2018:

Obs:

For en del år siden ble jeg alvorlig syk, og det er det denne bloggen har handlet om - leukemien og meg. Jeg ble friskmeldt i 2015, og på tross av flere senskader som preger meg og livet mitt, har jeg det heldigvis (mest) fint i dag :)

Bloggen min blir liggende her, både for min egen del, og kanskje for din? Er det noe du lurer på, eller bare vil si hei, kontakt meg gjerne på mail:

marensofie86@hotmail.com


lørdag 4. februar 2012

Verdens Kreftdag

I dag går tankene mine til de som er berørt av kreft. Syke, pårørende, helsearbeidere og kreftforskere. 

Hverdagshelter.


-

Flere og flere får, og overlever kreft

Antallet menn og kvinner som får kreft øker kraftig. Én hovedårsak er at sykdommen rammer hovedsakelig den eldre del av befolkningen. Det gledelige er at antallet som overlever kreft øker og de som ikke helbredes lever lengre og ny behandling gir bedre livskvalitet. Men det er store forskjeller, og noen store suksesser. Dette er status for Norge på Verdens Kreftdag 4.2.2012.

Kilde: KreftregisteretDet er en klar sammenheng mellom økt kreftforskning, og at flere overlever sykdommen. Bli med å støtt årets Krafttak mot kreft:
KMK 2012

Blodgivere er livgivere. Det er en god tanke å ville gi blod. Det er nok enda bedre å vite at man gjorde tanken om til handling. Jeg oppfordrer alle til å melde seg som blodgivere:
Meld deg her


Jeg hadde ikke vært her i dag om det ikke hadde vært for min ukjente beinmargsdonor. For flere er det vanskelig å finne en som passer, og det er stadig behov for nye donorer mellom 18 og 40 år.
BenmargsgiverregisteretStay strong!

6 kommentarer:

 1. Fin artikkel om deg i aftenposten i helgen! Beste hilsen fra Wenche

  SvarSlett
 2. Tusen takk, det var hyggelig :)

  SvarSlett
 3. Artikkel i aftenosten forrige helg? Da skal jeg se på den. Jeg er så glad for at du er bedre! Er det noen som fortjener det så må det da være deg! Ha det bra MS!
  Hisen Marit

  SvarSlett
 4. Er blodgiver og står i beinmargsregisteret. :-)

  SvarSlett
 5. Hvis jeg hadde fått lymfekreft for 15 år siden hadde jeg hatt dårlige odds. Hipp hurra for kreft forsking!

  SvarSlett
 6. HURRA for Anonym som er livreddende!

  Og HURRA for DEG, Ann Kristin!

  :D

  SvarSlett