2018:

Obs:

For en del år siden ble jeg alvorlig syk, og det er det denne bloggen har handlet om - leukemien og meg. Jeg ble friskmeldt i 2015, og på tross av flere senskader som preger meg og livet mitt, har jeg det heldigvis (mest) fint i dag :)

Bloggen min blir liggende her, både for min egen del, og kanskje for din? Er det noe du lurer på, eller bare vil si hei, kontakt meg gjerne på mail:

marensofie86@hotmail.com


lørdag 19. juni 2010

Faen

Egentlig skjønner jeg vel ikke helt hva som foregikk på riksen denna uka. Greit nok å ta en beinmargsprøve sånn plutselig, for jeg veit de følger meg ekstra tett, men jeg forstod vel ikke grunnen med det første.

Mamma mener hun har hørt tidligere, etter transplantasjonen, at det ble sagt at det med sikkerhet ikke var mer av min gamle beinmarg igjen. Jeg har vel egentlig aldri tenkt at noe annet var mulig i det hele tatt, det har jo vært en selvfølge at den var borte?

Nå viser det seg at de frykter det er den gamle som produserer.

Herregud. Jeg er så redd, sliten og..jeg veit ikke..sint. Noe.

Jeg gleda meg sånn over blodverdier som steg, det var jo så bra. Nå kan det hende det bare er feil og farlig i steden.

Nok er nok. Jeg orker ikke stort mer..

Maren-Sofie

53 kommentarer:

 1. Jeg klarer selvfølgelig ikke å sette meg inn i en lik situasjon selv, men "forstår" som en utenforstående kan forstå.
  Det er lov til å bli både sinna, frustrert, trist og lei.
  Jeg heier på deg, og den nye beinmargen :o)
  Stor klem :o)

  SvarSlett
 2. Krysser fingrene for at det er den nye beinmargen som produserer! :o)

  SvarSlett
 3. Ord blir fattige. Men kanskje er det den nye benmargen som jobber veldig veldig godt?

  SvarSlett
 4. Jeg forstår din frustrasjon, sinne og redsel! Men det kan jo være at det er den nye beinmargen som jobber likevel? Håper, håper, og tror på¨det!
  Jeg tenker på deg hver dag, og det er det mange som gjør!
  Stor klem til deg fra Tone.

  SvarSlett
 5. hei det er mange som tenker på deg, var innom for en time siden..men ble tom for ord..håper håper at det går den rette veien
  klem fra ukjent dame w

  SvarSlett
 6. Kjære Maren-Sofie!

  Vondt å lese dette her. Ikke rart at alle slags følelser raser gjennom kroppen din nå. Ikke så mye trøst å si at jeg tenker på deg, men jeg sier det allikevel.
  Var på Riksen på torsdag, og jeg lurer så på om det var deg og mamma som kom da jeg satt og ventet. Satt sammen med 2 andre og ventet på legen, og hun som jeg kanskje trodde var Grethe, satte seg ved siden av meg, mens hun med munnbind gikk inn til ett undersøkelsesrom. Jeg fikk meg ikke til å spørre om det var dere, men angrer så nå på at jeg ikke gjorde det. Mamma'n pratet med en sykepleier, og jeg fikk med meg at hunden var i bilen og tenkte da på Springsteen. Er selvfølgelig mange pasienter og pårørende der inne, og det kan ha vært noen andre selvfølgelig. Men jeg tenkte så på at det kunne være dere to.
  Klem Wenche

  SvarSlett
 7. Har aldri skrevet til deg før, men vit at det er flere som heier på deg fra Bekkestua. Jeg prøver å sende krefter og overskudd til deg

  Klem fra Martine

  SvarSlett
 8. Tenker på deg, og krysser fingrene for det beste. Forstår hvor vanskelig denne uavklarte og usikre situasjonen er. Vi kan ikke gjøre annet enn å håpe. Hils familien!

  SvarSlett
 9. Håper, tror og krysser både fingre og tær for at det er den nye benmargen din som har satt inn støtet!
  Det er ikke rart du er redd, lei og sint! Du må jo være mer sliten enn det som egentlig er mulig.

  Vi er mange som heier på deg, tenker på deg og håper og ønsker for deg. Jeg tror det hjelper litt jeg da :)

  Mange klemmer til deg og familien fra Jona :)

  SvarSlett
 10. Tenker på deg Maren-Sofie.. Unner deg å slå kreften en gang for alle og bli ferdig med alle disse tankene og bekymringene! Krysser fingrene for at det er den "rette" beinmargen som produserer nå og at du kommer inn i rekken av oss som har hatt kreft, men er friskmeldt. Du skal få hedersmedlemsskap i klubben! :)

  Du er fantastisk!

  Klem

  SvarSlett
 11. Det FÅR ikke være den gammle margen!
  Sender mange gode tanker til deg, og at det MÅ være den nye margen som produserer.

  SvarSlett
 12. Jeg håper håper håper det er den nye beinmargen som produserer. Du er fantastisk sterk, og jeg heier på deg hver dag!

  SvarSlett
 13. Helt forferdelig at du igjen skal oppleve stor usikkerhet. Jeg håper på det beste og krysser alt som krysses kan for at det er den nye benmargen som er i sving. Klem fra Mona

  SvarSlett
 14. Hei Maren-Sofie,
  At du skal måtte slite så uendelig mye er tungt både for meg, ikke minst deg selv og mange andre, men husk at det å være sterk er å
  - se lyset når det er som mørkest
  - slåss for noe man tror på
  selv om man ikke har flere krefter igjen.
  God varm klem fra Viggo:)

  SvarSlett
 15. Ikke rart det er tøffe tider, men vi får tro at en marg som har trosset vulkaner kan bedre enn å legge seg til ro. Hang in there, Maren-Sofie! Stor klem fra Marianne M.

  SvarSlett
 16. JEG FØLER MED DEG MAREN SOFIE,DU HAR HATT MER EN NOK ONDT NÅ.JEG HÅPER DET ER DEN NYE BEINMARGEN SOM PRODUSERER,JEG HÅPER DET VILORDNE SEG FOR DEG,VI ER MANGE SOM FØLGER MED DEG.MÅTTE DET GÅ DIN VEI KJÆRE MAREN SOFIE.

  SvarSlett
 17. Ikke så mye å si akkurat nå, men krysser ALT jeg har for at det er DEN NYE margen som produserer!!STOOR DrageKlem og EspenKlem<3

  SvarSlett
 18. Tankene er hos deg og med deg...
  Håper inderlig at det er den nye benmargen som jobber...
  Klem og gode tanker, krysser alt jeg har :)
  Anne

  SvarSlett
 19. Tankene er hos deg og med deg...
  Håper inderlig at det er den nye benmargen som jobber...
  Klem og gode tanker, krysser alt jeg har :)
  Anne

  SvarSlett
 20. Tenkte nettop på hvor umennskelig denne situasjonen må føles: Du begynner å glede deg over at du antagelig er "reddet", og så får du vite at du muligens ikke er det likevel. Og overskriften virker helt treffende: hadde faen funnes, kunne han vel neppe ha funnet på noe mer ondskapsfullt enn dette.

  Men nå skriver jeg ganske påvirket at den bekymringen som kommer til syne i ditt og din mors innlegg. Hadde jeg bare lest at det var tatt en test, ville jeg kanskje i utgangspunktet tenkt det var kun var en ekstrakontroll for "sikkerhets skyld". Så håper indelig dette viser seg å være en falsk alarm, generelt går det vel mange falske alarmer for hver gang det er noe reelt galt.

  SvarSlett
 21. Tenker på dere! Krysser alt jeg har for at det er den nye beinmargen som produserer!

  Klemmer fra Vigdis:)

  SvarSlett
 22. Jeg tenker på deg:)

  SvarSlett
 23. Klem....

  -Synnøve

  SvarSlett
 24. Stor bjørneklem som gir tankene fri og lar riktig benmarg produsere.
  Ann-Mari

  SvarSlett
 25. Stå på Maren-Sofie, ikke gi deg. Det kommer nok snart noen positive opplysninger som snur humøret.
  Det er lov å være litt oppgitt når man er sliten og redd, men jeg har mer tro på at det er den nye margen som har somlet litt.
  Uansett er det bra at det blir sjekket. Så får man sikkerhet for saken...
  Vi tenker mye på deg....
  ole jonny

  SvarSlett
 26. Det er vondt å lese dette, Maren-Sofie. Jeg håper virkelig, virkelig at det er den nye beinmargen som jobber!
  Jeg krysser alle fingre for at det skal gå rett vei nå!

  SvarSlett
 27. Hei Maren sofie. Jeg måtte bare skrive dette. Gir deg en god klem selv om jeg ikke har møtt deg. Hold ut jenta. Du er stein tøff. Tenker masse på deg.

  SvarSlett
 28. Kjære Maren-Sofie.
  Jeg er en av dem som alltid kun leser bloggen, men ikke kommenterer.
  Men-så leser jeg dette innlegget, og får nok en gang det ønsket om å kunne være i stand til å gjøre noe.
  Ord gjør deg ikke frisk, jeg kan ikke kurere deg
  Jeg blir sååååååå forbanna og frustrert på dine vegne, på kroppen, på sykdommen. Urettferdig? Kan man bruke det ordet? Samma det, jeg bruker det. For du har forlengst fått det som burde være tålelig for et menneske. Skal man lete etter en mening med alt dette? Jeg håper det er det, det BØR være det. At du en dag kan sitte og se tilbake på da du var syk og hva det ga deg av lærdom, erfaring og styrke. Jeg kan ikke se for meg noe annet. En dag:))))) Hang in there, og om optimismen din ikke er tilstede, så tar vi over for deg-ALLTID:)))

  SvarSlett
 29. Kjære Maren-Sofie.
  Tenker så masse,masse på deg og skjønner godt din redsel og fortvilelse.
  Ja du har all grunn til å bli sint!
  Livet er så urettferdig.Men kjære deg prøv å skyv de negative og vonde tankene vekk og prøv å gled deg over småting i hverdagen..
  Lett å si,men jeg har fått disse råd selv og de har faktisk hjulpet til tider.
  Føler så med deg og HÅPER så inderlig at det er den nye beinmargen som selvfølgelig produserer så gode blodverdier!!!
  Ha det så godt du kan Maren-Sofie.

  Stor varm medfølende sommerklem fra "Montebello" Marit

  SvarSlett
 30. Krysser fingrene for deg Maren! Håper virkelig det er den nye benmargen som har slått knockout på den gamle og at du igjen kan glede deg, smile og leve...

  Ikke la deg knekke, hold hodet høyt hevet, det er lov å være redd og sliten, men aldri, aldri la sykdommen get the best of you! Det har den ikke fortjent!

  Tenker på deg!

  Masse hilsen fra Bergen..

  SvarSlett
 31. Jeg vet ikke hva jeg skal si, jeg, Maren-Sofie. Når man er så bunnløst fortvilet og utslitt, hjelper det ikke stort med et vanlig trøstens ord. Men det gjør også at du er i mine og andres tanker mer enn noensinne. Vi følger deg så tett vi kan. Dette må bli bedre.

  Hilsen "tante" Liv

  SvarSlett
 32. Uff så vondt å lese!! Sender lassevis av trøsteklemmer og en ekstra bønn om at prøvene skal bevise at det går rett vei. Vi heier på deg alt vi kan!

  Masse klemmer fra Magne, Linda og Finn Martin

  SvarSlett
 33. Nei, å nei! Nå får det være nok! Nå ønsker jeg deg virkelig kun GODE nyheter fremover. Tvi, tvi ;-)

  SvarSlett
 34. Å, kjære deg... Jeg skjønner at du er utslitt og lei av å være en følelsesmessig kasteball. Du har vist en fantastisk styrke og pågangsmot selv om du mange, mange ganger har vært så sliten, så sliten. Men kanskje det er den nye benmargen som er i gang. Og kanskje du føler deg ørlite grann sterkere i morgen eller dagen etter. Det kan jo hende :-) Sender deg de varmeste tanker og største håp jeg har inni meg! Klem fra en Drammensjente

  SvarSlett
 35. Hei, hei Maren-Sofie og mamma G. Er inne på siden hver dag og følger med dere i den kampen dere kjemper nå. Har ikke skrevet kommentar før, men nå ble det så hjerteskjærende og jeg ble så trist.....Håper først og fremst du Maren-Sofie med støtte og hjelp av dine nærmeste klarer å hente frem dine ressurser slik at du klarer å takle nedturer og oppturer i den kampen du er midt oppi. Jeg står på sidelinjen og heier på deg selvom jeg ikke kjenner deg. Takker dere for deres åpenhet og blir på denne måten litt kjent med dere. Mange varme stå på klemmer til dere=)

  SvarSlett
 36. Kjære Maren -Sofie.

  Tenker sånn på deg og dine....Føler ord ikke strekker til...Vit at du er en av de tappereste og sterkest menneske man kan møte på sin vei.

  Den dypeste smerten i dine smerter er at den ikke engang fattes av de som står deg nær.

  SvarSlett
 37. KJære, kjære Maren-Sofie!
  Jeg skjønner at du blir sliten og frustrert og det har du lov til, men jeg håper du fortsatt er like god til å holde motet oppe.
  Heia Maren-Sofie! Klem fra Ellen

  SvarSlett
 38. Det er UAKTUELT at det er noe annet enn den nye beinmargen som er i sving. -Etter alt du har vært gjennom "før og nå igjen" skulle det bare mangle. Alt av armer og bein krysses, permanent, her!

  SvarSlett
 39. Jeg har troen på deg Maren-Sofie... :) Klem

  SvarSlett
 40. Jeg håper virkelig at alt er bra. Du fortjenner så veldig, veldig noen gode nyheter nå.
  Jeg ønsker deg og dine alt godt og gode nyheter!!

  Klem Merete **

  SvarSlett
 41. Det er rart hvordan vi skjermer oss. Jeg trodde heller ikke det var et alternativ at den gamle beinmargen fremdeles soset rundt inni der og ble slått skikkelig i bakken da det viste seg å være mulig likevel. Alt er så uforutsigbart. Alt er farlig. Det er tungt nok å vite alt jeg allerede vet av ting som kan gå galt, og det er som om det ikke er plass til å få greie på enda flere ting. Det blir ennå farligere, og jeg blir ennå reddere. Jeg kan ikke forestille meg din redsel, lillesøs. Du har den med deg overalt.

  Jeg trøster meg med at de på Riksen sjekker alt for sikkerhets skyld. Også når muligheten er forsvinnende liten. Det er trygt, men det hadde vært ennå tryggere om de ikke hadde trengt å sjekke noe som helst. Jeg vil bare at du blir frisk, glad og fri fra redsel. Lillesøs, jeg er så glad i deg!!!

  Storesøs

  SvarSlett
 42. Uff forstår så godt at du blir redd og fortvilet.Har selv kjent på redslen ved å få en kreftdiagnose, men er heldigvis blitt helt frisk og har ikke vært i nærheten av alle dine prøvelser. Ønsker og håper på alt godt for deg. Klem Nina

  SvarSlett
 43. Kjære Maren-Sofie,
  jeg håper håper for deg.
  Sender mange varme tanker i den uutholdelige ventetiden. Sier som mange andre her at resultatene MÅ være bra. Stor klem fra Tine

  SvarSlett
 44. Det ER den nye beinmargen, bare vent å se!!! Krysser alt jeg har av fingre og tær!! Dette skal gå bra kjære venn! Står fremdeles på sidelinja og heier deg i mål.

  *klem og kyss på kinn*

  Tenker masse på deg!

  Cathrine B.

  SvarSlett
 45. Det er den nye friske beinmargen som jobber! Det er det, for det må være det! Det er ikke noe annet alternativ! Derfoor tror jeg det! Stå på! Siste innspurt nå!

  SvarSlett
 46. For en grusom ventetid.
  Vi er mange som heier deg Maren Sofie, og den nye (riktige) benmargen.
  Stor klem fra Jorunn

  SvarSlett
 47. Uff, så leit. Jeg håper likevel det går bra, og at det ikke er noe galt!

  Jeg har ikke lest hele bloggen din, men noen deler. Nå satt jeg og leste litt på noen av dine gamle innlegg, og tenkte på hvor jeg selv var da du opplevde det du skrev om. Det er rart å tenke slik. Jeg går selv på cellegift nå, og er like gammel som deg. Fikk diagnoesen min tidligere i år, rett etter en lang utenlandsreise uten en eneste tanke om sykdom. Spesielt ikke at jeg under en måned etter hjemkomst skulle sitte foran en lege og få beskjed om at jeg hadde kreft.

  Jeg har heldigvis en mye snillere krefttype enn deg, men jeg har tatt og følt litt på hvor skummelt kreft er, og ikke minst hvor sliten man noen blir. Noen ganger tenker jeg "orker jeg mer av dette?" men etterpå minner jeg meg selv på hvor heldige vi er i Norge som faktisk kan få behandling.

  Så hold ut Maren-Sofie! Tenk på alt du skal gjøre når du er ferdig med denne kampen, som jeg tror må føles veldig uendelig for deg. Du er utrolig tøff, altfor tøff til å gi deg nå :)

  SvarSlett
 48. UGH. Dét var dårlig nytt. Håper det viser seg at mistanken er feil... :(

  Håper ting bedrer seg, krysser fingrene.. :/ Heia!

  Mvh, en Bjørn fra Trondheim

  SvarSlett
 49. Lykke til i morgen beste <3

  SvarSlett
 50. Så lei meg på dine vegner nå, Maren-Sofie.
  Du har kjempa lenge.
  Men gi for all del ikke opp!!
  Noen ganger er håpet alt man har, hold fast!
  Go klem

  Trultemor

  SvarSlett
 51. KJÆRESTE MAREN SOFIE MÅTTE TING GÅ DIN VEI,DET FORTJENER DU SOM HAR GJENNOMGÅTT SÅ MYE.JEG HÅPER AV HELE MITT HJERTE AT DU EN DAG BLIR HELT FRISK DET ØNSKER VI ALLE.IKKE GI DEG MAREN SOFIE DU ER STERK VI ER MANGE SOM HEIER PÅ DEG,STÅ PÅ VIDERE KJEMP,NYDELIGE JENTA.JEG GIR DEG MANGE GOD BEDRING KLEMMER,OG ØNSKER DEG HELL OG LYKKE PÅ VEIEN FRAM MOT DET MÅLET DU HAR OG BLI FRISK.LYKKEKLEMMER FRA ANNE

  SvarSlett