2018:

Obs:

For en del år siden ble jeg alvorlig syk, og det er det denne bloggen har handlet om - leukemien og meg. Jeg ble friskmeldt i 2015, og på tross av flere senskader som preger meg og livet mitt, har jeg det heldigvis (mest) fint i dag :)

Bloggen min blir liggende her, både for min egen del, og kanskje for din? Er det noe du lurer på, eller bare vil si hei, kontakt meg gjerne på mail:

marensofie86@hotmail.com


tirsdag 11. mai 2010

En kort oppdatering

Det er slitsomme dager for Maren-Sofie. Isolatet ble opphevet sist lørdag, men gleden over at legene finner det forsvarlig, drukner i slitsom fortvilelse over magesmerter, vonde føtter, manglende matlyst, ensomhet og lengsel etter å få være seg selv og leve et normalt liv utenfor sykehuset. Og - ikke minst - den altoverskyggende slappheten som gjør at det er vanskelig å konsentrere seg om en bok, et ukeblad, en film, et besøk...

Vi andre ser de små fremskrittene; en daglig spasertur i korridoren, en ekstra skje med yoghurt, avvenning fra smertepumpen, tabletter istedet for intravenøse medikamenter. Men for Maren-Sofie går det ikke raskt nok fremover - hun vil HA TILBAKE LIVET SITT NÅÅÅÅÅ!

Så får vi bare nok en gang minne om at tålmodighet er en dyd, og at en kropp som gjennomgår slike påkjenninger og kjemper så tøffe kamper, må få bruke god tid til rehabilitering.

En litt sutrete oppdatering fra mamma Grethe - som allikevel ser optimistisk på tiden fremover :-)

32 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Ønsker Maren-Sofie all lykke i tiden fremover, håper hun kommer seg raskt!!

  SvarSlett
 3. Skjønner så godt at hun er utålmodig. Og jeg er sikker på at det kommer til å gjøre at hun blir frisk fortere. Vi heier på henne og håper på en bedre dag i morgen!

  SvarSlett
 4. DET ER DEN DRAUMEN
  Det er den draumen me ber på
  at noko vedunderleg skal skje,
  at det må skje -
  at tidi skal opna seg
  at hjarta skal opna seg
  at dører skal opna seg
  at berget skal opna seg
  at kjeldor skal springa -
  at draumen skal opna seg,
  at me ei morgonstund skal glida inn
  på ein våg me ikkje har visst um.

  -- Det er Olav H. Hauge som har skrevet dette vakre diktet. Hold motet oppe og hold fast på alle dine drømmer ! - Lykke til videre til deg og familien (inkl. Springsteen). Liv

  SvarSlett
 5. Supert at det går framover, dere er flinke begge to, alle sammen, hold ut, dette klarer dere! :)

  SvarSlett
 6. Sterkt å lese hvordan Maren - Sofie har det om dagen !
  Ord strekker ikke til !

  Det er slettes ingen sutrete oppdatering mamma Grethe !
  Håper det går bra med deg midt oppi din datters kamp !

  Ekte styrke kommer famlende.

  Styrkeklem Anne K

  SvarSlett
 7. Dette var slett ikke et syteinnlegg nei! Syntes det var sterkt, realistisk og godt skrevet.

  Å være ærlig, det å si mere om hvordan ting virkelig er, er en av de tingene som gjør denne bloggen så fantastisk bra. Det er nok en av mange grunner til at vi er mange som hver dag sjekker hvordan det går med dere. Maren-Sofie har delt så mye av seg selv at man virkelig bryr seg om at dette SKAL gå bra!

  Selvfølgelig forventer man ikke at ting skal være rosenrødt hele tiden, dere er jo satt på en kjempesterk prøve alle mann! Og jeg, iallefall, vil gjerne lese hele spektret av farger og er imponert over ærligheten og hvordan dere alle takler sykdommen.

  Heia Maren-Sofie og heia alle dere som støtter! Jeg ønsker dere masse-MASSE mere lykke til på ferden, Og kjenner jeg blir glad av å lese om at hovedpersonen er utålmodig og ønsker framgang NÅ. Selv om tålmodighet selvsagt er en dyd. Men det viser sånn pågangsmotet ditt, Maren-Sofie!

  Krysser fingre og tær for bedre dager raskt!

  SvarSlett
 8. Vi tenker på deg, Maren-Sofie!!!!

  SvarSlett
 9. Ja der er nok vanskelig og glede seg over at isolatet er opphevet, når du sliter som du gjør. Jeg håper du får det bedre snart,og at smertene blir mindre.Snart er du ute i solen og får mere krefter skal du se.
  Mamma Grethe,du må prøve og passe på deg selv. Klem til dere begge

  SvarSlett
 10. Ja der er nok vanskelig og glede seg over at isolatet er opphevet, når du sliter som du gjør. Jeg håper du får det bedre snart,og at smertene blir mindre.Snart er du ute i solen og får mere krefter skal du se.
  Mamma Grethe,du må prøve og passe på deg selv. Klem til dere begge

  SvarSlett
 11. Ønsker Maren-Sofie og den nærmeste familien masse lykke til videre! Det er en tøff kamp som kjempes; men nå går det bare oppover og fremover!!!! Stå på! Jeg heier på deg! Ønsker deg mange GODE dager framover!!!!!!

  SvarSlett
 12. Uff, jeg kjenner at jeg nesten vil gråte, det er så sterkt å lese dette. Føler med Deg, Maren Sofie, som har brukt opp tålmodigheten din, og deg,mamma Grete, som skal prøve å motivere henne videre. Men jeg håper at dere begge innerst inne greier å tenke framover til dagen da Maren Sofie er ute av sykehuset, frisk!Lykke til vedere for dere alle sammen!

  SvarSlett
 13. En klem til Maren-Sofie og mamma.

  En klem er ikke bare deilig,det er livsviktig.
  En klem kan lindre smerte og dårlig humør.
  En klem føles godt, overvinner frykt,
  løsner spenninger og gir
  mosjon. Vi skal strekke oss om vi er små
  og bøye oss om vi er høye.
  En klem gjør en glad dag, gladere
  og en umulig dag mulig.
  Derfor får dere denne klemmen av Viggo :)

  SvarSlett
 14. Det er forstålig at Maren-Sofie er utålmodig.. Hun er jo en sprudlene og livlig jente som ikke fortjerner å ligge på noe sykehus! :)

  Jeg tenker på dere!

  Vigdis :)

  SvarSlett
 15. Jeg ønsker dere lykke til på lange slitsomme veien tilbake til et normalt liv! Følger med på bloggen hver dag og er spent på nye oppdateringer. Alle gode tanker fra en som ikke kjenner dere, men som tenker på dere!

  SvarSlett
 16. Skjønner deg så godt Maren-Sofie.. Sykehuslivet er ikke noe særlig. Og det å føle seg slapp og ikke få gjort det man har lyst til er frustrerende.. Ingen tvil om at du har kjempet en knallhard kamp og at det føles som det går framover med baby-steps.. Men det går framover i riktig retning.. og det er veldig bra.. :)

  Du får sette deg noen små mål som du klarer å nå.. Turer i gangen er en bra start! :)

  Fortsatt god bedring til den flotte jenta! :)

  SvarSlett
 17. Godt å høre at isolatet er opphevet. Så er dere kommet enda en dag nærmere utålmodighetens mål og et liv i egen styring. Vi venter på henne her ute....
  Marianne M.

  SvarSlett
 18. Jeg ønsker deg en god og rask bedring..Det er helt forferdelig at noen skal måtte ha det så vondt, og som mamma må jeg jo tenke på hvor tøft det må være å se barnet sitt kjempe sånn. Men det er så imponerende, lærerikt og inspirerende å ta del i deres historie, til tross for at det smerter. Stå på videre, tenk så fantastisk det blir når du endelig er "kongen på haugen". Styrkeklem fra Janne, ukjent supporter

  SvarSlett
 19. Så flott at dere rundt henne ser fremskrittene! Jeg er sikker på at det hjelper henne selv om hun ikke ser fremsktittene fra dag til dag.
  Lykke til videre!
  Jeg heier på deg Maren-Sofie!

  SvarSlett
 20. Hei ååå ja skjønner at dere er leie nå av og se at det går i alt for sakte tempo.men det går jo fremover ..kan en jo si og det er et godt tegn..ingen av oss her kan forstå hvordan hun har det..ønsker av hele mitt hjerte at nå går det bare fremopver ikke et steg til bake. tenker på dere..klem fra ukjent dame w

  SvarSlett
 21. Tålmodighet, tålmodighet, tålmodighet.
  Du må nok regne med at det tar en stund Maren, før du løper igjen, men det kommer. Man kan bli skremt over hvor slapp man blir etter en slik kur, men det er utrolig hvor fort det kommer seg igjen når det først begynner... Så bare ha litt tålmodighet.
  For øvrig er vi veldig stolte av deg... (og moren din og)
  God og rask bedring....
  Klem

  ole jonny

  SvarSlett
 22. Er så imponert over pågangsmotet deres som skinner igjennom hele innlegget. Og, nei, det er ikke sutrete, mamma Grete, bare ekte. Følger kampen fra sidelinja, heier helt klart på Maren-Sofie og dere alle, måtte fremskrittene bli litt større dag for dag.

  Litt ekstra tåkmodighet og styrkeklemmer fra meg

  SvarSlett
 23. De som står rundt Maren-Sofie og venter på at tilstanden skal bedre seg, kan nå glede seg (nesten) ubetinget. Men den som lever i den kroppen som skal heles, føler hvert eneste plagsomme sekund av prosessen. Mamma Grethe har lov til å sutre, for hun vil så gjerne at alle skal hoppe av begeistring og være med på å feire den lettelsen som framgangen er, og Maren-Sofie har lov til å være utålmodig, for hun har alene og med legens hjelp drevet denne kroppen videre i prosessen hver eneste dag. Bare hyl, begge to, hvis det hjelper.

  Hyl fra "tante" Liv

  SvarSlett
 24. Kjære Maren-Sofie!
  Du har hatt det umenneskelig tøft altfor lenge nå, og det er ikke vanskelig å forstå at du er sliten og lei og at du vil ha tilbake livet ditt. Det er helt forferdelig at du skal behøve å gå gjennom det du nå gjør.

  Håper virkelig forskningen kommer videre og at de finner en enklere metode å bli kvitt en slik sykdom på i fremtiden. Din blogg bidrar i alle fall til å synliggjøre hva leukemi går ut på, og jeg håper at den, i tillegg til en del annet, kan føre til økt satsing på forskning.

  Selv om det går sakte framover, så går det tross alt den riktige veien. Det eneste jeg kan si nå er: Hold ut! Selv om det er tungt i øyeblikket, så er du i fremgang. Snart får du bedre dager. Jeg heier på deg!
  Hilsen Mona

  SvarSlett
 25. Huff, ja, akkurat slik er det og akkurat slik følest det. Det blir betre, men det går så alt for sakte på fram. Men livet kjem tilbake ........sjølv om det ikkje kjennest slik akkurat no. Og det blir fantastisk;) Heldigvis er me innretta slik at alt det vonde etter ei stund vert tona ned, og ein på ein måte gløymer litt kor fælt alt var........og så lærer ein seg å sette veldig stor pris på dei små gode tinga i kvardagen.

  SvarSlett
 26. Kjære Maren-Sofie!

  Der er veldig forståelig at du er lei og gjerne vil være sprek allerede nå. Det er lett for oss utenfor å si at det tar tid å kommme seg etter en så tøff behandling. Jeg krysser alt jeg har for at det for alvor snur i positiv retning, og at du får det mye bedre. Stå på, du er kjempetøff!
  Klem til både deg og mammaen!

  SvarSlett
 27. Innlegget finnes ikke sytete, det er bare det at det er ikke en dans på roser, ting går sakte men sikkert fremover.
  Tårene presser på og jeg sender masse god energi og gode tanker til Maren-Sofie og supermammaen hennes. Jeg er så glad for at de nøytrofile stiger, og de kan være litt trege i starten, litt krangletet;)

  Jeg er så imponert over pågangsmotet deres, hang in there:) Dette klarer dere, det er det ingen tvil om.

  Tålmodighet krever veldig mye, det er virkelig en dyd. Ta tiden til hjelp og tiden er deres venn, den jobber ikke i mot dere. Sakte men sikkert kommer alt det man har lengtet så indelig etter, tilbake. Ta et steg om gangen.

  Jeg heier på dere og krysser fingrene.

  Sender en sang som fikk en helt ny betydning for meg når ting jobbet litt i mot meg.

  Optimist av Jahn teigen:
  http://www.youtube.com/watch?v=_AlM77EUEYk

  SvarSlett
 28. Kjære Maren-Sofie og mamma Grethe!
  Jeg er full av beundring for hvordan dere takler dette! Det er litt av en kamp dere skal gjennom på hver deres måte.
  Det er fantastisk at personer melder seg som donorer. Etter å ha lest om Maren-Sofie og flere av dere som har fått denne sykdommen, bestemte jeg meg for å bli donor jeg også. Men så ser jeg at man må være under 40 år... - og jeg er over 50. Skulle så gjerne hjelpe til!
  Ønsker at Maren-Sofie snart føler seg noe bedre, men det ser ut til at hun må skynde seg langsomt.
  Varme hilsner til dere fra Britt

  SvarSlett
 29. Jeg kan ikke forestille meg hva dere går gjennom men jeg er mor til en datter på 22 år og vet hvor mye det betyr at barna har det bra. Jeg tenker ofte på dere og håper inderlig at dette går bra. Sender dere masse gode vibber. Klem

  SvarSlett
 30. Det er så utrolig å tenke på at Maren Sofie har kommet så langt, jeg har lest bloggen hennes nesten så lenge jeg kan huske, og føler jeg har kjent på både oppturene og nedturene..

  Det er i motgang det går i oppoverbakke, og nå skal Maren Sofie helt til topps, og bli der!

  Bli frisk så fort du kan Maren Sofie!

  SvarSlett
 31. TÅLMODIGHET er et ord som man nesten begynner å hate etter hvert...Men vi har jo ikke noe annet ord da..Men jeg er stum av beundring av Maren Sofie og Mamma Grethe - denne "prøvelsen" tar slutt snart - og ut kommer ei frisk, gla jente som vi ALLE tar av oss hatter og hår for!! - sammen med ei superflott, go og sterk mamma skal dere "hoppe" ut i sommeren!!! Stooore klemmer fra Dragen og Espen ;-)

  SvarSlett
 32. Gratulerer så mye med dagen Maren- Sofie! Du fortjener alt du ønsker deg..
  Håper dagen blir fylt med smil og glede = )

  SvarSlett