjoner på vaksina, og at alt går strålende fremover :)

  Klemmer

  SvarSlett
 2. Hurra for Fia :-)

  Skulle gjerne stått bak deg i køen der ja, ha ha.

  Vi gleder oss til å se deg når du får kommet deg hjem igjen.

  Klem M

  SvarSlett
 3. Vet du, noe liknende har jeg prestert å gjøre også. Var i den alderen at det var gøy å samle på kondomer, jeg hadde aldri hatt noe bruk for dem. Så røyset det ut et helt lass da jeg skulle løfte opp sekken min for å gå på bussen...

  AAAaartig!!

  SvarSlett
 4. Hahahahahaha!!! Nå gleder vi oss til du kommer hjem!!!!!!
  Søstra

  SvarSlett
 5. LOL!

  Så utrolig klassisk!

  Håper du har hatt en god helg =)

  SvarSlett
 6. Heidet var morsomt, du kommer langt med sjølironi

  Klem

  SvarSlett
 7. Haha, du er hysterisk morsom! Nå lo jeg godt for meg selv her :D :D

  Hadde en lignende opplevelse for noen år siden da jeg som ingeniørstudent kom i kontakt med NITO på en stand på høgskolen... Det var mørkt ute, mange gikk uten refleks, så jeg spurte om jeg kunne ta med meg fra en bolle og dele ut til klassen.. Joda, det var greit..

  Det jeg imidlertid ikke hadde lagt merke til, var at det jeg trodde var sånne figurformede reflekser slett ikke var refleksfigurer.. Var en litt overrasket fyr som sto foran i auditoriet og plutselig fant ut at det jeg trodde var "elgformede reflekser", slett ikke var elgformede reflekser, men kondomer....

  Bedre ble det ikke av at det nesten kun satt jenter i auditoriet... *blush*

  Men en morsom historie ble det da utav det...

  Ha en strålende dag! :)

  SvarSlett
 8. Vær glad du ikke fikk svineinfluensaen!

  Jeg har på en måte imunforsvar fra himmelen og blir ALDRI skikkelig syk og med ribbesyka lå jeg utslått på sofaen i ei uke i strekk uten mulighet til å gjøre my annet enn å pendle mellom senga, sofaen og doen. Drakk te og vann i ei uke gjorde jeg også:P

  SvarSlett
 9. OMG! :-) Stakkars deg med kondomer opp til knærne og skuelystne publikummere. Haha, det er en herlig artig historie. Vi må vel ta den bloggposten der som et vitne om at formen er ganske grei :-)

  SvarSlett
 10. Jeg synes det er fornøyelig å lese bloggen din. Men denne gangen synes jeg det var spesiellt morsomt. Kan godt tenke meg hvordan det føltes, men sett i etterkant så var det vel ikke så ille? Det sies jo at en god latter forlenger livet, og vi andre lo i alle fall hjertelig. Det er vel kanskje ikke umulig at også du, når det bare fikk gått noen minutter fikk deg en latter. Jeg vil vel anta det, i og med at du har selvironi nok til å skrive om historien på bloggen din.
  Lykke til videre...........

  SvarSlett
 11. Hei frøken... En liten stund siden nå. Tenker masse på deg! Håper ting blir bedre og bedre og at du blir helt 100% igjen. En venninne til av meg blir borte fra meg nå om ikke lenge, eksakt tid er litt uvisst enda :(

  I dag hadde jeg egentlig en skikkeli dårlig dag føler jeg... Men så leser jeg det morsomme innlegget med kondomene!! HAHA Sorry... men du ler vel av det nå selv? hihi Så leste jeg flere av innleggene dine, så på siden til Regine. Hadde jeg ikke sitti på jobb nå hadde jeg skammet meg så mye at jeg hadde begynt å grine!

  Livs motet deres er noe ALLE kan og bør lære av. Jeg har ikke en dårlig dag lenger nå, man må lære seg å sette pris på alt en har...

  Masse Lykke til Maren, selv om vi ikke snakker sammen så ofte lenger så tenker jeg veldig mye på deg! :)

  Klem fra meg!

  SvarSlett