2018:

Obs:

For en del år siden ble jeg alvorlig syk, og det er det denne bloggen har handlet om - leukemien og meg. Jeg ble friskmeldt i 2015, og på tross av flere senskader som preger meg og livet mitt, har jeg det heldigvis (mest) fint i dag :)

Bloggen min blir liggende her, både for min egen del, og kanskje for din? Er det noe du lurer på, eller bare vil si hei, kontakt meg gjerne på mail:

marensofie86@hotmail.com


tirsdag 11. januar 2011

The beginning has only just begun

Det er ikke akkurat mangel på gode ord om riksen og de jeg kjenner der inne i denna bloggen, men på torsdag ble jeg ganske oppgitt. Her hadde jeg gått i flere dager og vært, rett og slett, litt dårlig fordi jeg grua meg så fælt til halvtårskontrollen. Når jeg tenker mye, stresser meg opp og er redd, da slår det som oftest ut i den fysiske formen også, så dagene før kontrollen var ikke gode.

Snøværet på torsdag gjorde at turen innover var ekstra lang, men jeg hadde vært oppe halve natta for å forberede meg til å måtte være der inne i flere timer, spist en god frokost så jeg skulle "holde en stund", og "lada opp" til alle legetimene jeg skulle ha på diverse avdelinger. Da vi endelig kom fram fikk jeg beskjed om at alle timene mine den dagen var avlyst, og jeg var ikke venta ved noen avdelinger, ikke engang på Blodsykdommer. De ble igrunn litt overraska over at jeg var der, og jeg ble ganske paff. Her hadde jeg gått og vært så spent, spesielt på beinmargsprøveresultatene..

Ingen kunne forklare hva som hadde skjedd, og jeg blir jo ikke sint heller..bare veldig skuffa (hehe). Uansett, jeg er glad for at jeg er såpass godt kjent der inne, så jeg nølte ikke med å "kreve" at noen tok en beinmargsprøve i det minste, så fikk heller de andre prøvene vente.

Det er tre forskjellige svar på beinmargsprøven, alle like nervepirrende og avgjørende for framtida mi; det første "overflatesvaret" som jeg får samme dag, en dypere analyse av margen som tar noen uker å få svar på, og til sist, men kanskje noe av det mest spennende; svaret på om det er den nye margen som regjerer, eller om jeg er i ferd med å gå på samme smell som i sommer.

Etter endt prøve (som forøvrig ble tatt av en lege jeg, i over fire år, enda ikke har klart å slutte å undre meg over hvor..kjekk..hehe, altså, i forhold til at jeg veit hvor "gammel" han..nei, herregud. Jeg kan ikke skrive detta her! Haha, men om noen av sykepleierjentene på Blodsykdommer leser detta; dere veit hva/hvem jeg mener! Han er jo helt ålreit å se på, liksom!)

Nå ramla jeg ut av mine egne tanker.. Hm.

Jo! Etter endt prøve (joda, sånn når jeg først er inne på temaet da, samtlige av legene er jo igrunn både kjekke, barske og tøffe. Jepp!), etter endt prøve ja..da reiste jeg hjem, og på kvelden ringte det en rimelig fornøyd'en fra riksen og sa at det første prøvesvaret var fint. Det ser ut til at jeg holder meg kreftfri!
Venter i spenning på resten av svarene, håper de er like positive :)

Sånn ellers så går no' dagan, på sett og vis. Ingen dag er formmessig lik, noe jeg burde være vant til, men som allikevel er i ferd med å gjøre meg smågal. Jeg trenger følelsen av å kunne regne med å være i form!
Iløpet av måneden skal jeg antakeligvis ha en liten operasjon på Drammen sykehus (ikke riksen! Uvant!), noe som kommer til å sette meg ut av spill en uke eller to, ikke helt godt å si på forhånd med mitt utgangspunkt. Etter at jeg har "kommet meg", har jeg ganske klare planer om å ta noen uker på rehab igjen. Føler at det var veldig vellykka sist gang, så jeg tar mer enn gjerne en ny runde med "eldretrim" og potetmiddager på Landaasen Rehabiliteringssenter. Når jeg kommer hjem er det forhåpentligvis vår i lufta, og det er både Springsteen og jeg veldig klare for! Vi har masse å ta igjen, og litt styrke og balanse i dissa beina, kombinert med asfalt og snøfrie stier..ah, alle hjerter gleder seg!

Til slutt vil jeg sende noen gode takkeklemmer til de beste naboene en kan tenke seg, takk for alt dere har gjort for meg og Lottapusen. Dere er snille, snille mennesker, det har både jeg og Lotta erfart <3 Sov godt, fine Lottapuse-jenta.

18 kommentarer:

 1. Å så bra! Jeg håper de andre prøvene også er like bra!
  Du er så god, modig og søt Maren Sofie, jeg beundrer deg, og håper formen blir knall fort!
  Carina

  SvarSlett
 2. Så flott med et fint prøvesvar !

  Jeg blir alltid litt opprørt når jeg leser om ting som den episoden på Riksen, for når noen er i en så sårbar situasjon burde man bli bedre ivaretatt enn det og slippe unødvendige påkjenninger.

  Men du har jo tydeligvis ressurser og humor nok til å takle også den situasjonen. Kudos.

  SvarSlett
 3. Gledelig å lese! :D HURRA FOR DEG!

  SvarSlett
 4. Flott med fint prøvesvar. Også må vi håpe det blir fine svar på de to andre av beinmargen også ;)
  Du får kose deg med eldretrim ut over våren ;)
  Klem Lene

  SvarSlett
 5. Hei Maren...
  Skal ikke å kommentere akkurat den episoden om at ingen gunne gjøre noe for deg, selv om det sikkert føltes frustrerende.
  Men det er en annen ting jeg gjerne vil kommentere, og som jeg synes er veldig positivt.
  Når jeg leser innlegget ditt i dag, så føler jeg at hele saksfremstillingen har en mye lysere og mer positiv tone.
  Noe som tyder på at du begynner å komme mer og mer til hektene, humøret blir bedre, opptimismen øker, og dama begynner å se liksom litt mer framover.. Ikke minst det at "han var så kjekk".
  At DET til en viss grad overskygger at det egentlig skulle ha vært en misslykket dag, tyder på at du begynner å bli mer avballansert, selv om du kanskje ikke tenker det selv. Ikke det at du har vært så veldig uballansert kanskje, men jeg merker faktisk positiv forskjell i skrivemåten din..
  Fortsett sånn, og verden smiler til deg...

  Fortsatt god framgang
  og stoooor klem
  ole jonny

  SvarSlett
 6. Jeg opplevde det samme da jeg skulle på kontroll. Fikk forklart at det som har skjedd var at gyn hadde flyttet til Ullevål og i den sammenhengen slettet sine avtaler. Pga feil med datasystemet hadde de da også slettet disse pasientene sine andre avtaler. Skrekkelig irriterende.

  SvarSlett
 7. Hei så bra så kjekt så flott såååå ja det kan ikke sies med ord det er du som opplever dette nå... du har vært utrolig i denne laaange tiden...men nå får du "lottogevinsten" men så stor at den kan ikke sammenlignes med helsen din...Ha en fin mnd og eldretrim osv. kos deg. klem fra ukjent same w

  SvarSlett
 8. Dette høres helt strålende ut!!!
  Godt å høre at du begynner å få en hverdag igjen!Kuroppholdet vil nok gjøre underverker!Lykke til!

  Varm hilsen fra Trondheim!!;))

  SvarSlett
 9. Flott, godt å høre du har litt kraft i deg igjen. kreve... noe på et sykehus kreves litt "Gøtts"
  Jeg er glad for at der kom et litt mer posetivt blogg innlegg fra deg
  (selvsagt glad for alle oppdatering)
  men de negative får meg til å bli reddd for psyken din.
  et posetivt prøvesvar.... YES nå kommer der 2 til bare vent å se.

  SvarSlett
 10. Go Maren-Sofie!!! :-)

  Sikker på at de to andre prøveresultatene kommer til å være positive også.

  Kjekke leger hjelper jo alltid på humøret også, hehe!

  SvarSlett
 11. Så bra! Jeg ble ferdig med min cellegift for et halvt år siden, og må innrømme jeg fortsatt aldri vet helt hvordan formen er. For meg handler det mest om slitenhet. Det er så kjipt å være 25 år, og føle seg sliten av små tulleting.

  Jeg er så glad du er frisk! Og ja, det skal du fortsette å være :)

  Klem fra en leser

  SvarSlett
 12. Lykke til med resten av prøvene =)

  SvarSlett
 13. Flott prøvesvar! Forstår godt disse nervepirrende periodene i påvente av svar.

  SvarSlett
 14. Å det er så morro og lese bloggen nå, alt er så mye lysere, og er så gla du er godt kjent på avdelingen og "tar tak" og sier ifra! JA han er kjekk!! :-) Stoor go klem fra Dragen :-)

  SvarSlett
 15. Hei Maren
  Så BRA DU er frisk;))) Nå kan du LEVE livet du har lengta etter,og du er en av dem som skikklig FORTJENER det.Ingen andre enn de som har vært igjennom det du har vært forstår det fullt og heilt.
  Prøv og glemme kreften,NÅ er det veien videre som gjelder. All mulig lykke på veien fra ei som ønsker deg et heilt vanlig liv. Stor KLEM

  SvarSlett
 16. Hei Maren
  Så BRA DU er frisk;))) Nå kan du LEVE livet du har lengta etter,og du er en av dem som skikklig FORTJENER det.Ingen andre enn de som har vært igjennom det du har vært forstår det fullt og heilt.
  Prøv og glemme kreften,NÅ er det veien videre som gjelder. All mulig lykke på veien fra ei som ønsker deg et heilt vanlig liv. Stor KLEM

  SvarSlett
 17. PS. Det ble to ganger men hadde bare tenkt og sende den 1...

  SvarSlett
 18. Hello Maren.

  I've been reading your blog for a while now and just really want to wish you all the best with your further treatment.If anyone can win this then you can.

  ps, It's "The beginning HAS only just begun" :^()

  SvarSlett