2018:

Obs:

For en del år siden ble jeg alvorlig syk, og det er det denne bloggen har handlet om - leukemien og meg. Jeg ble friskmeldt i 2015, og på tross av flere senskader som preger meg og livet mitt, har jeg det heldigvis (mest) fint i dag :)

Bloggen min blir liggende her, både for min egen del, og kanskje for din? Er det noe du lurer på, eller bare vil si hei, kontakt meg gjerne på mail:

marensofie86@hotmail.com


lørdag 6. august 2011

My second birthday

For nøyaktig et år siden hang jeg fast i smertepumpa og diverse andre remedier. Jeg spøy på buksebeinet til overlegen og gråt av smerter. Midt på denna dagen, for et år siden, ble jeg sendt med ambulanse fra Rikshospitalet til Radiumhospitalet og fikk helkroppsbestråling. Spøy mer, hadde forferdelig hodepine, full av morfin, men enda så helsikes vondt.

Redsel, utmattelse, håpløshet.

Tilbake på Rikshospitalet husker jeg ikke stort fra de neste timene, men jeg veit at jeg visste jeg skulle dø snart. Utpå ettermiddagen kom det en pose med beinmarg fra ukjent donor opp på avdelingen. Posen med det røde, tykke stoffet var liv i en tynn tråd.

Vi prøvde igjen, det var andre gangen på under et halvt år, den første transplantasjonen gikk ikke bra. Det var nå eller aldri. "Vi kan ikke love noe, kroppen din er sliten nå."

Jeg var ødelagt.

Hadde noen sagt til meg at jeg skulle smile å le på samme dato, et år seinere, da hadde jeg følt meg hånt.

Lite visste jeg om at sola skulle skinne i dag <3

Takk til min kjære, ukjente donor, og takk til ekspertisen i norsk og utenlandsk helsevesen.

16 kommentarer:

 1. Gratulerer med dagen! Fantastisk innsats av deg, å så godt at medisinen er kommet så langt at det finnes historier som din! klem M

  SvarSlett
 2. Hurra for deg på din "nye" fødselsdag! Ufattelig glad for at du klarte deg gjennom dette, du sterke, vakre jente. Håper for deg at det blir mange, mange flere fødselsdager med latter og glede, nyt dagen. Krysser fingrene for at dette fortsetter, og heier fremdeles, hvis fdet kan hjelpe mot noe som helst.

  Klem fra WL

  SvarSlett
 3. Gratulerer med dagen! Det du forteller burde inspirere noen og enhver til å bli blod- og benmargsgiver. Vi som er så heldige å være friske, kan faktisk gjøre en avgjørende forskjell for et annet menneske. Jeg er glad for at du aldri ga opp, Maren Sofie! Historien din er så utrolig og så sterk! Klem fra Mona

  SvarSlett
 4. Gratulerer med dagen! Så fantastisk at alt gikk bra :)

  Helt utrolig hvor flinke dde er er til å kurere denne fæle sykdomen i dag. Og vi vil at de skal bli enda flinkere selvfølgelig.

  Håper du har en flott sommer :)

  Klem fra meg.

  SvarSlett
 5. Gratulerer. Du klarte det. Nå skal du gå mange flotte år i møte. Skadeskutt, men likevel sterk og flott :)

  SvarSlett
 6. Fantastisk, Maren-Sofie.

  Og fantastisk må også din egen styrke ha vært som gjorde at du klarte å gå gjennom all den grusomme behandlingen.

  SvarSlett
 7. HURRA for deg!!Jeg har sagt dette mange ganger men sier det igjen: DU er tøffeste jenta i gata!!(Uansett hvilken gate det måtte være...)Stoor DrageKlem:-)

  SvarSlett
 8. Gratulerer så masse med dagen! Det er så fantastisk at det har gått bra med deg! Det er en utrolig prestasjon å komme seg såpass etter to så tette transplantasjoner. Ikke rart du fremdeles sliter med helsen og særlig fatigue. Jeg ønsker deg fortsatt god bedring, og et ytterst langt og gledesrikt liv!

  Klem fra en kreftsykepleier.

  SvarSlett
 9. Gratulerer så mye. jippi så bra endelig endelig har du det bra. ja dette var kjekt og lese. tenke på deg og mammaen din som nå får lønn for utholdenheten...men var det noe valg nei.Du har vært en helt utrolig jente. har jo vært innom og sett etter deg så nå og lese dette. var sååå kjekt. klemfra ukjent dame w

  SvarSlett
 10. Gratulerer så mye! Husker at jeg sa for lenge siden at jeg hadde en følelse av at det ville gå bra. Og se åssen det har gått med deg!

  SvarSlett
 11. Og takk for at du orket å kjempe denne kampen. Er så utrolig glad for at du gjorde det. Ikke så mange som kommer hele fra å spy på overlegen heller... hihi
  Klem fra Marianne M

  SvarSlett
 12. Så utrolig godt å lese-takk for fantastisk oppdatering. Ønsker deg en flott høst!

  Kristin

  SvarSlett
 13. Gratulerer! :) Unner deg det av hele mitt hjerte! Så utrolig hyggelig at du ble medlem i klubben med oss kreftfrie! Ha en fin dag Maren-Sofie og lykke til videre på din vei! :)

  SvarSlett
 14. Ja, er det ikke flinke mekkanikere.. Gratulerer med dagen, Maren ..
  Selv fyller jeg 3 år 1. september.
  Det er stort....

  Stooor "bursdags"-klem

  ole jonny

  SvarSlett