2018:

Obs:

For en del år siden ble jeg alvorlig syk, og det er det denne bloggen har handlet om - leukemien og meg. Jeg ble friskmeldt i 2015, og på tross av flere senskader som preger meg og livet mitt, har jeg det heldigvis (mest) fint i dag :)

Bloggen min blir liggende her, både for min egen del, og kanskje for din? Er det noe du lurer på, eller bare vil si hei, kontakt meg gjerne på mail:

marensofie86@hotmail.com


tirsdag 13. april 2010

...og et nytt liv starter

Jeg har fått det ærefulle oppdrag å skrive noen ord på bloggen mens de edle dråpene fra verdens flotteste donor renner inn i årene til Fia mia. Den nye margen ankom Gardermoen på morgenen i dag, og etter en biltur var den vel i havn på Riks'n - puuuustuuuut...

Tilstanden til Maren-Sofie har ikke vært så god som vi kunne ønsket de siste dagene - ikke noe som forstyrrer behandlingen - men bivirkninger av cellegiftsdosene har absolutt vært tilstede med mye kvalme og oppkast + en meget gjenstridig hodepine som antagelig er migrene.

Nå nærmer det seg bunnen av posen med de livgivende dråpene. Pappa Espen, søster Hege og allerallerallerbestestevenninne Katrine er tilstede og følger hele prossessen med ærefrykt og spenning. Svoger Morten måtte ivareta litt hjemlige tantebarnforhold, men "deltar" via sms.

Akkurat nå har supersykepleier Astrid inngått en avtale med en litt sliten og småskuffet Maren-Sofie (skuffet over at ikke formen er bedre i dag) at den store feiringen med is skal utstå til "take" - den dagen den nye benmargen begynner å produsere. Da tar vi med flaggene på nytt!

Nå er det bånnski - og vi jubler hurra iblandet masse rørte tårer.

Innlagt av mamma Grethe

PS I dag lanseres boka til Regine og James synger Carpe Diem, Baby på Telenor Arena i kveld :-)

41 kommentarer:

 1. Takk for oppdatering! Leit å høre at formen til Maren ikke er så bra, men krysser fingre og tær for at det blir bedre etterhvert. Tenker på dere som familie og spesielt på Maren som står midt i det. varme og styrkende klemmer sendes dere!! .-)) Gry

  SvarSlett
 2. Herlighet så fantastisk!!!!!! Lykke, lykke til, og jeg skal være med å feire når produksjonen er i full sving:O)

  Snefrid

  SvarSlett
 3. Takk Grethe! Nå har jeg ventet spent i hele dag! har krysset fingre og tær, og sendt en haug med energi og varme tanker! :) Håper formen kommer seg! Du og din familie er i mine tanker Maren-Sofie!

  Mange klemmer fra Vigdis :)

  SvarSlett
 4. Ja takk Grethe.. Har ventet spent..
  Sender også mange tanker til dere. Skal hilse så masse fra resten av familien:) Stå på videre!
  klemmer fra Christina :)

  SvarSlett
 5. Formen har vel en tendens til å kunne være nokså skral når man holder på med den behandlingen.. Men Maren-Sofie er en fighter! :) Du har all grunn til å være umåtelig stolt over den flotte datteren din! (og det er jeg helt sikker på du er også) :)

  Nå krysser vi fingrene for at den nye margen finner seg til rette! :) Du får gi den fantastiske jenta lykkeønskninger fra alle oss som aldri har møtt henne, men fått enorm sympati for henne gjennom denne bloggen.

  Klem

  SvarSlett
 6. Takk for oppdateringa Grethe :)
  Vi følger spent med på bloggen og FB. Tenker masse på dere alle sammen og sender mange tanker til dere :)
  Stor klem fra Sivi

  SvarSlett
 7. Nå renner tårene. Jeg aner ikke hvem Maren-Sofie er, men har sett henne i Drammen. Boka til Regine er forresten allerede bestilt for flere dager siden, den skal leses!

  Lykke til med fremtiden, Maren-Sofie! Når jeg ser deg i Drammen skal jeg komme bort til deg og hilse på - og fortelle det hvor fantastisk flott og tøff du faktisk er!

  SvarSlett
 8. Så fint med en oppdatering.Da håper vi alle at dette blir vendepunktet.Krysser fingrer og det vi har for at dette skal blir bra og at fra nå avgår oppover =0) bare . Tenker på dere alle i denne tøffe tiden.
  Heier på Maren-Sofie som alltid
  Hilsen Wenche

  SvarSlett
 9. Krysser fingrene for deg Maren Sofie. Sender mange varme klemmer til deg og familien.

  SvarSlett
 10. Tusen varme tanker og klemmer til dere alle.

  SvarSlett
 11. Kjære dere, Maren-Sofie og familie!
  Kan ikke gjøre annet enn å si enn at jeg føler med dere! Det er en stri tørn dere er inne i. Følger med fra sidelinja. .
  Jeg ønsker så inderlig at alt skal gå bra og at formen snart blir bedre!!
  God bedring og lykke til!
  Varme hilsner fra Britt

  SvarSlett
 12. Gratulerer med dagen alle sammen, og spesiellt Maren Sofie.Jeg regner med at det nå blir 2 slitsomme uker i isolat, hvor tida går uliiiidelig sakte, ikke minst på grunn av slapp form og dårlig matlyst. Man orker ikke en gang å kjedespise. Men prøv å bevege deg litt, prøv å spise litt. Spør om smertepumpe og ekstra dose kvalmenedsettende hvis verden blir for ille. Selv fikk jeg, hva var det.... 0.02 milligram morfin i timen, og utvidet intravenøs kvalmestillende 3 ganger (i stedet for 2) i døgnet. Kvalmegreia holdt ikke mer enn 9 timer om gangen. Dette begynte jeg med dag 4 tror jeg det var, etter å ha spydd kontinuerlig ei hel natt. I løpet av de neste 3 dagene gikk jeg fra ikke å ha spist på 3 dager til å starte med en halv boks yoghurt og til 2 brødskiver i måltidet. Det hjelper utrolig på kreftene. Blodverdiene kommer etter hvert og så kommer feiring med flagg og opphevelse av isolat. En herlig følelse..... Vi krysser fingrene for at formen ikke skal bli for utrivelig, og gleder oss til du kommer ut igjen. Opp med hodet og fram med smilet...

  Stor klem

  ole jonny

  SvarSlett
 13. Bereist mirakelmarg er inntil videre kanskje bedre enn is... såvidt! Varme hilsener til dere alle - ikke minst den ukjente marggiver. HIlsen Marianne M.

  SvarSlett
 14. hei ååå hjelp dette blir for tøft jeg er mektig rørt av maren sofie...og familen hennes . tøff for dere alle . jeg må bare si at jeg tenker på dere... kjenner dere ikke men når jeg leser om henne historie blir jeg enda mer takknemlig for at jeg er frisk. takk for dere deler historien. klem til maren sofie fra ukjent dame w gleeder meg til hun er igjen her på "siden" hennes

  SvarSlett
 15. Frysninger og tårer i øynene fordi dere må gå gjennom det her. Men du er så tøff, og du har så mange som er glad i deg rundt deg, at du blir skikkelig ivaretatt.

  Nå krysser jeg alle fingre og tær og hvisker en bønn til den som eventuelt er der ute og passer på oss. Du er et flott, sterkt menneske, Maren-Sofie. Dette greier du!!

  Stor klem fra meg.

  SvarSlett
 16. Dere er en flott gjeng! Jeg tenker på Maren Sofie hver dag ,da jeg går forbi Rikshospitalet. Jeg bor nemlig i nærheten.
  Dere er tapre, flinke og flotte selv om dere er nødt til å være det! Alt godt ønskes.
  Hilsen Carina

  SvarSlett
 17. Kjære Maren Sofie og mamma Grethe.

  Maren Sofie er "heldig" opp i all elendigheten at hun har en mamma som deg, som trøster,passer Springsteen, er der for henne hele tiden,bånn fortvilet men holder humøret og Maren Sofie oppe i denne forferdelige vanskelige tiden.Det står respekt av dere, både Maren-Sofie og mamma Grethe. Slike tøffe mennesker som dere trenger vi flere av i Svelvik. Alle gode ønsker. Eva, Svelvik

  SvarSlett
 18. Tenk - livet i en liten, rød pose.
  Det er sannelig et mirakel!

  Glad i deg
  Søs

  SvarSlett
 19. Har masse positive tanka å gje vekk:) Eg håpa alt går som da skal, og at du blir frisk! Skal ta ein skål når alt har ordna seg, stå på:)Kjempeflott at du har ein så fin familie som støtta deg, familiekjærligheten er fantastisk:):)

  SvarSlett
 20. Ja, takk for oppdateringen Grethe. Det er mange kloke og vakre kommentarer som ligger her, og masse optimisme. Starten på noe nytt, med benmarg som lager gode sunne celler. Måtte ventetiden blir så skånsom som overhode mulig. Dere er i tankene våre. Klem fra Ragnar og Ann-Mari

  SvarSlett
 21. Heia
  Jeg har fulgt med din kamp mot kreftcellene en god stund. Jeg krysser nå fingrene for at behandlingen blir vellykket, og at formen bedrer seg raskt. Er selv ferdig med 9 tøffe cellegiftkurer på Radiumen, og friskmeldt for 3 måneder :-)Jeg unner deg virkelig å kjenne på livet som frisk igjen, uten vonde bivirkninger.
  Som Bengt E. sier hilsen fra Kreftkollega, Åse Kirstine Jægtvik

  SvarSlett
 22. Lykke til i dagene som kommer. Har tenkt på Maren-Sofie i dag.

  SvarSlett
 23. De varmeste tanker til dere alle!!! Nå krysser vi fingrene :o)

  SvarSlett
 24. Tenker på deg, og håper.

  Carpe diem, baby.

  Monica

  SvarSlett
 25. Har levert blod nå 6 ganger takket være Maren-Sofie, og står også oppført som ryggmargsdonor.

  Kan absolutt anbefales, og oppfordrer alle andre lesere av bloggen til å gjøre det samme. Tror i tillegg det kan være sundt for oss gutta å bytte ut blodet engang i blandt, og du får en egenkontroll av ditt eget blod også.

  Håper ryggmargen gjør susen, Maren-Sofie!


  mvh
  H

  SvarSlett
 26. Lykke lykke til.. Veldig rørende å lese.. Jeg heier på dere stor klem fra Inger

  SvarSlett
 27. Nå kjenner jeg tårene i øyekroken. Jeg vet at Maren-Sofie vil greie dette!! Alt jeg kan krysse av fingre og tær er krysset, nå skal de fordømte kreftcellene utryddes en gang for alle! Tenker på henne og på dere i disse dager! Klem Thea

  SvarSlett
 28. Hei Maren Sofie og familien din
  Så flott at du er kommet til denne dagen, en helt spesiell dag,og vendepunktet.Nå er vel tiden snart inne for isolat og en tøff tid fremover.Snart vil du se at produksjonen er igang, tenker på deg og som sagt tidligre følger deg til du vandrer ut i solen.
  Klem

  SvarSlett
 29. Nydelig gjesteinnlegg :) Lykke til videre!

  SvarSlett
 30. Takk for oppdateringen! :)

  Utrolig bra at transplantasjonen er over! Det må føles godt, selv om formen ikke er på topp. Det går forhåpentligvis bare oppover etter dette!

  Så passende at James synger Carpe Diem, Baby på telenor Arena i dag. Han synger litt ekstra for Maren-Sofie, det er jeg helt sikker på ❤

  Håper alt er bra med dere alle nå. mor, far, søster, svoger, bestevenn og selvfølgelig Maren-Sofie :)

  Varme klemmer fra Jona.

  Store klemmer fra Jona.

  SvarSlett
 31. Dere er så beundringsverdige hele gjengen!

  Stå på!!

  SvarSlett
 32. JA ET NYTT LIV FOR MAREN OG HELE HENNES FAMILIE STARTER NÅ!!!HURRA FOR DERE ALLE!!!Maren kommer hoppende ut av sykehuset!!!!!
  Det er noe vi som er "syke" setter utrolig pris på og det er alle de rundt oss som støtter oss hele veien!! Mener ikke å glemme dere, vi bare husker ikke alltid å si: Uten dere hadde vi ALDRI klart kampen!!DU GRETHE er mamma med stooor M!!! Stoore goe klemmer til dere alle fra Dragen og Espen :-)

  SvarSlett
 33. Maren-Sofie er tøffest i verden! Når du har kommet ut fra sykehuset har du ubegrenset tilgang på vafler her i huset hvis du beveger deg nordover i landet! :)

  SvarSlett
 34. Du har det tøft no. Det veit eg. Men vit at det går over. Du kjem til å føle deg betre etterkvart om det tek aldri så lang tid. Du får livet ditt tilbake. Vær tålmodig og hold ut.
  Helsing ei som har vore der du er no.

  SvarSlett
 35. Kjære karen sofie.... måtte inn tidlig idag og se om det var noe nytt...!! så meld før meg nå og fikk frysninger...du har det nok ikje godt og du og du eg ønske deg alt godt håper håper at du har det tålig bra der du ligger og venter på noen enda bedre dager.....klemm fra ukjent dame w

  SvarSlett
 36. Godt at du nå er i gang. Gode tanker din vei Maren-sofie :)
  Klem Anne

  SvarSlett
 37. Oppdaget bloggen i dag, og sitti ett par timer nå, å lest gjennom innleggene. Sitter med tårer i øynene og tenker - Fy fanken for ei sterk jente du er, og tusen takk for at du deler så mye med oss! Jeg krysser alt jeg har, og håper transplantasjonen slår til med stor sukess! Lykke til og stå på videre. Jeg kjenner på meg at dette kommer til å gå kjempebra:):)

  SvarSlett
 38. Kjære Maren-Sofie. Håper det går rette veien med deg fremdeles, venter spent på neste oppdatering :)Heier på deg vettu ;) Lurer på hvor lang tid sånn ca. det bruker å ta før produksjonen er i gang?

  SvarSlett
 39. Hei Maren-Sofie!

  Jeg leste endel i bloggen din i går, og det gjorde veldig inntrykk på meg. Har gått og tenkt på deg i hele dag – hvor tøft dette må være for deg.

  Av og til føler du deg sikkert ensom og litt hjelpeløs oppi alt dette, men da må du huske på at du har mange rundt deg som er kjempeglad i deg og ønsker at du skal bli frisk mer enn noe annet i verden.

  Håper og tror virkelig du blir frisk snart!

  SvarSlett
 40. En engel i blant oss ...

  (Av Inger Aarstad, 15.02.2005)

  Sitter så stille,
  Tenker på Deg!

  Jeg vil Deg vel.

  Jeg er «her»,
  Nær og kjær.

  Mennesker og livet,
  En «prøvelse» på jord!

  Vi er «sammen»,
  Selv i skammen!

  Jeg tror,
  Vi bor;

  På, en jord, så stor!

  Ta i mot gleden,
  Søk freden,
  Selv i vreden.

  Du er Deg,
  Jeg er meg.

  Og oppi det «hele»;

  Er jeg glad i Deg.


  Syns det diktet er så fint, selv om jeg aldri har møtt deg er jeg blitt glad i deg og mammaen din. Nå satser vi på at mirakelposen gjør underverk.

  Masse kos fra Siv

  SvarSlett
 41. Hipp Hurra Maren Sofie har tenkt så mye på deg,så nå har jeg endelig kommet meg inn på nettet.dette er litt nytt for meg,med data he he.nå skal du vite at vi tenker på deg og overfører kefter og gode tanker som skal styrke deg.men du er jo så sterk i deg selv,så nå må man ta en dag av gangen,så går dette så bra.Hilser til deg også Grethe.Vår klem fra Reidun(mamman til vigdis)Hvitveisen har tittet fram nå!

  SvarSlett