2018:

Obs:

For en del år siden ble jeg alvorlig syk, og det er det denne bloggen har handlet om - leukemien og meg. Jeg ble friskmeldt i 2015, og på tross av flere senskader som preger meg og livet mitt, har jeg det heldigvis (mest) fint i dag :)

Bloggen min blir liggende her, både for min egen del, og kanskje for din? Er det noe du lurer på, eller bare vil si hei, kontakt meg gjerne på mail:

marensofie86@hotmail.com


fredag 30. juli 2010

Kortison og kaniner

Bildene under er fra diverse "aktiviteter" i sommer. Jeg er ganske lite dreven på å legge ut bilder og tekst sammen, så da ble det sånn..

Det er ikke bare-bare å skulle legge til rette for en transplantasjon, det er mye logistikk. Først i dag fikk jeg den endelige bekreftelsen på at alt er klart, og søndag legges jeg inn på riksen.

Egentlig skulle forbehandlingen være mildere og "snillere" denne gangen, det var en sikker sak, helt fram til sist onsdag. Margen min viser seg å være overraskende sterk, og de nøytrofile holder seg høyt i verdi, uten injeksjoner av stimulerende sprøyter. Jeg kan ikke risikere at det går galt igjen, at margen min ikke dør, så det er bestemt en sterkere form for forbehandling.
På en måte er det "trygt", men inni kroppen min skriker alle følelser i mot, og innerst inne er jeg livredd for å dø. Livredd for å ikke tåle mer gift.

Når jeg ankommer riksen på søndag, settes det i gang med cellegift med det samme. Jeg skal få en type som jeg aldri har fått før, i tillegg til en som jeg også fikk ved forrige transplantasjon. Dette pågår i noen dager, og når det nærmer seg transplantasjonen skal jeg ha noen drøye doser med noe som kalles kaninserum (!), som visstnok skal "rydde unna" den gamle beinmargen. Det siste er noe nytt og skremmende, synes jeg, og jeg kan muligens bli veldig syk.
I forbehandlingen er det et lass med andre medisiner i tillegg til cellegift, for eksempel kortison, og det svartner litt inni meg bare av å vite det.

Torsdag skal jeg til Radiumhospitalet og helkroppbestråles, 20 minutter på hver side, det er også en ny opplevelse. Fredag den 6. blir det transplantasjon, ca. klokken 15.00.

Jeg burde vel kanskje skrive noe om hva jeg føler åssån nå, men jeg er så innmari tom. Alt jeg gjør går av seg selv, på autopilot, adrenalin. Jeg veit ikke..den eneste sikre følelsen jeg kjenner på er redsel, jeg er forferdelig redd nå.

Jeg vil ikke mistes..

58 kommentarer:

 1. Du skal ikke mistes!!
  Vær sterk ( selv om du sikkert er rimelig lei av å høre det)
  Jeg vil at du skal komme ut og få vise fremtiden det flotte mennesket du er!!

  SvarSlett
 2. Og vi vil ikke miste deg heller <3

  SvarSlett
 3. Vanskelig å skrive kommentar på dette sterke innlegget!
  Er innom og ser til deg, og tenker på deg!!

  SvarSlett
 4. Du skal ikke mistes!
  Jeg er ikke overrasket over at margen din er sterk, for du er beintøff! Jeg tror faktisk du er den tøffeste jeg har hørt om.
  Jeg ønsker deg masse lykke til, og at bivirkningene blir så lette som mulig og at virkningene blir akkurat sånn som du ønsker deg!

  Kjempe fine bilder. Koselige. Du ser utrolig flott ut, selv om du sikkert er mer enn utslitt! Nydelig er du :)

  Følger fortsatt spent med deg, og heier alt jeg kan.

  Klem, Jona :)

  SvarSlett
 5. Nei, ikke lett å skrive noe til innlegget ditt.

  .....Men jeg tror du greier dette også jeg!

  Sterkere, modigere og ikke minst POSITIV OG OPTIMISTISK jente skal man lete lenge etter! Imponert jeg!

  ...og kjenner jeg blir ekstra irritert på folk som klager over dårlig vær ol. Som om DET betyr noe....

  Vi treffes så fort du er i slag igjen! Husk; vi skal jo på hyttetur;

  Stor koalaklem fra Kristin H/osloakershus

  SvarSlett
 6. Lykke til, Maren-Sofie, skal krysse fingrene for deg! Skjønner godt at du gruer deg og er redd, helt naturlig etter alt du har vært gjennom. Men nå er du snart ferdig og kan gjenoppta livet ditt!!

  Stor klem fra en ukjent i Trondheim.

  SvarSlett
 7. Kjære Maren-Sofie!
  Jeg kan ikke forestille meg hvordan du har det nå, men jeg skjønner godt at du er redd. Jeg har fulgt bloggen din i lang tid, men har dessverre ikke vært flink til å skrive til deg.
  Jeg vil ønske deg masse lykke til i dagene fremover, de flinke legene på Riksen gjør nå alt de kan for at du skal bli frisk - og det fortjener du å bli etter alt du har vært gjennom!!! Jeg skjønner ikke helt hvordan du klarer deg gjennom alt dette her, du er supersterk!
  Mange klemmer fra Trine

  SvarSlett
 8. Du skal ikke mistes!

  SvarSlett
 9. Hei.
  Jeg er innom bloggen din hver dag, og har vært det en lang stund nå. Kjenner deg ikke, men bryr meg veldig om hvordan det står til med deg. Håper det som nå ligger foran skal gå så smertefritt og fint som overhodet mulig, at alt skal lykkes og at du står fram som ei kreftfri og frisk jente deretter.
  MASSE, MASSE LYKKE TIL, DU FLOTTE JENTE.

  SvarSlett
 10. Dette kommer til å gå kjempebra Maren-Sofie! Du skal ikke mistes! Jeg har lyst til å si jeg er så utrolig imponert over at du klarer å skrive gjennom denne prosessen jeg. At du klarer å reflektere nok rundt det til å involvere andre i det. Selv har jeg nesten ikke klart å skrive ett ord under min egen sykdom. Jeg synes det er altfor vanskelig å forstå følelsene mine.

  Lykke til på fredag! Jeg skal tenke på deg.

  Klem fra Oslojente

  SvarSlett
 11. Tomme ord her også, men jeg vet du kjemper deg igjennom, du er en beintøff jente som virkelig fortjener alt godt. Er innom å kikker og følger med og tenker på deg, jeg gir deg en skyttsengel som ser til at du har det bra og som kjemper sammen med deg. Klem fra Torunn og hunden hennes Turte.

  SvarSlett
 12. HEI godt og høre fra deg er inne titt for og se etter deg....så fine bilder du hadde du ser jo så bra og flott ut....dette går BRA. tenk alt du har tålt og klart!! nå ny kamp og den klarer du..sier bare tenker veldig mye på deg og dine
  klem fra ukjent dame w og gleder meg til neste gla melding

  SvarSlett
 13. Hei Maren Sofie,

  Jeg ønsker deg lykke til og føler meg trygg på de rundt deg ...det være seg nære eller helsepersonell. Måtte det bare gå veldig greit, så du slipper å bruke så mye energi og ha det masse vondt, det er mitt sommerønske i år.

  God klem fra Viggo :)

  SvarSlett
 14. Hei Maren Sofie!
  Jeg har lest bloggen din i over et år, men har aldri kommentert før. Håper av hele mitt hjerte at denne transplantasjonen blir vellykket. Legene ville ikke gjort det hvis de ikke hadde hatt troen på at dette skal gå bra. Jeg forstår at du er redd, det blir sikkert en tøff kamp, men jeg har virkelig troen på at du vinner denne kampen. Du er sterk, og du har kommet deg gjennom tøffe kamper før. Du har alle forutsetninger for å klare denne kampen også. Tenk på den fine premien: Du skal bli frisk! Lykke til! Tenker på deg!
  Hilsen en drammensdame

  SvarSlett
 15. Kjære Maren Sofie..
  Kjære deg,,, det er lov å være helt tom nå. Du er en unik jente, det kan jeg lese ut fra bloggen din. Det er også lov ( og fullstendig naturlig) å være redd, men jeg håper virkelig å dette gir seg snart, for jeg er sikker på at dette skal gå veldig bra. Vit at vi er mange som tenker på deg Maren Sofie. Masse lykke til videre.
  Stor klem fra en "gammel" dame i Kristiansund

  SvarSlett
 16. Finner ikke ord...... Klemmer og lykkeønskninger fra meg.

  SvarSlett
 17. Kjære,kjære Maren-Sofie.

  Dette var et sterkt innlegg. Du er helt utrolig og skal IKKE MISTES!!
  Legene har tro på denne behandlingen og det har vi alle som støtter deg.
  Jeg ønsker så at bivirkningene ikke blir så vonde og at du klarer dette også.
  Det er jeg sikker på Maren-Sofie.
  Ønsker deg all mulig lykke til og skal tenke mye på deg og sende deg mange positive tanker.

  Klem fra Marit

  SvarSlett
 18. Kjære,kjære deg,hva du opplever for tiden!!!Jeg tørker snørr og tårer.....lykke til med neste behandling!!!Du er en tøffing av stort format!!

  Klem...

  SvarSlett
 19. Kjære Maren-Sofie mamma Grete!

  Dere er i mine tanker.Ønsker deg lykke til med behandlingen, Maren-Sofie. Skjønner at du er sliten og føler deg helt tom, men jeg har så stor tro på at dette går bra...håper min tro kan gi deg litt styrke i dagene og tiden framover.

  SvarSlett
 20. Kjære Maren-Sofie!
  Tenker på deg/dere hver eneste dag. Skjønner redselen og at livet på en måte står på vent. Jeg ønsker at behandlingen er skånsom mot deg og at alt vil gå bra! Lykke til! Flotte bilder du har lagt ut, - vakre jente!
  Vennlig hilsen Britt

  SvarSlett
 21. Hei!
  Vi er mange, mange nå som følger bloggen din og heier på deg. Mange fler enn oss som skriver til deg.
  Du har jo fått enn skreddersydd behandling nå, som legene har satt sammen bare for deg.
  Vi må ha tro på at dette skal gjøre deg frisk. Men skjønner jo godt du er redd.
  Lykke til nydelige jente!
  (Fine bilder du la ut)
  Klem fra Jorunn

  SvarSlett
 22. Hei Maren
  Noen ganger er veien ganske kronglete framover, men jeg tror nok at du finner fram til en friskere tilværelse til slutt..
  Noen ganger må det bli værre før det blir bedre..
  Vi krysser fingrene og det vi ellers kan krysse for deg..

  godbedringsommerklem
  ole jonny

  SvarSlett
 23. Kjære Maren - Sofie!! En ting er i alle fall sikkert - DU SKAL IKKE MISTES!!!Jeg er MEKTIG imponert over at du klarer å skrive med et så klart hode, selvfølgelig er du redd det bare beviser at du er menneskelig - men bare så det er sagt så er du sinnsykt sterk!Flotte bilder!! Du er vakker!! Stoor go DrageKlem :-)

  SvarSlett
 24. Så flotte bilder! Etter alt det du har vært gjennom, klarer du likevel å bevare den vakre utstrålingen. Det er ikke vanskelig å forstå at du er redd nå når du står foran en ny transplantasjon, men du må huske at legene aldri hadde satt i gang dette hvis de ikke hadde trodd på det. Selv håper og tror jeg at dette går bra, men jeg synes det er trist at du skal ha det så vondt. Jeg kan ikke annet enn ønske deg lykke, lykke til og si at jeg tenker utrolig mye på deg. Klem fra Mona

  SvarSlett
 25. Hei!

  Jeg kom tilfeldigvis innom bloggen din ved å trykke på "neste blogg" fra min egen! Utrolig sterkt innlegg, og generelt en fantastisk levende blogg. Blir spesielt personlig når også mamma-Grethe, Springsteen og andre også hilser og oppdaterer! :)

  Stå på! Virkelig en rørende blogg, og du virker som en fantastisk ung kvinne!!! :)

  Du skal ikke mistes! <3

  SvarSlett
 26. Kjære Maren-Sofie og Grethe,

  Du klarer dette også, det er jeg sikker på!! Vi heier på deg og krysser fingre og tær! God klem til dere begge!

  klemmer fra Linda, Magne, Finn Martin og lille William

  SvarSlett
 27. Hei,
  Du skal ikke mistes. Det er vanskelig å skrive noe, men siden jeg har fulgt med en stund, syns jeg at jeg måtte si noe også. Du er sliten og redd nå, men i utgangspunktet er du kjempesterk, så dette klarer du! Det blir ei tøff uke, men vi er mange som heier på deg og krysser potene for framtida. Heia Maren - Sofie!!! Mange, mange happythoughts og en stor klem til både deg og resten av familien fra Grethe, mamman til Amalie (som leker med Elise av og til)

  SvarSlett
 28. Kjære, vakre deg!

  Kan ikke forestille meg hva du må gå gjennom, klart du er fylt av redsel, men du skal IKKE mistes!! Den nye transplantasjonen skal gå bra, legene hadde ikke satset en gang til om de ikke hadde hatt tro på at du vil bli frisk.

  Ønsker deg og den fantastiske familien din masse lykke til de neste ukene, husk du er sterkere og tøffere enn de fleste. Skal fortsette å heie på dere helt fram, tenker masse gode tanker som jeg sender nedover.

  Stor skal ikke mistes-klem fra WL

  SvarSlett
 29. Vil bare onske deg all verdens lykke til!! Skjoenner kjempegodt at du er redd, sliten, frustrert, ja alle disse folelsene.. Naa har du hatt nok! Derfor har jeg tro paa at det snur naa og at du blir FRISK! Sender hvertfall masse masse gode vibber.

  PS: nydelige bilder, du ser fantastisk ut.

  -camilla

  SvarSlett
 30. Lykke til denne gangen!!! Jeg krysser fingrene for at det går bra og tenker ofte på deg.

  Stor klem fra Lin

  SvarSlett
 31. Kjære Maren-Sofie!
  Du skal ikke mistes! Har deg i tankene hver dag, og krysser fingrene for at alt går bra!
  Lykke til - gleder meg til å høre at det har gått bra!

  Klem fra en ukjent som følger deg daglig (Kari)

  SvarSlett
 32. Koselige bilder!! 0g jeg likte spesielt godt formuleringen "... jeg kan muligens bli veldig syk." -det sier litt om dine perspektiver nå!

  Du er flott,
  og jeg liker deg godt!
  Lykke til skal du ha,
  men jeg tror dette går BRA!
  tusen tanker og imaginære klemmer<3

  SvarSlett
 33. Lykke til.
  Lykke lykke til!

  SvarSlett
 34. "To live would be an aweful big adventure" sa Peter Pan. Hold på livsdrømmen Maren-Sofie!!!
  Styrketanker til deg og dine fra en som har "bodd" på Radiumen i nesten 2 år med dattern sin.

  SvarSlett
 35. Lykke til! Du ser utrolig godt ut forresten :)

  SvarSlett
 36. Kjære Maren-Sofie!
  Jeg kjenner deg ikke personlig, men jeg er fra Svelvik så vi har nok sett hverandre før. Mine tanker går til deg hver dag, og du har bevist at du er en "fighter"!! Det er rørende imponerende hvordan du holder motet oppe - og jeg vet det ikke blir forgjeves!! Ønsker deg all mulig lykke til med transplantasjonen - måtte det gå bra denne gang slik at du kan få tilbake det livet du så gjerne vil ha, og som du så virkelig fortjener:) Du skal ikke mistes!

  Mange stå-på klemmer fra Anine!

  SvarSlett
 37. Hei Maren-Sofie!
  Vi kjenner ikke hverandre, men etter å ha vært inne og lest bloggen din for første gang denne uka, er det umulig for meg å ikke sende deg noen ord. Maken til prøvelser, maken til styrke, maken til formidlingsevne, maken til ærlighet, maken til stå-på-vilje, maken til flott og vakker jente, skal en lete lenge etter!!!! Vet du nå står i ditt livs tøffeste uvær, sender deg mange gode tanker og tusentalls ønsker om god bedring! Du berører. Hilsen 5-barnsmamma

  SvarSlett
 38. Jeg blir målløs av å lese alt du må igjennom og som du på en så imponerende måte jobber deg igjennom. Lykke til i dagene som kommer! Dette skal gå bra!
  Tenker masse på deg, Maren-Sofie:-)
  Klem fra Mirjam

  SvarSlett
 39. Hei

  Er bare innom for å ønske lykke til med den store dagen i morgen, krysser fingre for dere alle!

  Skal heie på deg, Maren-Sofie,sender mange gode tanker til deg og dine.

  Klem WL

  SvarSlett
 40. KJÆRE MAREN SOFIE,ALL HELL OG LYKKE TIL DEG I MORGEN,HÅPER TRANSPLANTASJONEN GÅR FINT,OG NEI DU VIL IKKE MISTES VI VIL IKKE MISTE DEG HELLER.DU FORTJENER LITT HELL OG LYKKE NÅ,VI HÅPER ALLE AT DETTE GÅR BRA,VÆR STERK MAREN SOFIE ALL HELL OG LYKKE TIL DEG VI ER MANGE SOM TENKER PÅ DEG I MORGEN.KLEM FAR ANNE.

  SvarSlett
 41. Kjære Maren-Sofie
  Vil bare ønske deg så masse lykke til i morgen! Tenker på deg og krysser alt! Klem

  SvarSlett
 42. KJÆRE maren og fam....vil bare si at jeg tenker på dere alle...denne gang skal det gå bra ...basta!!!!!!!!!!KLEM Ukjent dame w

  SvarSlett
 43. føler med deg og følger med deg.
  Ønsker deg masse lykke til!
  Klem
  trultemor

  SvarSlett
 44. Lykke til i morgen og i dagene som kommer! Hang in there! Prøv å hold fast på tanken om at dette er det som endelig skal gjøre deg kreftfri! :)

  Klem

  SvarSlett
 45. Selv om du er redd og føler deg svekket, er du sterkere og modigere enn de fleste. Du har gitt mange mennesker bedre innsikt i livet som ung og alvorlig syk. Din åpenhet trengs i fremtiden.
  es

  SvarSlett
 46. Kjære Maren-Sofie.

  Vil tenke masse på deg når du nå skal transplanteres for andre gang.
  Du er flott både utenpå og inni deg.
  Var på Riksen for kontroll etter en levertransplantasjon for 7 år siden og spurte etter deg.
  Hadde bare så lyst til å hilse på deg fordi du er en slik flott ung jente som jeg håper og tror det skal ende godt for.Du er unik og skal ikke mistes.

  Masse varme lykkeklemmer fra Ellen

  SvarSlett
 47. Jeg krysser fingrene mine for deg i dag. Tenker masse på deg hele tiden. Hilsen en ukjent

  SvarSlett
 48. I dag skal det skje, livet ditt kommer tilbake Maren-Sofie!! Tenker masse på deg i dag og håper alt går etter planen.

  Varmeste klemmer fra Lena

  SvarSlett
 49. DU HAR VÆRT GJENNOM DIN OPERASJON NÅ MED TRANSPLANTASJON,JEG HAR TENKT SÅ MASSE PÅ DEG I DAG MAREN SOFIE,JEG HÅPER SÅ INDERLIG AT ALT ER GÅTT BRA OG AT DU NÅ KAN BEGYNNE LIVET DITT IGJEN.HÅPER AT DU ER STERK NÅ OG KOMMER GJENNOM DETTE,AT DU BLIR FRISK OG KAN GJØRE ALT DU DRØMMER OM.LYKKE TIL MAREN SOFIE VI ER MANGE SOM TENKER PÅ DEG.KLEMMER FRA ANNE

  SvarSlett
 50. Lykke til i dagene som kommer. vet at det værste ikke er over. Hold ut. Dette skal du klare. Jeg har vært omtrent der du er nå og vet hvor tungt alt kjennes. Det er som om det ingen ende skal ta. Men det gjør det!!!
  I dag har jeg vært på båttur og tøffa i ei lita snekke over solblank fjord....slike ting skal du og gjøre... til neste sommar er du nok der.

  SvarSlett
 51. Kjære Maren-Sofie!
  Jeg tenker på deg nå, og lurer på hvordan du har det. Krysser alt som krysses kan!

  Stor klem fra ToneH

  SvarSlett
 52. Ønsker deg masse lykke til med transplantasjon nr 2. Denne gangen skal det gå bra!! Tenker masse på deg, ber for deg og sender deg mange varme tanker!!

  Er så glad i deg selv om jeg aldri har møtt deg og ikke kjenner deg. Du har gjort stort inntrykk, og jeg håper av hele mitt hjerte at du blir frisk!

  Klem fra Cathrine B.

  SvarSlett
 53. Det er en stund siden jeg hadde anledning til å sjekke loggen din sist, og hjertet mitt banker for deg nå. Ingen av oss vil miste deg heller! For mange er du blitt et lys i hverdagen, en liten, klar flamme vi kan føle omsorg for, en tapper sjel som allerede har hevet seg over det umulige. Gå videre, Maren-Sofie.

  Klem fra "tante"Liv

  SvarSlett
 54. Krysser fingrene for at alt går bra! God bedring!

  SvarSlett
 55. TENKER PÅ DEG MAREN SOFIE,HÅPER DU HAR DET ETTER FORHOLDENE BRA.VI ER MANGE SOM HÅPER AT DU NÅ KAN FÅ LIVET DITT TILBAKE OG GJØRE ALLE DE TING DU HAR LYST TIL,AT DU SLIPPER ALT DET VONDE.HÅPER ALT DET BESTE FOR DEG MAREN SOFIE,DU ER EN STERK VAKKER JENTE,HÅPER AV HELE MITT HJERTE AT ALT GIKK BRA DENNEN GANGEN.KLEMMER FRA ANNE

  SvarSlett
 56. Vi skal ikke miste deg.

  SvarSlett