2018:

Obs:

For en del år siden ble jeg alvorlig syk, og det er det denne bloggen har handlet om - leukemien og meg. Jeg ble friskmeldt i 2015, og på tross av flere senskader som preger meg og livet mitt, har jeg det heldigvis (mest) fint i dag :)

Bloggen min blir liggende her, både for min egen del, og kanskje for din? Er det noe du lurer på, eller bare vil si hei, kontakt meg gjerne på mail:

marensofie86@hotmail.com


mandag 8. februar 2010

Sad eyes

Jeg har fått så mange hyggelige tilbakemeldinger etter innslaget om meg i Puls. Tusen takk til alle sammen! Jeg vil også gjerne takke Silje i NRK som har lagd det, jeg er veldig fornøyd, selvom det er ganske så "teit" å se seg selv på TV! Hehe :D

http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/607223

I dag skulle jeg egentlig ha en litt gla'dag. Jeg skulle fortelle dere om de kjempefine beinmargsprøveresultatene mine, og jeg skulle kose meg med søster, mamma og bestevenninne i sofaen, foran mine "five minutes of fame" på TV.

I steden gikk alt til heiteste helvete.

Hva som er grunnen og nøyaktig hva som skjer videre skal jeg skrive om seinere, lover det, jeg orker bare ikke akkurat nå. Det har vært en ganske..tøff dag. Jeg forstår det ikke helt enda, det er derfor det kanskje virker som jeg tar det greit. Gi meg en dag, eller to..

Beinmargsprøven min er blitt ørlitegrann forandra til det verre; jeg trenger en beinmargstransplantasjon, og denne gangen er det ingen tvil.
Det er min eneste utvei.

I dag ble behandlingen jeg har gått på i over tre år, helt uventa og veldig brått, avslutta. Ingen flere sykluser, ikke noe mer cellegift i den typen behandlingsregime. Nå er det bare å vente.

Et lite hvileskjær i en skremmende og redselsfylt stillhet før stormen.

Jeg trenger en klem..

66 kommentarer:

 1. Kjære deg åååå jeg gir deg en klem.........skrevet før idag og skulle"bare" innom og se alle som skrøt av TV programmet "ditt" men så var det ikke noe kjekk lesning det da...men HÅPER og TROR det beste
  følger deg videre gonatt klem fra ukjent dame w

  SvarSlett
 2. Nå ble jeg virkelig lei meg på dine vegne Maren Sofie !Du må virkelig ikke miste motet nå...
  Desverre gikk jeg glipp av Puls i dag...sovnet rett foran TV desverre.....hadde gledet meg til å se programmet med deg !
  Styrkeklemmer fra Anne K som følger bloggen din og din kamp.

  SvarSlett
 3. Ble først så glad når jeg så innslaget på NRK, men atter så lei meg når jeg leste om beinmargsprøven...
  Hva skal en si?

  Masse varme klemmer fra Stein-Magne!

  SvarSlett
 4. Goooo klem fra meg. Det var virkelig en dårlig nyhet. Ønsker deg alt vel og krysser fingrene for bedre nyheter senere.

  SvarSlett
 5. Sender deg en varm klem fra nord-norge, og håper og tror at dette kommer til å gå bra. Nattahilsen fra June

  SvarSlett
 6. Fint innslag på NRK2. Så det på reprisen nå nettopp.

  Jeg skjønner veldig godt at bloggen din er en fin kanal for å få ut det du tenker på.

  Håper virkelig det går bra med deg!

  SvarSlett
 7. Stor klem, selv "sad eyes" kan se sola og den skinner på og for deg skal du se :-)

  SvarSlett
 8. For en forferdelig nyhet, men er det noen som skal klare dette så er det nettopp DEG. Livet er vel ikke så slemt at du først skal kjempe deg gjennom 3 år med cellegift for ingenting? Nei, det nekter jeg å tro! Du kommer til å klare en transplantasjon, det har jeg bestemt! Du er min ultimate heltinne, og jeg vedder (er det stygt å vedde i en slik situasjon?) Uansett, jeg VEDDER på at du klarer alt som kommer på din vei. Maren-Sofie er sterk. Superwoman. Ikke glem det! Go' varm klem fra meg :-)

  SvarSlett
 9. Hei i natten.
  Så programmet med deg i går og ble så glad da jeg så hvor pigg du så ut. Jeg føler virkelig med deg og kan kjenne sinnet og redselen du har i deg. Jeg har kjent den selv, men ikke gi deg. Du vet vel at håpet kan ingen ta fra deg. Vi har vært sammen på Regional samling og jeg sender deg gode tanker og styrke.

  SvarSlett
 10. Neeei.. det var ikke nyhetene du hadde haapet paa og fortjent. Men det skal gaa bra, masse lykke til!

  Og flott innslag om deg paa Puls!

  SvarSlett
 11. Så deg på Puls i går - her kommer klemmen!

  SvarSlett
 12. Varm og styrkende klem fra Vestlandet....

  SvarSlett
 13. Kjære Maren-Sofie. Sender deg en veldig god og styrkene klem, til at det du skal gjennom nå. Det var ett veldig fint innslag av deg på PULS i går. Virkelig trist å høre om de dårlig nyhetene på benmargsprøven din. Jeg ønsker deg lykke til med videre behanding. Syntes synd på deg som må gjennom dette nå, så langt som du var kommet så langt i behandlingen.

  SvarSlett
 14. Maren....Håper dagen i dag blir bedre enn den i går! Sender mange varme klemmer oppover til deg..

  SvarSlett
 15. Nei, så urettferdig!!!!! Jeg har jo kjent selv på kroppen de forskjellige oppturer og nedturer man har i forbindelse med ALL behandlingen. Hvordan man håper og krysser fingrene og får nyheter som gjør at man revner innvendig og alt virker forgjeves. Vi har alltid prøvd å legge skuffelsen bak oss og konsentrert oss om det som er viktigst... Å kjempe... Brett opp armene og frem med boksehanskene... Dette skal du klare!!!!! Stor klem fra Bergen!!!!

  SvarSlett
 16. Kom tilfeldig over bloggen din og jeg gir deg mer en gjerne en kjempegod klem. Er det noen som kan trenge det nå, så må det være deg.

  Håper det snur seg og at du får noen hyggelige meldinger snar.

  Klem fra Lin

  SvarSlett
 17. Å, kjære Maren-Sofie! Dette gjør så vondt å høre.. Jeg håper og ber om at beinmargstransplantasjonen vil hjelpe deg, og at du vil bli helt frisk. Du er i mine tanker nå!

  SvarSlett
 18. Kjære Maren-Sofie.
  Jeg gir deg en kjempestor klem, du trenger det nå. Har akkurat sett Puls med linken fra innlegget ditt, så flott innslag. Meldte meg som benmargsdonor etter oppfordring fra Regine, stiller opp hvis den matcher (er i registrene). Det er så viktig at denne saken har gode ambassadører som deg, du gjør en fantastisk jobb som virkelig kan gjøre en forskjell for mange, jeg vil gjerne takke deg for det, krever ganske mye mot, det... (Lever med en kreftsyk nær familien, ser helvetet...)
  Denne kampen klarer du, vit at jeg støtter deg fullt ut, tenker på deg og krysser fingre og tær for deg!

  Mange gode bjørneklemmer fra meg.

  SvarSlett
 19. En stor klem til deg Maren-Sofie :) Jeg heier på deg!!

  SvarSlett
 20. Hei Maren! Vil bare sende deg en god klem fra meg og blå Java ;) Dette kommer til å gå bra til slutt. Det vet jeg...

  SvarSlett
 21. Nei,dette gjør vondt i hjertet å høre! Sender en varm klem til deg,selv om ikke det hjeper stort. Var jo så fint å se deg på tv. Du virker som en helt nydelig og spesiell jente. Fint å se hunden din,vet selv at den er til mye trøst.En god venn som alltid er der.
  Håper du finner styrke til fortsatt å kjempe videre.
  STOR KLEM

  SvarSlett
 22. En klem fra meg til deg Maren Sofie.

  Har fulgt bloggen din ganske lenge, men aldri skrevet. Nå synes jeg du fortjener en skikkelig nett-klem.

  Jeg har troa på at du skal klare dette!

  SvarSlett
 23. Sender deg mange klemmer fra Mandal til deg Maren Sofie:)

  Klem Maiken <3

  SvarSlett
 24. Huff, nei!, det var ikke dette som skulle skje....

  Kjære Maren-Sofie!
  Jeg sitter her med tårer i øynene, kjenner på en ørliten flik av redselen og følelsesvirvarret du har...:( Jeg har ikke ord , de har slutta å eksistere i hodet mitt akkurat nå... Som en sa over her; hva kan man si?

  Jeg vil iallfall du skal vite at vi er utallige som tenker på deg, både kjente og ukjente. Jeg har lest bloggen din jevnlig omtrent fra starten, og gang etter gang har du vist hvor mye strke som bor i deg.

  Stå på, du er tapper! Dette skal vi klare
  .. Og nå skal jeg se på innslaget fra Puls:-)

  Mange store trøsteklemmer!

  SvarSlett
 25. Jeg fulgte egentlig ikke så mye med på det puls innslaget når det gikk siden jeg hadde lyden av på grunn av en telefonsamtale, men jeg merket meg at det var en svært pen jente der. Nå som jeg har sett innslaget på nytt så må jeg konkludere med at du ikke bare er pen, men også svært tøff som kjemper mot denne fæle greien. Håper det fort går rette veien igjen så vi kan be deg ut på en date.

  Mann - 25.

  SvarSlett
 26. jeg gir deg en kjempeklem maren sofie det trenger du,håper at ting vil gå seg til for deg du er både vakker og tapper.enda en klem fra anne.

  SvarSlett
 27. Lykke til.
  Varme tanker og klemmer sendes

  SvarSlett
 28. Hei! Jeg så deg på "Puls", og da tenkte jeg at jeg burde begynne å lese bloggen din. Du er kjempeflink til å skrive. Det er trist å vite at du har gjennomgått så masse, og jeg håper virkelig at du skal få det bedre snart.
  Hilsen Ingrid

  SvarSlett
 29. Hei.
  Du virker som ei fantastisk kjekk og oppegående jente etter å ha sett deg på Puls igår. Lykke tid videre, du fortjener det masse!

  SvarSlett
 30. Hei! Jeg har fulgt bloggen din i noen få måneder, og må signere på det alle andre sier her -du skriver kjempegodt og er åpenbart en sterk, tøff og vakker kvinne! Jeg kan bare forestille meg hvilke følelsesmessige tumulter du må gjennom nå, og ord blir fattige. Så jeg vil bare ønske deg lykke til! Håper prosessen med transplantasjonen kommer fort i gang og at den blir så god som den kan bli! Klem fra Heidi

  SvarSlett
 31. Hei Maren-Sofie.

  Jeg fant bloggen din på nettet, da jeg har fått en mor som er kreftsyk.
  Jeg lette litt rundt på nettet for å finne mennesker i samme situasjon og fant da din:)

  Det var trist å høre om beinmargsprøven. Men stå på videre. Dette skel du klare. Jeg skal be for deg.
  Klem Wibeche

  SvarSlett
 32. jeg fikk akkurat sett puls på nettprogram der du er intervjuet.det var fint og se deg slik ikke bare lese bloggen din og se bilder.veldig fin leilighet du har fått og en søt hund.du virker som en sympatisk ung jente og jeg håper av hele mitt hjerte at du en dag blir frisk.godklem fra anne.

  SvarSlett
 33. Det var et fint innslag på Puls:-)
  Veldig trist å høre om beinmargsprøven, Maren-Sofie. Jeg krysser fingrene for deg!
  Stor klem fra Mirjam

  SvarSlett
 34. Neineinei, dette var ikke morsom lesing! Jeg hadde unnet deg av hele mitt hjerte å bli ferdig med denne dritten nå. Nå må det snart komme et gjennombrudd i forskningen på dette som rammer både unge og gamle mennesker på denne måten!

  Vit at vi er mange som tenker på deg rundt omkring i Norges land!

  Varm klem fra nord!

  AJ

  SvarSlett
 35. Kjære deg
  JEG SENDER DEG EN VARM KLEM OG STRYKER DEG MYKT PÅ KINNET

  SvarSlett
 36. Å, klem til deg!
  Og så må du tenke at dette vil gjøre deg helt frisk!

  Kjempeklem, Olivia

  SvarSlett
 37. Her er en STOOOOOR klem fra meg!!
  Det var virkelig synd med den beinmargsprøven!
  Men ikke gi opp, stå på vidre!!!
  Jeg er HELT sikker på at du overvinner kreften, dette er ''bare'' en hindring! Du må ikke gi opp, Maren-Sofie!

  SvarSlett
 38. Kjære Maren-Sofie!

  Her kommer en god klem fra en ukjent. Så deg på TV igår, og ble imponert over deg. Selv har jeg KML (kronisk myelogen leukemi)som jeg har levd godt med i over 4 år nå takket være medisinen Glivec. Og for første gang igår så jeg hvordan en benmargsprøve ser ut. Når man ligger på benken ser man jo ingenting. Regner med at det har blitt noen slike prøver på deg også. Stå på Maren-Sofie, jeg skal følge med på siden din!
  Klem Wenche

  SvarSlett
 39. Det var ikke nyheten som skulle komme. Det er tøft å vente. Lykke til videre.

  SvarSlett
 40. Jeg sender deg en STOR, varm og lang klem! Tenker på deg!

  SvarSlett
 41. Sender deg mange gode varme klemmer.Det var et fint innlegg på puls. Leit at du nå må gjennom nye vansklige ting.
  Håper du slipper å vente så lenge.
  Stå på videre,
  Go klem Wenche

  SvarSlett
 42. Hei.
  Jeg har fulgt med deg en stund (siden jeg fant linken på Regines blogg, som var min nabo). Gir deg gjerne en kjempeklem. (Mine barn er på din alder.) Er sikker på at dette skal gå bra, men en forferdelig nyhet å få for deg. Håper du får en fin kveld og en god natt. Tenker på deg :-)

  SvarSlett
 43. Dette er jo en påminnelse til alle vi som leser bloggen om at det er viktig å melde seg som blod- og beinmargsdonor! Gjør det i dag! Og ta med deg en venn.

  https://www.giblod.no/www/banks/map.asp?level=7348

  Klem til deg, Maren-Sofie

  SvarSlett
 44. Stor Klem :)

  Du kan få all den beinmargen du vil ha av meg om det hjelper deg noe.

  STÅ PÅ videre, du virker som en sterk jente og jeg ble imponert over det i Puls:)

  SvarSlett
 45. Så deg på tv i går, du er ei flott jente. Lykke til med behandlingen!!

  Sender deg en klem over internett..

  Klem <3

  SvarSlett
 46. Tenker på deg, Maren-Sofie. Sender deg mange gode klemmer og ønsker deg lykke til med alt..

  SvarSlett
 47. Tenker på deg, Maren-Sofie. Sender deg mange gode klemmer og ønsker deg lykke til med alt..

  SvarSlett
 48. Stor klem til deg!!!! Har sett deg lenge, men ikke skrivi. Så deg på Puls, du er så flott! Sov godt i natt, og en ekstra klem fra meg! Detta går bra! Stå på, kjære deg! Merete

  SvarSlett
 49. Fikk sett Puls i dag! Utroligt flott del om deg. Du snakker så fint om alle leserene dine, og det at vi hjelper deg med våre ord...Bare så du vet det så betyr bloggen din også utroligt masse for oss! Er innom å kikker hver dag..Og nå håper jeg det snart blir noen skikkelig gode nyheter for deg!

  Sender enda en klem oppover i dag! Og en til springsteen også!! han var bare helskjønn!!

  SvarSlett
 50. Så innslaget på Puls i går, og først må jeg bare si:Du var kjempestilig på håret! Skjønner så indelig godt hva du gjennomgår, har selv vært kreftsyk med påfølgende benmargstransplantasjon, og jeg er virkelig trua på at du kommer til å klare det veldig bra!

  SvarSlett
 51. hei:o) Så på programmet på puls i går at du er ei jente med bein i nesa og pågangsmot og det trenger man virkelig i en sånn tøff tid du er i, men jeg vet du vil klare dere. Jeg sender deg varme tanker og en varm klem i den kalde vinternatten. Skulle det være at min beinmarg matcher med din vil jeg mer enn gjerne hjelpe deg. Klem fra Torunn:o)

  SvarSlett
 52. Uff, dette var dårlige nyheter! Stå på! Trøsteklem fra en ukjent venn.

  SvarSlett
 53. Kjære Maren-Sofie!

  Jeg er ei 28 år gammel jente fra Solbergelva som selv har vært i gjennom operasjon av tarmkreft og 24 runder med cellegift i året som gikk.

  Tenker masse på deg, og vil bare si at du og din blogg har vært til stor nytte for meg. You go girl!!

  Krysser fingre, tær og alt jeg har for at dette skal gå bra!

  Mamma (dama i teatret) hilser masse til både deg og mamma'n din.

  Stor klem fra Cathrine :-)

  SvarSlett
 54. Tenker på deg...

  SvarSlett
 55. Dette var alldeles forferdelig å lese. Må du få all hjelp og støtte du trenger framover.

  Så gjennom klippet fra Puls tidligere i dag. Du hadde et så behagelig og sjarmerende vesen. Man kunne ikke se på deg alt det vonde og tøffe du har gått gjennom. Utrolig trist og urettferdig at du nå må gjennomgå enda mer.

  SvarSlett
 56. Dette klarer du, Maren-Sofie. Når jeg så deg på Puls fikk jeg bekrefta at du er en så fantastisk person som jeg trodde du var (gjennom det du skriver) :) Finn trøst i hunden din, han kan alltid koses med og trøste deg. Heier på deg og gir deg en stor klem.

  SvarSlett
 57. Det er så utrolig mye jeg vil si, men jeg vet ikke hvordan eller med hvilke ord. Jeg kjenner deg ikke engang, men jeg har fulgt bloggen din kjempelenge (siden du skrev blogg på SOL! :) ), og jeg har alltid beundra deg og måten du skriver på. Mitt inntrykk av deg er at du er en FIGHTER! Jeg håper du finner styrken, motet og inspirasjonen til å kjempe videre, for denne kampen skal du vinne! Sender deg varme klemmer, gode tanker og det jeg har til overs av styrke og mot. Tenker på deg!

  SvarSlett
 58. Jeg har fulgt med på bloggen din lenge, og i går så jeg deg også på Puls. Det var et veldig godt innlegg, og jeg beundrer deg for at du gir denne forferdelige sykdommen et ansikt. Du er en stor inspirasjon for mange mennesker. Det er så trist å høre at du, som allerede har gått gjennom så mye, skal gjennom enda mer. Livet er virkelig ikke rettferdig! Håper dere raskt finner en egnet donor, og at du etter hvert blir helt frisk.

  Klem fra Oslo

  SvarSlett
 59. Kjære Maren-Sofie.
  Så utrolig triste nyheter! Det var det siste jeg hadde trodd, skulle snart være ferdig behandlet du nå!
  Skjønner at det virker uvirkelig, og ikke så lett å ta innover seg.
  Mange gode klemmer blir sendt til deg. Selv om du ikke kjenner dem fysisk, så håper jeg de varmer litt allikevel.

  Så innslaget med deg på Puls. Kjempe fin reportasje. Du var flink og vakker, og så utrolig mye, fint hår! :)
  Springsteen er verdens søteste hund :)

  Du er den tøffeste jenta jeg "kjenner"! Men det er lov å være liten, redd og lei fordet. Jeg heier som vanlig på deg, og har full tro på at du klarer benmargstransplantasjonen veldig fint :)

  Mange go'e klemmer i natten fra Jona.

  SvarSlett
 60. Hei Maren Sofie. Jeg gikk rett fra Puls på web-tv og inn til bloggen din og så det du skrev om avbrutt behandling. Det første jeg lurer på er hva slags benmarg du trenger? Kan du få det fra andre enn familie? Du får gjerne min, selvsagt.

  Nummer to er at jeg gjerne vil gi deg noen filmtips. Da jeg var ung mann, sånn cirka i 1982, satt jeg og glante ut vinduet i håp om å se E.T for å få tida til å fly. Så det å glane - og det å få tida til å fly, ja det henger sterkt sammen!

  Derfor kommer det her en kort og kontant liste med filmer som jeg tror du kanskje ikke har sett - og som du trygt kan leie deg om du føler for å se film.

  1) Vicky Cristina Barcelona
  2) Kilden i Provence
  3) Being John Malkovich
  4) The Ice Storm

  Hvis du skal ha noe godt å spise til filmen kan du kanskje lage denne, den har vi hatt hver eneste fredag siden vi oppdaget retten. Den er så god at det knaker i vinduskarmene hver gang den kommer ut av ovnen.

  http://www.jamieoliver.com/recipes/chicken-recipes/chicken-in-milk

  Til dessert skal du få jordbær dyppet i sjokolade, rullet i kokos.

  En luring sa en gang at "It´s not the years in your life, but the life in your years". Han var sikkert gammel når han sa det og var ikke i din situasjon. Jeg ønsker for deg at det går bra og at du får en stjerneklar, femstjerners slutt på denne foreløbig sørgelige visa.

  Beste hilsener Andreas S. Frølich

  SvarSlett
 61. Har lest imellom det meste av det du har skrevet Maren-Sofie, og du må jo ha vært imellom helvete på jord!
  De rundt deg må jo bare være så utrolig stolte av deg! Gooood klem (med tårer i øynene etter å ha lest bloggen din) PS Jeg heier på deg! :-)

  RuneJ

  SvarSlett
 62. Kjære Maren-Sofie.
  Du er utrolig sterk som klarer å gå gjennom disse vanskelige dagene og måndene. Håper snart det snur og at du kan få noen positive restultater. Man kan jo lure på hvor man får kreftene fra, men jeg vet at de bare kommer av seg selv og at man blir veldig sterk. Lykke til og mange varme klemmer til deg.

  SvarSlett
 63. Kjære Maren-Sofie.
  Du er utrolig sterk som klarer å gå gjennom disse vanskelige dagene og måndene. Håper snart det snur og at du kan få noen positive restultater. Man kan jo lure på hvor man får kreftene fra, men jeg vet at de bare kommer av seg selv og at man blir veldig sterk. Lykke til og mange varme klemmer til deg.

  SvarSlett