2018:

Obs:

For en del år siden ble jeg alvorlig syk, og det er det denne bloggen har handlet om - leukemien og meg. Jeg ble friskmeldt i 2015, og på tross av flere senskader som preger meg og livet mitt, har jeg det heldigvis (mest) fint i dag :)

Bloggen min blir liggende her, både for min egen del, og kanskje for din? Er det noe du lurer på, eller bare vil si hei, kontakt meg gjerne på mail:

marensofie86@hotmail.com


mandag 9. juni 2008

Danmark

Når ting er kjipe, da gjelder det å finne på noe som kan få tankene over på noe annet. Mamma tok oppgaven på strak arm, og fikk med seg det kortisonfylte, svarte huet mitt til København!
Vi kom hjem i går, etter ca en uke i strålende sol og varme. Da ble det sommerferie i år også, gitt!

København er en stressende by, det synes ihvertfall en litt halvsliten kreftpasient ;) Men vi har kost oss veldig mye, spist god mat og sett masse av den fine byen! Viktigst av alt, for meg, var følelsen av å komme litt vekk fra hverdagen (som jeg egentlig føler er litt smågrusom for tida), og den fikk jeg absolutt. Veldig fornøyd med turen! :)

I dag har jeg vært på riksen (eller "hotellet", som Lotte kaller det, hihi), har fått litt mer påfyll på cellegift intravenøst, så nå kjenner jeg at det såkalte "cellegifthodet" kommer sigende. Blir litt tung i hodet og ganske slapp etter denne kuren i dag, men det er virkelig INGENTING i forhold til mye annet. BLANT ANNET KORTISONEN, JA! Hirr, nå har den fått virka en ukes tid, og det er nå den virkelig begynner å kicke inn.. Kjenner jeg har mye irritasjon og sånne "lei-seg-følelser" inni meg, det er så tungt.

Ellers er det ingenting nytt om donor. Jeg venter egentlig ikke noe nytt heller nå, virker som det kan ta sin tid. Jeg har egentlig ikke så store forhåpninger mer, må bare ta tida til hjelp og håpe det skjer noe positivt snart. Mer vakuumtilstander.

5 kommentarer:

 1. Litt teknisk spørsmål.

  Når man leter etter donorer, er det kun i Norge man leter eller i hele verden?

  Ble forøvrig overrasket over hvor vanskelig det er å bli blodgiver, og deretter benmargsdonor. F.eks så faller "alle" single ut siden man må ha hatt fast partner i minst 6 måneder. Blod har vi "nok" av men det er manko på benmarg.

  Burde vel derfor vært motsatt; at man først tok benmargstest (hvis man ville det) og deretter så man om man kvalifiserte til å gi blod. Hvis man fikk match på benmargen kunne man først ved det tidspunktet sjekket om den var brukbar å bruke for pasient.

  Slik systemet er nå blir mange luket vekk ved blodgivningen...sidne de først må kvalifisere til det før de kan gi benmarg. Det må da være litt ulogisk?
  (jeg er ikke noe innen helsevesenet så det er sikket noe galt i resonnementet som jeg ikke tenker på)


  Oppfordrer alle som leser Maren-sofies blogg om å melde seg som blodgivere! Ikke sitt å gnu deg på margen, del med deg! :-)

  Og stå på Maren-Sofie. Selv om vi ikke skriver i kommentarfeltet så følger vi med daglig.

  SvarSlett
 2. (må bare presisere at jeg bestod blodgivertesten, ser det kunne leses litt uheldig over...Denne mld er derfor til min kone som følger med på bloggen din også. Altså; jeg har hatt samme partner siste 6 måneder :-) )

  SvarSlett
 3. Hei Maren-Sofie.
  Kjørte båt til Damark eller?
  Husker du når vi var på interrail
  og vi tørka tunger på dekk ;)
  Ler av det enda :P hehehe

  Godt med en tur vekk når ting ikke
  er så greit..

  *Tenker masse på deg*

  Stor klem fra Sivi :)

  SvarSlett
 4. Takk for en suuuperduuper koselig piknik ide nyyyydelige gangene på riksen (hotellet) det var så trivelig så!!bare skrik ut viss du trenger en date der senere også :))


  *klemme på marrrren*

  SvarSlett
 5. Når de leiter etter donor til meg nå, så foregår det over hele verden. Ganske utrolig, og litt "for stort" for hodet mitt egentlig, men betryggende at de sjekker utenfor landegrensene da ;)

  Jeg har også fått inntrykk av det det er ikke er så lett å bli beinmargsdonor. Har noen venner som har meldt seg, og de må gi blod minst tre ganger før de kan melde seg bla., litt vrient at det skal være så innvikla, donorer trengs jo!

  Hvis noen har peil på hvordan dette egentlig foregår, og hvorfor det skal være så vanskelig, så kom gjerne med forklaringer! ;)

  Takk for oppløftende kommentarer, det hjelper veldig på! Og ja, som du sier Evjens; ikke sitt å gnu på margen :D
  Jeg er ikke et håpløst tilfelle, men det er nok mange av de der ute, del litt marg, folkens ;)

  Ønsker alle en god-god kosehelg :)

  Siv, tørke tunge er genialt, kjempeteit og rasende festlig! Man burde benytte enhver vindfull anledning til noe sånt :D Haha!

  SvarSlett