2018:

Obs:

For en del år siden ble jeg alvorlig syk, og det er det denne bloggen har handlet om - leukemien og meg. Jeg ble friskmeldt i 2015, og på tross av flere senskader som preger meg og livet mitt, har jeg det heldigvis (mest) fint i dag :)

Bloggen min blir liggende her, både for min egen del, og kanskje for din? Er det noe du lurer på, eller bare vil si hei, kontakt meg gjerne på mail:

marensofie86@hotmail.com


mandag 13. juni 2011

Verdens blodgiverdag

I morgen, den 14. juni, er det verdens blodgiverdag!

"Behovet for blod vil bare øke i og med at befolkningen i Norge blir eldre, og det er den eldre generasjonen som trenger mest blod. Dessuten gjøres stadig nye medisinske fremskritt som baserer seg på blod og blodprodukter, spesielt gjelder dette innen kreftbehandlingen."
Tekst fra http://www.giblod.no/

Jeg vil benytte sjansen, og bloggen min, til å oppfordre (eller kanskje utfordre?) alle til å melde seg som blodgivere. Tenk om akkurat du har muligheten til å redde ett eller flere liv? Finn ut om du er en potensiell giver, og meld deg nå!

Uten Norges blodgivere hadde ikke jeg kunnet sitte her i dag. Sammen har dere vært med på å redde meg, og det uten å kanskje tenke over det. Det koster så lite og gi, men verdien er uendelig høy for oss som får tilbake livet.

Blodgivere er livgivere!

Finn din nærmeste blodbank her!

14 kommentarer:

 1. utrolig enkelt og bra skrevet. Og skal faktisk sterkt vurdere det om jeg er frisk nok

  SvarSlett
 2. Er allerede blodgiver og synes det er et veldig godt tiltak :) Man kan hjelpe mange ved og gi blod. Husker første gang jeg var der, da leste jeg på en plakat at uten blod var det en liten gutt som ikke hadde kommet til å overleve. det føltes godt å kunne hjelpe. er i tillegg organdonor :)

  SvarSlett
 3. Jepp.... men blodet mitt er nok avlegs..
  Men du verden så rett du har..
  Det er derfor vi fremdeles har muligheten til å trykke på tastaturet... Ellers hadde vi bare kunnet gått igjen som spøkelse...

  Ha en glitrende dag...dager....mange gode dager....
  klem
  ole jonny

  SvarSlett
 4. Jepp.... men blodet mitt er nok avlegs..
  Men du verden så rett du har..
  Det er derfor vi fremdeles har muligheten til å trykke på tastaturet... Ellers hadde vi bare kunnet gått igjen som spøkelse...

  Ha en glitrende dag...dager....mange gode dager....
  klem
  ole jonny

  SvarSlett
 5. Har vært blodgiver i et par år nå, utelukkende på grunn av din og Regines utmerkede blogger.

  SvarSlett
 6. Jeg meldte meg som blodgiver i går. :-)

  Hilsen Thea

  SvarSlett
 7. Hurra! Tusen takk, alle sammen :)

  SvarSlett
 8. Fikk desverre ikke lov i Januar da jeg ville, men skal prøve igjen neste år:)

  -Mari

  SvarSlett
 9. Dette er noe som ikke kan sies for ofte. Mange friske mennesker trenger et spark bak for å ta skrittet - som faktisk ikke er stort i det hele tatt! Jeg meldte meg som blodgiver etter å ha lest blant annet din og Regine sine blogger. Og synes at alle som kan bør melde seg som blodgivere!!! :-)

  SvarSlett
 10. Flott initiativ :)
  Er faktisk ikke så lenge siden jeg selv hadde et innlegg på min blogg, om det å gi blod.
  Min eldste datter har trengt blod mange ganger, pga hun ble født alvorlig syk.
  Det er kjempeviktig å gi blod :)

  Mitt lille innlegg kan leses her:
  http://linnieshusoghjem.blogspot.com/2011/05/gi-blod.html

  SvarSlett
 11. jeg kan takke Maren-Sofie for at jeg er blodgiver, og angrer ikke.

  SvarSlett
 12. Kunne ikke ha vært mer enig med deg! Utrolig viktig! Synes faktisk det burde være en menneskeplikt, så sant man har muligheten. Jeg har gitt blod i snart 25 år, står på listen som benmargsdonor og donerer selvsagt mine organer hvis noe skulle skje meg, og de kan brukes. Min søster ble alvorlig nyresyk i ung alder og døde dessverre kun 50 år gammel. Det har lært meg at livet er skjørt. Og følelsen av å hjelpe andre er så GOD! Ønsker deg en super sommer! Hilsen Anne Kristine

  SvarSlett
 13. Linneah Myhre og Ida Wulff er to falske bloggere. It's all for money.

  SvarSlett