2018:

Obs:

For en del år siden ble jeg alvorlig syk, og det er det denne bloggen har handlet om - leukemien og meg. Jeg ble friskmeldt i 2015, og på tross av flere senskader som preger meg og livet mitt, har jeg det heldigvis (mest) fint i dag :)

Bloggen min blir liggende her, både for min egen del, og kanskje for din? Er det noe du lurer på, eller bare vil si hei, kontakt meg gjerne på mail:

marensofie86@hotmail.com


mandag 30. august 2010

Innleggelse igjen...

Maren-Sofie fikk nøyaktig én uke hjemme før det ble nødvendig med innleggelse på Rikshospitalet igjen.

Hun har vært til blodprøvetaking og kontroller tirsdag og torsdag i forrige uke (hun slapp altså å reise innover hver dag, slik vi regnet med), pluss på morgenen i dag, mandag. Det meste av tiden ellers har dessverre blitt tilbrakt i sengen eller på sofaen foran tv'n. Det har ikke vært krefter til verken å motta besøk eller å finne på noen aktiviteter. Kvalme og slapphet har preget både dager og netter, og når det ikke nytter å få ned noe næring, så varer ikke krefter som i utgangspunktet var svært svekkede, særlig lenge.

Det positive er imidlertid at benmargen nå produserer som bare det - det er tross alt det aller viktigste i denne fasen!

Blodprøvene i dag viste imidlertid at noen leververdier har steget foruroligende mye, og ettersom også kvalmen kan være tegn på GVHD, ble det kun et par timer hjemme etter kontrollen før Maren-Sofie pr telefon ble anmodet om å reise innover igjen.

GVHD (graft-versus-host-disease eller transplantat-mot-vert-sykdom) er en bivirkning av transplantasjonen som skyldes at celler i den transplanterte benmargen går til angrep på celler i pasientens kropp. Vanligvis angripes organer som hud, lever og/eller tarm. Det er dette som nå vil bli undersøkt nærmere og fulgt opp for Maren-Sofie, slik at man finner den best egnede behandlingen.

Vi takker igjen hjertelig for alle kommentarene på bloggen - det er veldig koselig å se at så mange gir uttrykk for glede når det spores fremgang :):):), men også spesielt rørende å lese alle de oppmuntrende ordene som kommer når tilstanden ikke føles så bra <3<3<3.

Mamma Grethe og Springsteen ;-)

25 kommentarer:

 1. Hei

  Hvis man skal prøve å finne noe positivt her, så er det jo en positiv ting med GVHD, at den beviser at det er den nye margen som jobber.
  Mager trøst vil vel de fleste si, men jeg synes det er litt viktig, ikke minst for egen del, å prøve å finne noen positive sider ved det hele.
  Også er det jo , selv om formen er dårlig, sikkert veldig ok å være litt utenfor sykehusets vegger en stund nå. Maren har vært lenge nok kontinuerlig inne....

  Vi krysser fingrene for at det fort finnes en medisin som løser GVHD-problemet, og at dama får i seg litt mat..

  Lykke til videre

  ole jonny

  SvarSlett
 2. Det er leit at du igjen ble innlagt, men i det store og hele synes jeg dette var positiv lesing. At den nye margen produserer, er jo kjempebra! Akkurat nå er du selvfølgelig sliten og når formen er dårlig, er det sikkert vanskelig å se lyspunkter. Men det har ikke gått så lang tid etter transplantasjonen, og det sies vel at det tar tid å komme seg igjen. Det er tross alt en stor påkjenning for kroppen. Du har jammen fått lære hva tålmodighet er! Jeg har imidlertid en god følelse denne gangen og gleder meg til du kan gjenoppta livet ditt. Riktig god bedring, Maren-Sofie! Klem fra Mona

  SvarSlett
 3. Håper det ikke er mange store humper du må over mer!! Nå får det vel være nok! Go varm klem fra Linda

  SvarSlett
 4. Jeg har TRUA denne gangen, Vakre! Jeg er utrolig stolt av deg, og over å kjenne deg, og jeg blir så veldig glad i hjertet mitt når jeg leser det minste tegn til fremgang her. Det at bivirkningene er tøffe er jo ikke noe å legge skjul på, men ikke glem hva som venter deg på den andre siden av alle hinderene! Tenk på dagen du tar din siste cellegift-pille, du blir erklært frisk, og kan få leve livet ditt slik DU vil! Det er faen meg verdt å sloss for. Og den dagen kommer nærmere og nærmere for hver time som går, samme hvor utenkelig det må virke. SLOSS VIDERE!! Gratulerusk og rask med produserende beinmarg, jeg er veldig veldig glad i deg! klem<3

  SvarSlett
 5. Onsker deg god bedring Maren Sofie! Synes dette var litt god-daarlige nyheter - er jo kjempe-kjempebra at margen produserer, men kjedelig at du foeler deg daarlig og maatte innlegges. Haaper du er bedre snart og kan komme hjem igjen! :)

  SvarSlett
 6. Har tenkt mye på dere etter forrige innlegg.
  Som mor til "barn" på samme alder får en sine tanker.
  Håper at du får gode medisiner som gjør tingene bedre for deg. Og at du får litt bedre matlyst så du sakte men sikkert får mer krefter.
  Hilsen Wenche

  SvarSlett
 7. Så bra at den produserer! Litt dumt om den skal begynne å ødelegge organer såklart, så jeg krysser fingrene for at de finner en god løsning på dette. Jeg har fulgt med her i lang tid nå, og jeg har alltid følt en veldig optimisme når jeg leser her. Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen: jeg har troa på Maren-Sofie.

  SvarSlett
 8. Hei det var godt og høre at den nye benmargen virker oppi alt det andre som ikke er helt bra da!!! men det er gjerne den viktigste brikken i dette puslespillet.. .håper det blir en bra dag idag.klem fra ukjent dame w

  SvarSlett
 9. Hei og god morgen til dere flotte mennesker!

  Endelig ser det ut til at den nye margen din er i sving og virker Maren-Sofie, det var gode nyheter. Men bivirkningene høres ikke like gode ut.

  Men nå ser det ut som om du endelig skal få tilbake livet ditt, det har du jammen fortjent etter denne berg- og dalbaneturen som har vart alt for lenge. Jeg er full av beundring over dere, og skal fortsette å heie, så vinner du nok over GVHD-en også, får håpe det er det siste hinderet du må over..

  Riktig god bedring og heia Maren-Sofie,hjertet mitt gleder seg over alle positive tegn.

  Heiaklem til dere alle fra WL

  SvarSlett
 10. Hei Maren-Sofie, jeg tar en humor fra virkeligheten denne gangen. Litt humor nå er det aller, aller beste jeg har å by på i tunge oppbyggingsfaser. Takk mamma Grethe.

  En sen lørdagskveld like før jul i fjor tok en muligens litt påvirket nordlending opp røret og tastet 1881. Han serverte følgende åpningsspørsmål til kundehandleren i andre enden.
  Innringer: - Ka e klokka?
  1881: Klokken er ti over halv åtte.
  Innringer - Om morran eller om kvelden ?
  1881: Den er halv åtte om kvelden.
  Innringer: Æ va så i tvil om æ sku kok mæ et egg eller steik mæ en biff.

  God klem fra Viggo (jeg er opprinnelig fra Nordland) :))

  SvarSlett
 11. Kjære Maren Sofie, Mamma Grethe og Springsteen!! Margen jobber - og DET er så inmari bra. Bi-virkninger kjennes sikkert ut som en del av det sinnsykt slitsomme livet du lever nå, og er noe sikkelig DRITT!!Skulle så gjerne tatt noe av "bøygen" for deg, men MAREN SOFIE - DU ER PÅ RETT VEI!!!DU KOMMER TIL Å DREPE DEN JÆVLA KREFTEN!!!Hold ut - det er så INMARI verdt kjempe for!!!Stoore DrageKlemmer og EspenKlemmer til dere alle!!!

  SvarSlett
 12. Gvhd har jo også den positive effekten at den tar knekken på eventuellt resterende leukemiceller. Slitsomt men nyttig så lenge det ikke blir for mye av den.

  SvarSlett
 13. Hva annet kan man si enn; Jeg tenker på dere hver dag,og heier på dere flere ganger i døgnet!!!!

  klem fra en ukjent bloggfølger i Trøndelag:)

  SvarSlett
 14. Denne forbaskede GVHen.... Men, tross alt - godt at den gamle blodfabrikken endelig er vel plassert i Ingenmannsland og at den nye er i gang. Var så godt å se deg, du flotte jente - og verdens beste mamma! Stor hilsen fra Marianne M.

  SvarSlett
 15. Marg som jobber.. DET liker vi! GVHD og sykehusinnleggelse liker vi ikke like bra.. MEN.. Jeg har troen på deg Maren Sofie. Dette går bra og livet kommer til å smile til deg! :) Vi er flere og flere som blir friske av kreft. Er selv inne i mitt 2. år som kreftfri.

  ...og ikke bli deppa... Ting tar tid. Selv etter en evt friskmelding, er det ikke sikkert at man er på topp, men du har enormt mye positivt å se fram mot! Garantert. Klem

  SvarSlett
 16. Jeg håper og tror at dette er de siste krampetrekningene av den grusomme sykdommen. Dette skal gå veien! Krysser alle fingre for at Maren-Sofie snart er bedre og kan komme hjem igjen, tenker at det må være den beste medisinen likevel. Å få sove i egen seng, ha de man er glad i rundt seg og ha vante, trygge omgivelser.

  Klem fra meg.

  SvarSlett
 17. Kom over bloggen din via en annens.Er imponert over hvor tøff du er.For livets glade jenter går solen aldri ned!
  Lykk til videre!

  SvarSlett
 18. Hei

  Ønsker deg riktig god bedring, Maren Sofie! Jeg ønsker deg alt godt, selv om vi ikke er kjente fra før av. Du og dine er sterke. Dere klarer dette.
  Livet vil alltid bestå av positive og negative opplevelser. Dette var nok både en god og dårlig nyhet..

  Støtter dere i alt, og lykke til videre! Leser denne bloggen hver dag for å se hvordan det går.

  God klem fra 17 år gammel jente - Orkanger

  SvarSlett
 19. Håper du får i deg nok næring på sykehuset, og at verdiene blir rett, så du snart kan hjem igjen :o)

  Stor klem :o)

  SvarSlett
 20. du er snart på toppen nå, overvinne GVHD og la den nye beinmargen få yngle så er du der. lykke til på veien.

  Joachim

  SvarSlett
 21. Hei
  Fint og høre fra dere. Det er gledlig og høre at den nye margen gjør jobben sin. Håper dere får en bedre tid fremover og at høsten 2010 blir Marens høst. Birgitte

  SvarSlett
 22. Tenker på dere. God bedring !

  SvarSlett
 23. Flott at den produserer!! Jeg tenker på deg!!! Lykke til videre ;o) Dette tror jeg går rette veien!

  SvarSlett
 24. Ville bare legge igjen en hilsen og si at vi er mange som tenker på deg. Krysser fingrene for at tingene går riktig veg på sykehuset. At beinmargen oppfører seg skikkelig, akkurat passe gvhd. Kos og klem

  SvarSlett
 25. Hei Maren-Sofie og mamma'n.

  Tenker veldig mye på deg(dere) og er like spent hver gang jeg titter inn her.
  Håper så inderlig på positive tilbakemeldinger.
  GOD BEDRING kjære deg Maren-Sofie!

  Håper formen din er bedre og ikke så mye smerter og ubehag.
  Du fortjener så inderlig å føle at det går den riktige veien nå.

  Mange godbedringsklemmer fra
  Montebello Marit

  SvarSlett