2018:

Obs:

For en del år siden ble jeg alvorlig syk, og det er det denne bloggen har handlet om - leukemien og meg. Jeg ble friskmeldt i 2015, og på tross av flere senskader som preger meg og livet mitt, har jeg det heldigvis (mest) fint i dag :)

Bloggen min blir liggende her, både for min egen del, og kanskje for din? Er det noe du lurer på, eller bare vil si hei, kontakt meg gjerne på mail:

marensofie86@hotmail.com


søndag 8. august 2010

Dag +2 for annen gang...

Etter nok en helvetesuke fikk Maren-Sofie de etterlengtede nye stamcellene overført på fredag ettermiddag - som planlagt. Jeg har spurt henne om betegnelsen helvetesuke høres riktig ut i forhold til hennes egne opplevelser av forbehandlingen med cellegifter, kaninserum og bestråling. Hun hadde ingen bedre betegnelse for bivirkningene med kvalme, oppkast, hodepine, uro, væskesamlinger, utslitthet, fortvilelse og redsler som de fleste av oss heldigvis er forskånet for å oppleve.

Dag +2 er snart i startgropen, og jeg håper så inderlig at Maren-Sofie har en rolig natt der inne på Rikshospitalet - nettene har ikke vært gode hittil...

Vi vet ikke hva de neste dagene og ukene bringer, men håper de nye stamcellene finner sin rette vei og begynner sin livgivende produksjon så snart som mulig. Vi vet imidlertid at legene på Rikshospitalet følger Maren-Sofies utvikling svært nøye, og vurderer fra dag til dag - og noen ganger fra time til time - hva som er de beste skrittene i behandlingen videre.

For Maren-Sofie er det nok en gang tre forhold som gjelder fremfor noe annet: TÅLMODIGHET, TÅLMODIGHET OG TÅLMODIGHET.

Natthilsner fra mamma Grethe som så inderlig håper at Maren-Sofie slipper så mye fysiske og psykiske smerter i ventetiden fremover

42 kommentarer:

 1. tenker så masse på dere og håper alt går rette veien nå, det må det!

  SvarSlett
 2. Jeg unner deg så veldig å kunne drive kreften på dør, en gang for alle nå!

  Hold ut Maren-Sofie, du er ei kjempeflott jente og en skikkelig fighter! Det samme gjelder Mirakela ovenfor.. Jeg har fulgt kampene deres i lang tid. Sender dere all verdens gode ønsker framover!

  Klem

  SvarSlett
 3. Det er så beintøft det dere må igjen at det er vondt å lese, men jeg har så troa på deg, Maren-Sofie! Etter så mye intens behandling kjemper de fremdeles for at du skal kunne bli en søt gammel dame med rynker og rullator. Masse varme tanker fra meg!

  SvarSlett
 4. Ååååå,tenker så mye på dere....
  Sender dere mange varme tanker!!

  SvarSlett
 5. hei åååå nå er det bare og håpe at alt går BRA BRA komt så langt...det har vært tøft for deg maren og fam rundt deg....+ oss som leser innleggene vi kjenner det i magen iallefall jeg...lykke til dette går bra...klem fra ukjent damew

  SvarSlett
 6. Takk for oppdatering. Beundrer dere at dere klarer å tenke på å formidle til oss lesere om hvordan det går. Men - vi venter stadig på nytt, nå ønsker vi for dere positive nyheter fra legene. Ha det så godt dere bare kan.
  Lykke, lykke til...
  Hilsen Lisbeth.

  SvarSlett
 7. Krysser fingrene og alt annet som kan krysses for at det går bra denne gangen!

  SvarSlett
 8. Vi krysser fingrene!

  SvarSlett
 9. Tenker masse på Maren-Sofie og hennes omsorgsfulle familie! Krysser armer og bein for at ting går rett vei!

  SvarSlett
 10. Tenker på dere og håper alt går bra denne gangen :-) Klem Nina

  SvarSlett
 11. Tusen takk for oppdatering!!Fint at dere orker det midt i all elendigheten!!
  Det må være fryktelig å være vitne til at ens eget barn må gjennom alt dette,-det finnes ikke ord!
  Lykke til videre!!

  Hilsen en mamma

  SvarSlett
 12. TUSEN TAKK TIL MAMMAN TIL MAREN SOFIE SOM VIL FORTELLE OSS HVORDAN DET GÅR MED HENNE,DETTE MÅ VÆRE SÅ GRUSOMT FOR FAMILIEN.JEG HÅPER MAREN SOFIE AT DET VIL GÅ RETTE VEIEN NÅ,AT DU VIL BLI FRISK OG NYTE LIVET IGJEN UTEN SMERTER OG BEHANDLINGER.STÅ PÅ MAREN SOFIE VI HEIER PÅ DEG.KLEM FRA ANNE.

  SvarSlett
 13. Hei

  Krysser fingrene for henne nå, og tenker på dere alle.

  SvarSlett
 14. Jeg håper det samme som deg mamma Grethe. Noen ganger går ting tyngere enn forventet og andre ganger går ting lettere enn forventet. Nå må det da være Maren-Sofie sin tur til "lettere enn forventet". God sommerklem fra Viggo til dere begge:)

  SvarSlett
 15. For en tøff situasjon! Krysser alt som krysses kan for at det skal gå bra denne gangen. Klem fra Mona

  SvarSlett
 16. Kjære Maren og Mamma Grethe!Nå krysser vi ALT vi kan krysse, og nå vil vi ha: PRODUKSJON,PRODUKSJON, PRODUKSJON!!!!Stoore DrageKlemmer og Espen klemmer!!!

  SvarSlett
 17. Både du og Maren Sofie vet vel utmerket godt at sannsynligheten for å få god søvn og lite smerter og oppkast de nærmeste dagene er tilnærmet lik null.
  Jeg er gjerne med å krysser fingre, ber til høyere makter og hva det skal være, for at plagene skal bli minst mulig.
  Men det jeg håper mest på, er at hun nå endelig har fått en marg som sitter og gjør jobben sin, slik at hun med tid og stunder kan bli frisk og få igjen livet sitt....

  Jeg venter spent på fortsettelsen...
  Klem og ønsker om god fremgang

  ole jonny

  SvarSlett
 18. Tenker mye på dere.

  SvarSlett
 19. Jeg håper det samme som mamma Grethe, og at den gamle margen nå er helt og fullstendig utradert slik at den nye kan begynne å jobbe for et nytt liv for Maren-Sofie. Varme hilsener fra Marianne M.

  SvarSlett
 20. Tenker på dere!!! Må det gå den riktige veien denne gangen!

  SvarSlett
 21. Tenker på der og krysser fingrene for for dere. Nå må det gå veien

  klem fra en annen mamma

  SvarSlett
 22. TENKER PÅ DEG MAREN SOFIE,HÅPER SÅ VELDIG PÅ AT DU BLIR FRISK,HÅPER AT DU NÅ SNART SKAL FÅ NYTE LIVET SLIK DU SKULLE FÅTT GJORT FOR LENGE SIDEN,GÅ UT MED VENNER BARE KOSE DEG.STÅ PÅ VIDERE DU VIL KLARE DETTE.KLEM FRA ANNE.

  SvarSlett
 23. ÅÅÅ, nå må dette helvete snart ta slutt!Alt godt ønskes hele den tapre gjengen! mammaer og søstre osv også!

  SvarSlett
 24. Kjære, kjære Maren-Sofie! Nå har jeg lest gjennom alle innleggene jeg har gått glipp av siste tiden. Gjør meg utrolig vondt å lese alt du må gjennom!

  Jeg har fortalt deg gjentatte ganger hvor mye du betyr for meg og så mange andre med at du i det hele tatt klarer å blogge om noe så sterkt som dette. Du er fremdeles et stort forbilde for meg.

  Hva pokker har vel jeg å klage over??? "Ung" og kronisk syk, ja vel, men etter hver gang jeg leser det du og familien din skriver, så føler jeg meg ikke SÅ syk lenger!

  Er forskjellige dimensjoner, setter livet og tankene på andre spor. Og det er i mange tilfeller nødvendig. Jeg får oppvekker på oppvekker av deg, du er så utrolig tøff!

  Jeg beundrer deg. Du får meg til å kjenne på dagen i dag som en dag som jeg ikke skal la gå til spille. Selv dagene da smertene tar meg og jeg har mest lyst å grave meg ned, så kan jeg lese et innlegg hos deg, og skjønner at det har jeg rett og slett ikke lov å gjøre. Du viser meg at dagene skal leves når vi er i stand til å leve dem. Kan ikke bare gå og vente på en perfekt dag. Vi må leve NÅ!

  Tusen tusen takk for at du er du, Maren-Sofie! Du er tøff, og jeg gleder meg til å se deg på torget i Drammen med Springsteen den dagen du er frisk. For deg virker veien dit lang, men den dagen skal komme! Aldri tvil på det!

  Jeg er så glad du har så mange flotte, positive mennesker rundt deg. Grip dagen <3

  Mange hilsener fra Linn i Lier :)

  SvarSlett
 25. Håper hun slipper så mye komplikasjoner nå. Tenker på henne og dere.

  SvarSlett
 26. Hei Maren Sofie,
  Har fulgt bloggen din over lang tid da jeg har vært student innen klinisk farmasi på en hematologisk seksjon/avd, og fattet interesse for bloggen din. Jeg har den største beundring for deg og hva du og dine nærmeste må forholde dere til basert på min kjennskap til behandling av ALL. At du må gjennomgå 2 BMT er mer enn det som er lov å forlange av noen på denne jordkloden eller galaksesystemet for den saks skyld. Satser på komplett remisjon vedvarende etter denne behandlinga og en start på veien tilbake til livet som du og dine nærmeste fortjener.
  Stor klem og lykke til.
  Mvh
  Eirik

  SvarSlett
 27. Kjære vakre Maren Sofie m. fam.

  Tenker masse på dere. Håper og ber om at det må gå rette veien for deg.
  Varm klem fra Ada

  SvarSlett
 28. Det er forferdelig at noen skal måtte gjennom så masse lidelser. Det har vært en heltemodig innsats og innstilling til nå, og det må dere bare fortsette med. Sjansen for å slå dette en gang for alle er der nå, og denne gangen skal det gå det bra. Dere gir inspirasjon og et større perspektiv til så mange, håper støtten og alle gode tanker kan hjelpe til i kampen. Lykke til videre! Janne

  SvarSlett
 29. Kjære "Team Maren Sofie"!

  Henger meg på alle lykkeønskninger fra hele heiagjengen deres.

  Når Maren ble transplantert på fredag lå jeg i stolen i 4.etg. på sykehuset i Drammen og ga glod - og det føltes godt.

  Jeg sender en KJEMPEOPPFORDRING til alle som kan det; GI BLOD!

  Det er noe helt konkret vi (nesten) alle kan gjøre for å hjelpe. De trenger både vanlig typer blod (det er det det går mest av), men selvfølgelig har de er kjempebehov for mer "eksotiske" typer.

  Nå er det "girl power" som gjelder, Maren - og du kan stå løpet, det vet vi!

  Masse klemmer fra Heidi

  SvarSlett
 30. Jeg krysser fingrene for deg, Maren Sofie. Tenker mye på deg og synes det er fint at du har denne bloggen.

  Lykke til nå når du er på vei tilbake til livet :)

  SvarSlett
 31. Jeg tenker på deg Maren-Sofie, og jeg ber for at dette skal gå bra.

  Merete**

  SvarSlett
 32. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 33. Ønsker dere alt godt og krysser alt jeg har!

  SvarSlett
 34. Dette klarer du jenta mi! Ikke gi opp! Det gjelder deg også, mamma'n til Maren Sofie!
  Dette SKAL gå bra, dere er nettopp begynt på den endelige stigningen opp til toppen, og håper dere snart kan skimte solen innimellom alle skyene. Det har dere virkelig fortjent!

  Jeg heier på dere alle!

  Masse tanker fra meg!

  SvarSlett
 35. Hei på deg Maren Sofie!
  Det var så koselig å snakke med deg,da du var hjemme noen dager.Du virker jo så sunn og fantastisk positiv,selvom du sliter.Det er jo ventetida som er det verste,og selvfølgelig resultatet,men det er POSITIVT denne gangen.sender dere alle gode tanker og ønsker alt godt til dere.
  stor klem Reidun

  SvarSlett
 36. HEi. jeg sier bare at jeg tenker masse på Dere, dette kommer til å gå den rette veien. Klem Torunn og hunden hennes Turte.

  SvarSlett
 37. Kjære Maren Sofie ,Vi tenker på deg og krysser fingrer og tær for at alt går bra,Ser frem til at du er sammen med oss igjen på kreftkafeen,Klemmer fra oss alle

  SvarSlett
 38. Alle gode ønsker til deg, Maren-Sofie! Håper virkelig at alt ordner seg for deg - unner deg SÅ et vakkert videre liv! Min lille valp sender deg også et stort kyss. God klem fra sykepleierstudent i Drammen

  SvarSlett
 39. Vi tenker alle på deg, Maren-Sofie, og venter spent på en oppdatering, vi er vel litt bekymret siden vi alle vet hva du gjennomgår for tiden. Masse gode tanker og ønsker om god bedring.

  SvarSlett
 40. Tenker på deg hver dag Maren-Sofie, håper på positivt nytt snart!
  Sender mange varme tanker til deg og familien!

  Klem

  SvarSlett
 41. Er det dag +9 i dag? Stå på - for hver dag som går kommer du litt nærmere en ny normaltilværelse! Vi er mange som er med deg i tankene! :)

  Klem

  SvarSlett
 42. Ei stund sidan eg har skrevt inn nokon kommentar, men du ska veta at eg fortsatt følge med, og heie masse på deg. Kvar gong eg sykle forbi Rikshospitalet så tenke eg på deg, sende deg masse gode tanka. Dag +9 såvidt eg har rekna meg fram til...runde 2 er igang, og denne gongen SKAL da gå som alle håpa på. Du vil bli frisk,og kan få gjera akkurat da du har lyst til, sjå framover på alt da goda du skal få oppleva. Sende òg helsing til familien, de og Maren- Sofie er så tapre, stå på vidare:) Da viktigaste er at det alltid er håp, håp er noko av da besta som finst:)

  SvarSlett