2018:

Obs:

For en del år siden ble jeg alvorlig syk, og det er det denne bloggen har handlet om - leukemien og meg. Jeg ble friskmeldt i 2015, og på tross av flere senskader som preger meg og livet mitt, har jeg det heldigvis (mest) fint i dag :)

Bloggen min blir liggende her, både for min egen del, og kanskje for din? Er det noe du lurer på, eller bare vil si hei, kontakt meg gjerne på mail:

marensofie86@hotmail.com


onsdag 22. september 2010

Nye undersøkelser

Joda, kortisonen ser ut til å gjøre jobben sin; leververdiene synker og kortisondosene nedtrappes fra og med i dag. Takk og pris - kortison er ikke godt for Maren-Sofies psyke...

På mandager tas det røntgenbilder av lungene - standard prosedyre - og denne gangen ble det stilt spørsmål ved om det kunne være en fortetning i bronkiene. CT-undersøkelse ble gjennomført, og denne medførte at det i dag, onsdag, ble avklart at det var ønskelig å gjennomføre en bronkoskopi av lungene. Bare navnet får det til å grøsse hos Maren-Sofie (egentlig mer enn vanlig "grøssing"; hun blir vettaskremt for enda en smertefull undersøkelse...). Bronkoskopien er imidlertid gjennomført, og vi venter spent på resultatet.

Smertene fra urinveiene er heldigvis redusert, og x antall toalettbesøk på grunn av intravenøs væsketilførsel og vanndrivende midler ser ut til å ha hatt en positiv virkning på nyrefunksjonen :-).

Maren-Sofie lengter hjem og har tydeligvis satt igang en intensiv innsats for å greie å spise og drikke, og har vært ute på gåturer i stadig flere korridorer og etasjer (med heis, men det er jo umulig å dra med stativet med alle remediene i trappa...).

Mamma og Springsteen venter spent på hva morgendagen bringer og hilser med stor takknemlighet til alle som følger bloggen :):):)

19 kommentarer:

 1. Det er litt av noen påkjenninger Maren-Sofie må gjennom.
  Fint å høre at det i det minste var tegn til bedreing.Med litt mat,drikke og en tur hjem blir det muligens enda noen små fremskritt.
  Fortsetter å krysse fingrene for deg.
  Hilsen Wenche

  SvarSlett
 2. Hei

  Dette var jo litt tegn på at det går litt fremover. Fint at hun greier og være litt i bevegelse, skal se at det sakte men sikkert går den rette veien nå. hun er så utrolig flink, og at hun blir redd for nye undersøkelse er vel ikke noe rart. Håper at det værste ubehaget snart kan være over. Tenker masse på dere begge to og følger bloggen.
  Hilsen Birgitte

  SvarSlett
 3. Selv om veien til friskmelding er krevende og vanskelig, høres det ut som om dette går rette veien. Jeg håper og tror at Maren Sofie om en stund kan våkne opp frisk hjemme i sin egen seng, full av planer for alt det morsomme hun skal bruke dagene til. Veien dit synes kanskje lang nå, men for hver dag kommer dere litt nærmere målet. Dere har min dypeste respekt for hvordan dere håndterer denne vanskelige situasjonen. Jeg kan tenke meg at dere overøses med informasjon, inntrykk og følelser av alle valører. Likevel klarer dere å sortere og prioritere, holder motet oppe og viktigst av alt: Dere gir ikke opp! Fra tid til annen kjennes det sikkert som om dere snart ikke har mer energi igjen, men da kan dere huske på alle oss som leser bloggen. Vi sender dere mange varme tanker, dag og natt. Kanskje kan det gjøre at dere føler dere litt mindre alene når de tunge tankene melder seg. Vi er mange som heier på dere!!

  SvarSlett
 4. Jeg har ikke ord for alt det Maren-Sofie må igjennom. Jeg krysser fingrene for at hun snart får reise hjem igjen. Det er alltid så godt å komme hjem:-)
  Jeg ønsker dere lykke til videre, alle sammen! Tenker masse på dere!

  Klem fra Mirjam

  SvarSlett
 5. Gode nyheter for oss som følger bloggen din,og ikke minst for Maren-Sofie og familien hennes!!
  Ønsker lykke til videre!

  SvarSlett
 6. Hei hei lyspunkter er vi glade for..ja forstår godt Maren er kjempelei seg for alle de undersøkelsene som jo har stått i kø.... men nå !!!! ja nå skal det bare gå en vei fremover. bedre for hver dag er det alle håper på nå..klem fra ukjent dame w

  SvarSlett
 7. Flott å lese at kortisonen virket som den skulle. Du er utrolig tapper, Maren-Sofie. Håper indelig lungeprøvene er som de skal eller ihvertfall at det må være problemer som forholdsvis greit kan løses og at du må ha vært gjennom det aller verste snart.

  SvarSlett
 8. Ønsker Maren Sofie all mulig god bedring og lykke til fremover. Dette går den rette veien:)))

  Stor klem fra Wenche

  SvarSlett
 9. Det høres ut som om det går framover nå, Maren Sofie! Nå når du får i deg mat og drikke og også klarer å bevege deg litt omkring, må vel det sees som gode tegn. Jeg synes du har vært gjennom mer enn nok, jeg sitter jo helt på sidelinjen og kan bare ane hva du går gjennom. Jeg fortsetter å heie og gleder meg til du kan komme hjem og ta opp igjen livet ditt. Klem fra Mona

  SvarSlett
 10. Hei

  Det er en stund siden sist jeg var innom bloggen nå, har akkurat fått med meg de siste innleggene.

  Er så ydmyk for hva du må gjennom på veien for å bli frisk, håper så mye at det verste er unnagjort og at fremgangen kommer sakte men sikkert. Må bare ta av meg hatten og bøye meg i støvet for måten dere takler dette på, og ønsker Maren-Sofie alle gode ting, en tur hjem står sikkert høyt på ønskelista.

  Ville bare si at jeg tenker på dere og skal heie på Maren-Sofie til friskmeldingen kommer!

  Klem fra WL

  SvarSlett
 11. kjære allmektige gud,gi denne tapre jenta livet sitt tilbake.
  tenker mye på maren-sofie og hennes mamma,nå fortjener de virkelig at ting ordner seg.

  SvarSlett
 12. Hei Maren-Sofie.
  Nå håper jeg på rask fremgang for deg. Har du lyst på hjemmelaget kjøttkaker så bare si fra, så kommer budbilen:) Håper du får en bra helg og at du klarer masse god mat …å bli stor og sterk krever mye mat vet du… God klem til deg og mamma din fra Viggo:)

  SvarSlett
 13. Det at leververdiene går ned er flott, men kortison får nok neppe sin egen fan-gruppe av den grunn. Godt at det er startet nedtrapping. Du kan jo for ekesmpel kåre den triveligste og den stusseligste korridoren, mens du likevel går der... Heng på, Maren-Sofie. Stor hilsen fra Marianne M.

  SvarSlett
 14. Så godt å høre at medisinene ser ut til å ha virket. Nå krysser jeg fingrene for at det bare er greie nyheter om lungene ;) Håper du snart er helt av kortisonen!
  Klem

  SvarSlett
 15. Hei og takk for info.
  Har vært borte fra bloggen noen dager, og synes det var flott og få litt oppdatering nå..

  Håper bedringen fortsetter..Lykke til videre..

  Store godbedringklemmer

  Ole jonny

  SvarSlett
 16. "Jeg syns ikke du er til mye hjelp,". "Nei," sa Brumm ydmykt, "men jeg forsøker å være det." Sprett takket ham for forsøket.

  Stå på Maren Sofie!

  SvarSlett
 17. "Jeg syns ikke du er til mye hjelp,". "Nei," sa Brumm ydmykt, "men jeg forsøker å være det." Sprett takket ham for forsøket.

  Stå på Maren Sofie!

  SvarSlett
 18. Det er kjempebra at Kortisonen fungerte =)

  Lykke til videre, varmer tanker til Maren-Sofie og hennes familie.

  Mvh

  Herr W-T

  SvarSlett
 19. Hej! Jag hittade in på din Blogg när jag sökte på medecinen Kortison.. jag äter själv maxdosen och mår väldigt dåligt av alla biverkningarna.. hur klarar du det? :/

  Sookie@live.se

  SvarSlett