2018:

Obs:

For en del år siden ble jeg alvorlig syk, og det er det denne bloggen har handlet om - leukemien og meg. Jeg ble friskmeldt i 2015, og på tross av flere senskader som preger meg og livet mitt, har jeg det heldigvis (mest) fint i dag :)

Bloggen min blir liggende her, både for min egen del, og kanskje for din? Er det noe du lurer på, eller bare vil si hei, kontakt meg gjerne på mail:

marensofie86@hotmail.com


torsdag 18. august 2011

Fin på innsiden

Hurra for fin marg!

I går var jeg på ettårskontroll, og siden jeg hadde noen hektiske dager i forkant rakk jeg ikke å grue meg engang. På riksen tusler jeg inn på poliklinikken, men der får jeg beskjed om at "ettårskontrollene foregår oppe på avdelinga". Aah, fordømte.. Da måtte jeg opp i alle de vonde minnene, luktene og lydene. Først gikk det fint, så ble jeg uvel.. Prøvde iherdig å fokusere på at "jeg kan dra hjem etterpå, jeg skal ikke bli her", og etterhvert kom det flere kjente ansikter bort for å si hei. Da ble det koselig, og nesten litt trist. Det er så mange gode mennesker som jobber på seksjon for blodsykdommer, og jeg skulle noen ganger ønske jeg kunne ta alle sammen ut av den settingen jeg er vant til å se de i, for så å putte de i litt mer "normale" omgivelser. All ære til de, og den jobben de gjør. Det er virkelig en av de tyngre avdelingene å være sykepleier på.

Jeg fikk snakke med lege og tok beinmargsprøve. Det gikk helt fint, men er det rart av meg å reagere når jeg blir sendt til en lege som ikke kjenner meg, på en ettårskontroll etter det forløpet jeg har hatt?
Mulig det er jeg som er kresen, men når jeg har hatt de samme legene i snaue fem år, så burde det ikke være så vanskelig å få, en lenge planlagt, kontroll hos en av de som kjenner historien min. Litt slitsomt for et "fatigue-hue" å skulle svare på så mye om fortida, når det finnes andre leger der inne som veit så mye om meg at de spør mer om hvordan Springsteen har det, enn om "hva jeg gjorde når, hvordan det føltes og hvorfor jeg tok den medisinen" :)

Ellers var margen fin, ja! Det ble kun kjørt èn kontroll av den nå, og ikke fler som det har blitt tidligere. Jeg tror det er like greit, med tanke på hvordan resten av prøvene mine er for tida. Det er vanskelig når det kommer så mye svar, med så små marginer, at man ikke helt skjønner hva de betyr. Jeg forholder meg nå til at den nye margen er fin, det er mulig at det finnes bittebittelitt av min gamle marg, leveren min lever sitt eget liv og blodprosenten er stabilt lav. This is me on the inside.

På utsiden derimot; jeg er i ferd med å få helvetesild igjen. Er det mulig da? Det ser ut til at det kommer når jeg har vært mye i aktivitet, og da er det forsåvidt ikke så rart denna gangen. I helga var jeg på "aktivitetstur" i Lofoten! Det var full rulle fra morgen til kveld, og jeg må nesten få gi meg selv en klapp på skulderen for å ha klart å henge med hele tida.
Turen var i regi av Margen og Lymfekreftforeningen, og det var en herlig blanding av opplevelser, trening, flott natur og enda flottere mennesker. Bilder og tekst kommer! :)


     

7 kommentarer:

 1. Hei!! Fint å lese bloggen din!! Fortsett og skriv. Synes ikke du er krese men skjønner godt du vil møte en lege som kjenner deg!! Takk for en hyggelig tur og ikke minst"slåssing" Hilsen solveig ole a Gåsbakk. Vår blogg er www.solatigern.blogg.no

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Det gler meg å lese slike overskrifter - fin på innsiden!

  SvarSlett
 4. Hei Maren-Sofie, og takk for sist på Lofot-tur! :)

  Så godt at benmargen din var som den skulle, 3 x 3 hurra og bølgen her fra sofaen på Sørumsand.

  Og jeg må si du var usedvanlig frisk og opplagt under hele turen i Lofoten, for den turen var ikke akkurat noe hvilehjem! Men du verden så morsomt det var. Jeg savner deg og dere alle sammen. Håpes vi kan treffes en gang igjen i en lignende sammenheng. Lykke til videre! Og hils Springsteen :D

  Klem, Siri

  SvarSlett
 5. Hei, Maren-Sofie! Flott å høre at du er kreftfri! Veien tilbake er tøff (er på den selv). Så lenge man er kreftfri føler jeg at det er verdt tiden det tar å komme tilbake til "normalen"! :D

  SvarSlett
 6. Hei Maren

  Gratulerer med ren marg..
  La oss håpe at den fortsetter slik..

  Klem
  ole jonny

  SvarSlett
 7. Ah,Ramberg!! bor en halvtime,20 min unna :-)))

  SvarSlett