2018:

Obs:

For en del år siden ble jeg alvorlig syk, og det er det denne bloggen har handlet om - leukemien og meg. Jeg ble friskmeldt i 2015, og på tross av flere senskader som preger meg og livet mitt, har jeg det heldigvis (mest) fint i dag :)

Bloggen min blir liggende her, både for min egen del, og kanskje for din? Er det noe du lurer på, eller bare vil si hei, kontakt meg gjerne på mail:

marensofie86@hotmail.com


tirsdag 14. juli 2009

Dyrlege og riksen

For en gangs skyld, den første og forhåpentligvis siste gangen, skal jeg skrive litt om "sykdomshistorien" til voffsen min. Den er heldigvis veldig kort, og det har jeg planer om at den skal forbli.
I dag har vi vært hos dyrlegen, ikke noe drama i det, Springsteen har et rennende øye som ikke vil gi seg, så jeg ville gjerne få sjekka det ut. Den siste uka har han også halta litt på venstre forbein, særlig etter hvile, så det ville jeg også at dyrlegen skulle se på.
I morgen skal vi tilbake, og voffsen skal legges i narkose.. Ah, godt han ikke veit det selv, jeg gruer meg nok for oss begge! Ikke at det er noe dramatisk i detta her, heller godt å få fiksa øyet og tatt et ordentlig røntgen av beinet, men det er jo liksom "bebisen" min da. Må være lov å grue seg litt.. Men bra blir det helt sikkert :)

Så var det meg da. Jeg var på riksen i går, starta opp syklus nr. 10. Tok beinmargsprøve, fikk litt gift og begynte på kortison. Noen som sa "helvete løs"? Hehe, ja.. For det er vel egentlig det da. Har tidligere ikke lagt skjul på at jeg blir "gæærn" av kortison, og ikke i den formening at "de gærne har det godt", for detta er ikke godt.

Nå ble jeg akutt litt sur og tom for ord, egentlig.

I'll be back!

16 kommentarer:

 1. Lykke til med vofsen i morra og med kortison syklusen din!
  Du har lov til å være sur, er slitsomt med behandlingen din. Flink er du, som holder ut, uke etter uke, månde etter månde! Snart er det vel over med disse helvetstablettene...?

  Nå er vi i Texas. Her er det veldig varmt (og det er digg!) Ca 37 grader i skyggen nå. Koser oss veldig.

  Varme solklemmer fra Jona :)

  SvarSlett
 2. Du får ha lykke til med både hunden og deg selv, dette klarer dere :)

  SvarSlett
 3. En god stund siden jeg kommenterte nå Maren -Sofie:-)
  Lykke til med voffen i morra.
  Det er en umenneskelig lang behandlingstid du går gjennom og de fæle bivirkningene!! men det nytter:-)-
  så eneste jeg kan si er at du må hold ut..Håper du har gode dager og at formen ikke er alt for ille....Ha en forsatt god sommer:-)

  SvarSlett
 4. Heisan... godt å "se" at du er her igjen :o)
  Hvorfor må du egentlig ta kortison?
  Hvilken funksjon har den i behandlingen din? (Jeg har selv bare brukt kortison-krem på sol-eksem og sånn...)
  Lykke til med deg selv og vofsen :o) Klem fra Birgitte i Trondheim

  SvarSlett
 5. Vet delvis hvordan du har det. Er midt i "helvete løs" selv. Jeg heier på deg - vær sterk! Og de dagene vi ikke er sterke, skal vi bare vite at det kommer nye sterke dager!

  Klem til deg!!

  SvarSlett
 6. Lykke til med vofsen! Dalmatineren min er b-vare og han har vært hos dyrlegen enormt mange ganger, det kommer til å gå fint! Han hilser og sier at narkose er helt ok, spesielt når man er baby :)

  SvarSlett
 7. God bedring til deg og voffsen :-)
  Klem Ann-Mari

  SvarSlett
 8. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 9. Jeg lurer på noe, og jeg håper du ikke blir fornærmet at jeg spør:

  Hvordan er det med kreftsyke og alkohol? Kan dere ta dere en fyll en gang i blant, eller er det strengt verboten per legens ordre?

  Jeg lurer, fordi hvis man føler seg nedpå, så er det jo en kjensgjerning at en aldri så liten fyll kan gjøre underverker. I alle fall der og da (om ikke dagen derpå =P).

  16. juli 2009 17:51

  SvarSlett
 10. Tror nok ikke det er noen problem med alkohol. Jeg har i hvert fall vært på fylla et par ganger..

  SvarSlett
 11. Har lest litt dan og vann på bloggen din. Tøffe tak. For min del er kortison vidunder middel og gir en enorm løft i hverdagen. Medisiner som må tas over lang tid er en enorm belastning både psykisk og fysisk. Og man har helt klart lov å være lei.

  Jeg synes nesten det er verre å gå til dyrlegen med hunden enn å ta meg selv til legen. Han er jo bestevennen min!!! (Har en liten dvergdachs).

  Stå på, så er det flere som krysser fingre for deg!!

  SvarSlett
 12. Heia Maren og Springsteen!! Først av alt - GRATULERER du er i syklus 10! - detta går veien, bare veit du kommer til å bli HELT frisk! Blir spennende å se hvordan du takler sprøytene - det går nok bra, blir bare litt sliten men det er vi vant til!Bare noen runder til med kortison igjen nå - og da - ALDRI mer kortison:-)MASSE lykke til med "babyen" din!! Stoor klem fra oss på Tranby!:-)

  SvarSlett
 13. håper at vofsen din blir frisk igjen,håper og tror det.lange dager for deg med all denne medisinen at noen må gå gjennom sånt er dypt urettferdig.du skulle leve livet du som oss andre uten smerter bare dagliglivets små bagateller ikke dette her.håper du blir frisk igjen virkelig håper det veldig så du får leve som før.stå på du er flink og modig.

  SvarSlett
 14. Hei hvordan går det? Håper ikke bivirkningene slår deg helt ut, fysisk og eller psykisk. Tungt at du reagerer slik på kortison men håper nå at det ikke er så mange slike kurer igjen.
  Ønsker deg og springsteen alt godt.
  Klem

  SvarSlett
 15. Hei Maren

  Må passe på så voffsen ikke hopper ned fra høyder over 30cm før han er over 1 år. Og at han ikke går i trapper selv før han er sånn 6mnd-1år.

  Dette er for at skuldrene og beina hans ikke tåler det. Bare ett lite tips. Litt vanskelig å stoppe. For de hopper jo rundt hele tiden. Men du slipper unna MYE plager senere om du hindrer han i dette nå.

  Håper du ikke blir så ille på denne syklusen da. Leit at du skal bli så dårlig hele tia.

  Du får sette pris på de fine stundene du har med våffe. Det er så absolutt mye morro disse skapningene kan finne på :D

  -Thelle-

  SvarSlett
 16. Honey im home =)

  Lykke til i morgen, håper det går bra! Jeg skal tenke masse på deg <3

  SvarSlett