2018:

Obs:

For en del år siden ble jeg alvorlig syk, og det er det denne bloggen har handlet om - leukemien og meg. Jeg ble friskmeldt i 2015, og på tross av flere senskader som preger meg og livet mitt, har jeg det heldigvis (mest) fint i dag :)

Bloggen min blir liggende her, både for min egen del, og kanskje for din? Er det noe du lurer på, eller bare vil si hei, kontakt meg gjerne på mail:

marensofie86@hotmail.com


søndag 15. august 2010

Dag +9 og "take"!

Ja, i dag viste blodprøvene nøytrofile granulocytter på hele 0,7 - og vi krysser fingrene for at det er de nye stamcellene som har funnet sin rette vei denne gangen...

Maren-Sofie har vært på isolat siden onsdag, men dette ble også opphevet i dag, og gjør selvfølgelig tilværelsen både lettere og lysere.

Hun har imidlertid stridd med mye kvalme og oppkast, og periodevis hodepine. Kvalmen henger sterkt i - hver minste slurk med væske kommer opp igjen når det står på som verst. Feber medfører penicillin- og antibiotikabehandling, og i dag har benmargsfunksjonen medført store smerter i ryggen, som ikke en gang morfinen greier å ta knekken på.

Men noe er i gang, og det er vi svært, svært glade for - og håper at de neste spennende ukene blir preget av positiv utvikling og mindre smerter :-):-):-).

Mamma Grethe

34 kommentarer:

 1. Jeg måtte innom og sjekke hvordan det går med Maren-Sofie før jeg la meg! Godt å høre at det forhåpentligvis går rette veien :o)
  Jgg krysser fremdeles alt jeg har og sender mange gode tanker!!!

  SvarSlett
 2. Stakkars jente og selvfølgelig hele familien rundt henne. Er det ikke snart en ende på hva dere skal igjennom? Håper inderlig nå at det sakte om sikkert går den rette veien. Det hadde vært på tide.Håper at hun neste sommer kan nyte den sammen med venner sånn som en 24-åring skal gjøre. Krysser alt som krysses kan. Gode ønsker fra Eva,Svelvik

  SvarSlett
 3. Krysser fingrene for det er den nye beinmargen som kommer seg! Ber ekstra for deg i kveld, Maren-Sofie! Jeg ba forresten for deg i fellesskap i cellegruppe tidligere, løftet deg opp. Jeg håper at Gud hadde en liten finger med i spillet her, for DA er det et tegn på at dette går rette veien :D

  SvarSlett
 4. Hei!
  Har vært innom bloggen din flere ganger i dag. Godt å høre at blodprøvene er så bra. Ønsker deg god bedring og smertefrie dager fremover.
  Ønsker også mamma Grete mindre bekymringsfulle dager. Vi satser på det går den rette veien.
  Stor klem, Jorunn

  SvarSlett
 5. Jeg krysser alt jeg har for at det nå endelig skal gå rett vei for Maren-Sofie nå. Håper hun slipper mer vondt og komplikasjoner. Sender gode og positive tanker til dere alle.

  SvarSlett
 6. Man skulle kanskje ikke være glad over en melding som dreier seg om kvalme, oppkast og smerter. Men vi er likevel glade her borte over å høre om de veldig greie granulocyttene som ser ut til å gjøre jobben sin denne gangen. Hold ut, Maren-Sofie og Mamma!

  Hilsen "tante" Liv

  SvarSlett
 7. Dette var gode nyheter! :) Stå på videre! Tøffe tider, men for hver dag som går blir det litt bedre! Lykke til!

  SvarSlett
 8. Hold ut Maren-Sofie -nå går det veien for deg!!!
  For noen tøffe tak du og familen din må kjempe dere gjennom.
  Krysser fortsatt fingrene for deg.

  SvarSlett
 9. Så flott at det ser ut som om den nye margen allerede er igang! Håper det går veien denne gangen og at plagene blir mindre og mindre etter som tiden går. Heia Maren-Sofie! Klem fra Marianne M.

  SvarSlett
 10. Håper det går rette veien, ønsker deg virkelig lykketil og at det går bra nå!
  Er så ufattelig meningsløst at en så ung person må gjennomgå noe slikt.
  Varme tanker sendes deg og din familie:)

  SvarSlett
 11. Fantastisk å høre at du allerede virker å ha kommet så langt på riktig vei i denne andre runda, Maren-Sofie.

  Jeg beundrer deg enormt for alt du klarer å komme gjennom - vet hvor uttafor jeg selv blir av bare litt vanlig kvalme.

  Gode hilsner til deg og hele familien.

  SvarSlett
 12. Håper det fra nå av bare går oppover/ fremover,
  krysser fingrene for det.
  Sender Maren-Sofie og dere andre varmetanker i denne vansklige tiden.
  Wenche

  SvarSlett
 13. Ååååå, måtte dette være det positive vendepunktet!!!

  SvarSlett
 14. hei utrolig godt og lese nå dere skriver.... nå skal DET GÅ GODT.... lykke til videre for hver timesom går.......spennende nå fremover ØNSKER DERE alle alt godt

  klem fra ukjent dame w

  SvarSlett
 15. Hei på dere,

  Det er som ole jonny skriver om plager, men allikevel hadde og har jeg fortsatt et intenst ønske om så skånsomme plager som mulig. Og med respekt for alle, fortjener også mamma Grethe "nå" og se sin kjære vinke farvel til disse lidelsene...

  God klem til dere begge fra Viggo :)

  SvarSlett
 16. Kjære dere!!
  Godt å høre at det endelig går deres vei!!Dette lover bra!!

  SvarSlett
 17. NÅ skjer det ting - BARE goe ting -PRODUKSJON I NY MARG!!! HURRA!!!Nå bare håper jeg plagene slipper taket snart, Maren - Sofie du fortjener så inderlig å få det litt godt å kunne slappe av litt snart!Stooor go DrageKlem<3

  SvarSlett
 18. Dette høres positivt ut! Forløpet er jo helt annerledes enn forrige gang. Jeg har i alle fall en god magefølelse nå :) Vet det tar lang tid å komme seg etter alt det du har vært gjennom, men håper i alle fall at tiden fremover blir så skånsom som mulig. Klem fra Mona

  SvarSlett
 19. Nå har jeg fulgt med bloggen i en lengre periode, uten å sette spor etter meg,men mange tanker er sendt dere i en tung tung periode... jeg føler ord blir fattige i det dere går igjennom sammen... men jeg tenker på dere, føler med dere og sender varme tanker og gode klemmer: dette skal dere klare!!!!!!!!!!

  klem renate:)

  SvarSlett
 20. Å, nå ble jeg glad!

  SvarSlett
 21. NÅ MÅ DET DA VEL GÅ RETTE VEIEN DA ....

  håper vi alle
  ole jonny

  SvarSlett
 22. ØNSKER DEG SÅ MASSE LYKKE TIL MAREN SOFIE! :)DU ER I MINE TANKER . DU ER BARE SÅ EN HÆRLIG GOD JENTE . SÅ STÅ PÅ . ØNSKER SÅ AT DU SKAL FÅ DET SÅ GODT NÅR DU BLIR FRISK ....ALLE MINE GODE TANKER OVERFØRES TIL DEG . HÅPER DU FÅR EN GOD NATT MED SØVN .

  SvarSlett
 23. Hei!
  Krysser fingrene for at den nye benmargen gjør underverker :-)

  Er ofte innom bloggen for å lese hvordan det går. Du er ofte i tankene mine.

  Klem Lin

  SvarSlett
 24. Først nå fikk jeg vite at du blogget om din sykdom av Monica, da jeg var en tur i svelvik. jeg har tenkt mye på deg siden 10 april , da jeg møtte deg og Grethe på riksen. en dag jeg aldri vil glemme. jeg mistet jo svigermor den dagen og sitter uten for for å prøve å puste litt.. husker det utrolig godt , hvor du og mammaen din kommer ut og setter dere ned like ved. Jeg bare måtte hilse på , selv om det der og da var ,litt vannskelig. Det var vondt å se at du hadde blitt syk , men det var godt å få møtt dere:)Ikke minst se at smilet deres var fortsatt tilstedet:):) At en så fantastisk familie og flotte mennesker må komme i en slik situasjon , er noe som ikke stemmer.. jeg mimret tilbake til håndballtiden vi hadde sammen i strømm , da jeg var trenern din. for en fantastisk tid og for en gjeng med jenter:):) i sommer har jeg vært i Alaska og med meg på turen var boken om regine.. tenkte mye på om det var deg hun skrev om og det har jeg skjønt det var..Da vi snakket sammen på riksen ventet du beinmarg og som jeg nå skjønner har du fått den nye:) Det gir masse håp, selv om jeg skjønner at det er en vanskelig og smertefull tid.. Jeg skulle av hele mitt hjerte ønske du aldri måtte komme i en slik situasjon Maren, men dette skal du klare:) jeg skal fortsette og krysse alt jeg har i ønske om at du får et verdifullt liv som du så absolutt har fortjent:) Jeg har trua på at du vil bli kvitt denne styggeheten :) Jeg skal love å følge med på bloggen din, tøff er du som skriver så rett ut om din sykdom. masse klemmer og lykke ønskninger går til deg, Grethe og resten av familien :)Tolmodighet og godt mot snuppa ,vil hjelpe deg i hverdagen videre. Tenker på deg , klem Anki

  SvarSlett
 25. Hei.Krysser det som krysser kan, stå på Maren Sofie du er en sterk jente. snart sitter du med springsteen og nyter livet ditt og slapper av sammen med den fantastiske familien din :o)
  Vet det er vanskelig nå og en tøff tid for deg men vi alle her inne skyver deg til toppen og står klar med flagget. Klem fra Torunn og hunden hennes Turte.

  SvarSlett
 26. Så godt å høre at det skjer noe, og da er det det riktige denne gangen!!!
  Stå på! Støtt deg på alle som er glad i deg og tar vare på deg. Ønsker deg alt godt, kjære deg :)
  Stor klem fra Tine

  SvarSlett
 27. Hei

  Tenker mye på dere og ønsker så inderlig at NÅ går ting i positiv retning!
  Håper de neste dager og uker bare blir bedre og bedre for Maren-Sofie.
  Mange positive tanker og varme klemmer til dere begge.

  Mvh
  Marit

  SvarSlett
 28. Hei
  Dette var godt og lese, satser på at det nå vil sakte men sikkert gå den rette veien. det kommer sikkert noen tunge dager , men la oss håpe at det blir mindre og mindre av det. Tenker masse på dere alle sammen. Lykke til videre og ser frem til neste lesebrev.

  SvarSlett
 29. Hei.... åssen går det med "cyttene" ??

  Jeg håper det er blitt mer "cytter" og mindre kvalme etter hvert.
  Det er rart med den benmargsfunksjonen og de ryggsmertene... At noe som jo egentlig er så bra skal være så vondt...??
  Jeg er stort sett innom hver dag for å se om det er noe ny oppdatering..
  Kunne vært morro med noen skikkelige gladnyheter nå..

  klem
  ole jonny

  SvarSlett
 30. 0,7!!!! Hurraaaaa!!!!!!!! Endelig er det gode ting på gang. Jeg håper trenden fortsetter i dagene/ukene fremover. Dere trenger jo, alle, å få slappe av, puste, og begynne å lade opp igjen, noe det ikke har vært anledning til på lenge. Ut med stae og vemmelige, og inn med veloppdragene granulocytter!!! !!! !!! Tenker på dere hele tiden, og håper at ting blir bedre og mer smertefritt i tida fremover.
  Klem fra
  Kusine Birgitte i USA

  SvarSlett
 31. Hei og Hurra for deg Maren.Sitter her i Svelvik og tenker på deg og Mamma"n din.Prøv å ha noen gode bilder i hodet ,når det er som værst,hvis det går an.Du er ei super jente,kjenner du super mann...?bruk super kreftene nå og bare trøkk igang denna margen.Sikker på at du av alle greier det.
  Stor klem Reidun

  SvarSlett
 32. Hvordan går det med deg Maren-Sofie? Vi er alle litt spente på å høre fra deg og mamma Grethe og vi tenker alle masse på deg. Jeg sender deg mange gode tanker og er sikker på at dette skal gå den rette veien. Du er en kjempernatur, og klarer dette.

  SvarSlett
 33. Er det noe nytt eller????
  Vi venter i spenning...
  og håper....
  og tror...
  ???

  godbedringklem
  ole jonny

  SvarSlett