2018:

Obs:

For en del år siden ble jeg alvorlig syk, og det er det denne bloggen har handlet om - leukemien og meg. Jeg ble friskmeldt i 2015, og på tross av flere senskader som preger meg og livet mitt, har jeg det heldigvis (mest) fint i dag :)

Bloggen min blir liggende her, både for min egen del, og kanskje for din? Er det noe du lurer på, eller bare vil si hei, kontakt meg gjerne på mail:

marensofie86@hotmail.com


lørdag 2. oktober 2010

Hei...!

Dette er egentlig langt over hva jeg klarer å prestere akkurat nå, men noen få ord fra meg kommer faktisk her..

I går ble jeg skrivi ut av riksen.

Nå er jeg hjemme hos mamma, og her kommer jeg til å være så lenge jeg trenger pleie og hjelp. Det er ikke så reint lite av det nå. Godt jeg har mamma'n min, for tro meg, jeg setter enormt stor pris på henne. Jeg ser av kommentarer at det er mange som sier så mye fint, og hun fortjener virkelig hvert gode ord i hele verden!

Jeg hadde gleda meg veldig til å komme hjem, den siste uka har vært prega av mye spenning og redsler for mer komplikasjoner. Jeg orker virkelig ikke mer sånt nå.
Oppholdet har vært tungt, langt, smertefullt og fylt av rutiner. Å komme hjem er herlig, befriende, skummelt og slitsomt. Jeg må finne nye rutiner i hverdagen, og selv om jeg bare har vært her under et døgn, kjenner jeg allerede at det er utfordrende. Det blir en lang vei å gå framover, men jeg er for det meste motivert (det kommer litt an på "timesformen" da, hehe).

Det blir mye turer på riksen framover, og foreløpig er jeg i "halvisolat" i ca en måned til. Jeg må holde meg endel inne og borte fra mennesker og dyr (har derimot tillatelse til å bo med Springsteen så lenge vi unngår for mye nærkontakt).
Egentlig er dette noe som passer meg litt "bra", for jeg føler meg så absolutt ikke vel med meg selv. Jeg har gått på høydoser med kortison og er blitt veldig utseendemessig forandra, det er en liten pris å betale oppi det hele kanskje, men det er ikke noe godt å ha det på "toppen" av alle andre plager. Nå er jeg på nedtrapping av kortison, så jeg håper jo såklart at det vil forbedre seg, men jeg veit av erfaring at det tar lang tid etter de mengdene med medisin. Ellers er jeg fullstendig hårløs, ingen spor til at det kommer tilbake faktisk (?), vi får se. Leveren har også fått bank, så jeg er veldig gul i huden og øynene.
Joda, det er litt "godt" å gjemme seg en periode nå.

Men nå veit dere hvertfall at jeg er hjemme, og dere fortjener egentlig å få vite så mye mer om hvordan ståa er, men jeg orker ikke skrive så mye enda. Det kommer forhåpentligvis etterhvert.

Tusen takk for at hver og en av dere er akkurat den dere er, ta vare på dere selv og nyt alt som nytes kan.

Mange, mange klemmer sendes gjennom lufta fra meg :)

Hilsen Maren-Sofie

66 kommentarer:

 1. Hei! Så godt å høre at du har kommet hjem fra sykehuset! Jeg håper dagene blir bedre og bedre for deg nå, det fortjener du virkelig!
  Lykke til, du sterke jente!

  SvarSlett
 2. Godt aa hoere fra deg og masse lykke til videre! :)

  SvarSlett
 3. Kjære deg Maren-Sofie, selv om vi er innom hver dag og kikker etter nytt, betyr ikke det at du må føle noe "forpliktelser" om å oppdatere oss! Bruk kreftene dine der de virkelig trengs disse dagene, veldig glad for at du er hos mamman din, godt med sånne mammaer, ja.. God bedring med det meste, nå håper vi alle at du er ferdig med det verste!

  Klem til deg fra ei mamma/bestemor i Trondheim.

  SvarSlett
 4. Hei. Så herlig at du er hjemme hos mamman din, ja det er virkelig godt og ha en slik mamma. At du ser litt annerledes ut akkurat nå og har forandret deg litt er vel ikke annet og vente, det høres ut på skrivemåten din at det fortsatt er igjen en del av deg. Bruk den tiden du trenger og nyd og være hjemme, og lykke til i dagene fremover..
  Klem Birgitte

  SvarSlett
 5. Så godt å høre fra deg!
  Ønsker deg masse god bedring!

  SvarSlett
 6. Nå ble jeg så glad at jeg fikk tårer i øynene. Du har vært gjennom så mye at det ikke går an å forestille seg det, og jeg var redd for at det ikke gikk bra med deg. Ikke misforstå, du må ikke føle på at du må oppdatere når du har mer enn nok med å komme gjennom dagene selv. Det er bare fordi jeg har blitt så engasjert i hvordan du har det *klemmepå*

  Og så blir jeg så glad for at du har en sånn mamma. Jeg er mamma selv, og jeg kan ikke tenke meg hvor grusomt det må være for henne å se deg gå gjennom alt dette og ikke ha muligheten for å hjelpe deg annet enn å elske deg og stelle for deg. Tenker at dere sikkert har fått et enda nærere forhold enn før etter alt dette.

  Og en dag skal dere kunne legge alt bak dere og bare nyte livet, begge to.

  Tenker på dere.

  SvarSlett
 7. Så fint å høre fra deg.
  Ønsker dere alt godt. Håper det litt bedre for hver dag.Du må være utrolig sterk som har komt deg gjennom alt det du har.Heier på deg Maren-Sofie.
  Hilsen Wenche

  SvarSlett
 8. hei hei hei hurra hurra !!!!!dette var så bra og lese....sender deg og mamma mange klemmer -- mange videre stå på klemmer!!!! kos dere nyt alt det du har gått glipp av leeenge...mener da bare og sitte i en vanlig koselig stue det er toppen !!! ha en kjempefin kveld helg osv klem fra ukjent dame

  SvarSlett
 9. Så godt å høre fra deg Maren-Sofie, og så deilig at du endelig er hjemme igjen. Kos deg med nye rutiner og lykke til videre!
  Klem fra meg

  SvarSlett
 10. Hei Maren Sofie.
  Så godt å høre at du er hjemme :)
  Nå må du bare la mamma skjemme deg bort, slik at du kommer deg for hver dag. Håper og tror at det går bra med deg :)) Hilsen fra mor/bestemor på Nordmøre.

  SvarSlett
 11. Hei. så godt og se at du har kommet hjem og nå skal du slappe av og samle alle krefter, tenn masse starinlys, lag deg en god varm kakao med krem og en god bok.
  Kos deg med verdens beste mamma og med springsteen.
  Ha en god helg :o)
  Klem fra Torunn og hunden hennes Turte.

  SvarSlett
 12. Hei Maren-Sofie.

  Godt å høre at du er kommet hjem, hipp hurra ...nå blir det “fest” på Bjølsen i Oslo. Dette med hjemmet er kanskje noe vi alle forstår, hvor mye det betyr. Det er også godt å høre at du er så reflekter på hvor tøft det har vært/er for mammaGrethe også (med alle mulig respekt for alle). Måtte helgen bli god for dere!
  Jeg bare håper nå at du evner å finne på ting du liker og at du kan klare litt latter i en fortsatt tøff hverdag.

  Latter:
  *den forandrer vår indre kjemi fra negativ til positiv.
  *masserer kroppens indre organer.
  *er en fantastisk trening. Den strammer opp magen.
  *løser opp spenninger.
  *gjør livet vidunderlig.
  *er smittsomt.
  * lyser opp hele verden!

  Masse varme god klemmer til deg og mammaen din fra Viggo (bare kjenn ekstra godt etter, jeg sendte de sammen med denne meldingen) :-)

  SvarSlett
 13. Mange klemmer tilbake i luften til deg!!! Stå på du "kjempe tøffe" jente!! Din mor er et "stort" menneske som fortjener alle mulige varme tanker, men husk du er viktig Maren-Sofie.... :-) :-)

  Klem og varme sendes fra Mimmi 64

  SvarSlett
 14. Hei!
  Så utrolig godt å høre fra deg igjen! Det er så bra at du er på bedringens vei, dette har virkelig vært forferdelig tøft for deg og dine nærmeste. Nå krysser jeg alt jeg har for at du ikke får flere tilbakeslag.
  Masse lykke til, og venter i spenning på oppdatering. Klem fra en kreftsykepleier.

  SvarSlett
 15. Så bra at du endelig er hjemme i Svelvik :) Ikke rart du er sliten etter alt du har vært gjennom. Håper du føler deg litt bedre for hver dag som kommer. Høsten er jo en fin tid for innekos :) Masse lykke til videre! Hilsen en drammensdame

  SvarSlett
 16. Så fint å høre fra deg igjen og at du endelig har fått komme hjem! Litt av noen prøvelser du har vært gjennom! Ønsker deg lykke til videre og fortsatt god bedring. Klem fra Mona

  SvarSlett
 17. Så kjekt å høre fra deg:-)) Lykeønskninger fra meg!

  SvarSlett
 18. HURRA FOR MAREN-SOFIE !!

  SvarSlett
 19. Åh det var så godt å høre nyheter fra deg. Gratulerer med at du har fått lov å komme hjem! Masse god bedring videre!

  SvarSlett
 20. Så bra du har kommet hjem! :D Tenker masse på deg... Hurra for deg og mamman din, stå på!

  SvarSlett
 21. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 22. Velkommen hjem Maren-Sofie.
  Det er fint at du har krefter nok til å oppdatere bloggen din, vi gleder oss alle når vi kan lese noen ord fra deg. Som noen andre nevner her, du må ikke føle at det er en forpliktelse, vi vet at det sikkert finnes dager hvor bloggen ikke er det viktigste i livet. Det er fint at du og mamma Grethe kan tilbringe denne tiden i sammen, og at du kan beholde Springsteen hjemme. Jeg er sikker på at han er en god motivasjon for å bli frisk så fort som mulig, slik at dere kan ta lange turer i skog og mark. God bedring og jeg er sikker på at håret snart kommer til å spire igjen.

  SvarSlett
 23. Det var godt. Deilig å være litt meir herre over sin egen dag. Slippe alle rutinene sykehuslivet byr på, alle luktene, maten, å være tilkoblet et stativ store deler av døgnet osv, osv. Gå med små skritt nå. Dette tar lang tid. Du har det ikke travelt, nyt de små tingene i hverdagen. Håret og utseendet kommer tilbake etterhvert. Jeg vet.....man føler seg ikke så lekker etter slike kortisondoser. Personen i speilet er fremmed, men etter hvert vil du skimte deg selv der mer og mer.
  Nyt dagene så godt du kan, ikke still noen som helst krav til deg selv. Du fortjener virkelig å bare hvile nå.

  SvarSlett
 24. Glad for å se at du er hjemme, Maren-Sofie. Hils familien!

  SvarSlett
 25. HEI MAREN SOFIE

  JAMMEN her var det da mye positivt.......
  Når "riksen" har sluppet deg hjem, må det jo være fordi de tror at noe positivt er på gang, og at utsikten til å bli frisk igjen går framover..

  Hva utseendet ditt angår, så antar jeg at du har blitt litt "oppblåst" av cortisonen, men for det første så synes jeg at har vært så tynn i det siste at, og forresten så er vel det fenomenet forbigående.... Du blir nok deg selv igjen snart..

  Så var det fargen da... vi (iallefall jeg) har ikke fått mye farge i år, og gult er i hvert fall noe annet enn blendahvitt....

  Kjempehyggelig at du har kommet deg hjem, sikkert for Springsteen og mamma Grethe også.. Vær nå snill pike og ta medisinene dine og bli frisk igjen... Og hold basillene unna så du ikke drar på deg noen flere komplikasjoner enn du allerede har....

  Vi krysser alt vi har og håper du snart blir så bra at du kan komme og besøke oss på kafè... Jeg skylder deg fremdeles et stykke napoleonskake........

  GODSNARLIGBEDRINGOGATLDETDER...

  ole jonny

  SvarSlett
 26. Godt du er hjemme igjen selv om du må på riksen støtt og stadig. Nå håper jeg at de verste rundene ligger bak deg og at du smått om senn blir bedre og bedre. Jeg heier på deg - og den fantastiske mamma Grethe fra Svelvik! Stor klem fra Marianne M.

  SvarSlett
 27. For et sterkt menneske du er. For et forbilde du er for andre. Bøyer meg i støvet for det du presterer å gå igjennom hver dag. Virkelig. Håper lyset skinner på deg snart. For alltid. Klem tilbake til deg. God bedring. Lykke til.

  SvarSlett
 28. Hei!
  Så utrolig godt å høre fra deg!
  Forstår at det er godt å måtte si nei til besøk når man er på bunnen.
  Lykke til videre! Og husk at vi alle sammen heier på deg og den nye beinmargen din!
  Det tar tid, men det skal bli så bra til slutt :)
  Stor klem fra meg

  SvarSlett
 29. Du er så sterk så sterk! Har lest bloggen din lenge, men ikke kommentert ennå, så here goes:

  Du har slitt med denne kreften så lenge, likevel... du skriver blogg, du er positiv. Du har kanske ikke så mye valg, men jeg kan ikke annet enn å beundre deg. Tror ikke vi som har vært så heldige å holde oss friske kan ane hva du går igjennom.
  Håper virkelig du får lov å bli frisk snart! :)

  Linda

  SvarSlett
 30. Jeg støtter deg og takker samtidig for at du velger å dele dette med alle oss ukjente. Hver gang jeg er innom her håper jeg på gode nyheter, for jeg synes virkelig du har fått din dose med motgang nå. God bedring kjære deg:)

  SvarSlett
 31. Fint å høre at du er hjemme! Lykke til videre på veien du kryper forover. For forover er det jo!

  Klem fra "tante" Liv, som ble veldig glad over å se at du var tilbake i bloggetilstand.

  SvarSlett
 32. Så koselig med et Maren-Sofie-innlegg av Maren-Sofie selv! :) Forstår at det er en slitsom og utfordrene tid! Babysteps... Det er det som må til. Det er ikke småtteri du har vært igjennom. Hårløs, kortisonpåvirket og gul hud/øyne eller ei - uansett er du et enestående og vakkert menneske! Kjenner deg overhode ikke, men du virker enormt sympatisk! Stå på videre! Det kommer en tid etter kreften - en NY hverdag! Selvfølgelig visker man ikke bare bort 4 års kreftbehanling, men du har mye å se fram i mot! Lykke til videre til deg og mammaen!

  Klem fra en kreftfri kreftkollega :)

  SvarSlett
 33. Hei! Herlig å lese fra deg. Godt å høre at du har kommet hjem fra sykehuset. Ønsker deg gode dager framover.

  SvarSlett
 34. Deilig å høre at du hjemme hos Super-mamma'n din, og at ting går rette veien! Ikke noe som er bedre enn det. Slitsomme ferd, og lang å gå, men du kommer tilbake like tøff og strek og vakker som du alltid har vært, (av det jeg kjenner deg fra bloggen da)
  Du er min store heltinne! ❤

  Varme klemmer fra Jona :)

  SvarSlett
 35. Så godt å høre Maren Sofie, at du endelig er hjemme hos amma og springsteen!!! Lykke til du sterke jente!

  SvarSlett
 36. Hei! Godt å høre at du fikk skrevet et innlegg selv! Tenker masse på deg og dine, sjekker her hver dag, og håper på gode nyheter for deg!

  SvarSlett
 37. Så fantastisk at du er hjemme nå, og at det er skummelt og. Og JA du har virkelig verdens beste mamma. Og det er så viktig, man kan nesten ikke skjønne hvor viktig det er før man ikke har det. Så det er godt man ikke vet hvordan det er å IKKe ha mammaen sin der. Men det er sånn mammaer er, de kunne gitt sin venstre arm, sjela si you name it for at ungen dems skal bli frisk (selv om du er voksen så er du jo barn av din mor..). Jeg vet dette fordi jeg er mamma selv og bank i bordet og takk og pris for at ikke ungen min er syk (han er bare 5 år). Jeg kjenner dine tanker, alt er uvisst. Og alt vi kan gjøre er vårt beste, men fanken heller det er lov å være negativ og ha alle følelser i verden. Den store utfordringen for oss alle er å leve i nuet og noen ganger (som i ditt tilfelle) fra time til time. Takk for at du fortsatt orker å dele historien din med oss. Takk for din åpenhet. Du viser oss at man er ikke sykdommen, du er fortsatt du til tross forandringer!! Stor god klem fra Linda H

  SvarSlett
 38. Hallo,

  Dere kjenner ikke meg, og ikke jeg dere, men dere skal vite at denne bloggen har gjort en forskjell i mitt liv... Jeg leser, smiler og gråter, lærer og funderer, og får stadig denne viktige påminnelsen om å føle takknemlighet for de små tingene. Tusen takk til dere for dèt!!

  Jeg har fulgt bloggen din lenge nå, Maren-Sofie, og jeg er så imponert! Imponert over deg, selvsagt, men også dem rundt deg, og da spesielt mammaen din. Hun fortjener premie!!! (men det vet du jo)

  Veldig godt å "høre" fra deg igjen. Nå skal det ni-tenkes gode tanker i deres retning, for alt hva det er verdt ;)
  Hver dag er et skritt nærmere målet, håper det verste er unnagjort nå! Store klemmer.

  SvarSlett
 39. HURRA, HURRA, HURRA - her hopper både vi og kengeruene av glede!!Så utrolig deilig å være HJEMME!! - Vel fortjent også! - nå kan du gjøre ting i ditt tempo, ikke etter riksen sitt!Vi gleder oss STORT på dine vegne - STOOOOORE klemmer fra oss på ferie til verdens kuleste Maren Sofie og Mamma Grethe!!! Dragen og Espen ;-)

  SvarSlett
 40. "Kusine" Birgitte5. oktober 2010 kl. 10:19

  VELKOMMEN HJEM!!!!! Det må være deilig å kunne slappe av i hjemlige omgivelser.... Jeg håper du føler deg bedre hver dag fremover. Super mamma'n og Springsteen gutten vil nok hjelpe også. Sender masse positive tanker og energi over " dammen ". Stort oppmuntrende smil og klem fra kusine Birgitte

  SvarSlett
 41. Where do I take this pain of mine?
  I run but it stays right by my side

  So tear me open and pour me out
  There's things inside that scream and shout
  And the pain still hates me
  So hold me until it sleeps.

  SvarSlett
 42. Kjære Maren-Sofie.

  Vit at du har mange mennesker som tenker på deg, og som ønsker deg alt det beste.

  Riktig god bedring =)

  SvarSlett
 43. Fantastisk. Det er det du er. :)

  SvarSlett
 44. Så godt å høre at du er hjemme igjen. Det er utrolig godt å ha en mamma som kan hjelpe en og som er så snill. Du kommer helt sikkert til å bli bra i huden og håret kommer nok tilbake det også, bare man tar tiden til hjelp. Kanskje ikke det letteste akkurat nå siden du har vært gjennom så mye. Jeg beundret måten du takler det hele på, det må være utrolig tøft å gå gjennom akkurat det du har gått gjennom. Jeg tenker ofte på deg og er innom bloggen din.

  Klem Lin

  SvarSlett
 45. Å GÅ TIL NORDPOLEN ER VEL INGEN BRAGD I FORHOLD TIL Å VÆRE MAREN SOFIE!

  HURRA FOR DEG!DU ER EN FIGTHER AV KLASSE!

  Mange klemmer fra Mo i Rana

  SvarSlett
 46. Hei igjen til dere to som kjemper sammen. Fint å se at du skriver så varmt om moren din. Det er jo aldri bare pasienten som får en diagnose, men også de som står en nær. Det er selvfølgelig utrolig tøft for deg Maren-Sofie, både fysisk og psykisk. Ta vare på hverandre for dere har det jo veldig tøft nå, på hver deres måte. Uansett så er det sikkert godt for deg å være hjemme igjen. Ingenting er bedre enn det. Mange klemmer til dere begge to og lykke til.

  SvarSlett
 47. Hei Maren-Sofie

  Tenker masse,masse på deg.Håper inderlig at du er hjemme og får bedre og bedre dager!!
  Du fortjener bare det beste nå.
  Så vet jeg jo at du er de beste hender hos din gode mamma.Sender hilsner til henne også.
  Ha en riktig fin helg begge to!

  Mange varme tanker og godbedringskleeeemmer sendes fra Montebello marit

  SvarSlett
 48. Håper alt står bra til, at formen er stigende og at livet begynner å smile til deg igjen!

  Tenker masse på deg! Ønsker deg og din familie en fortsatt god helg!:-)

  Varme klemmer og tanker i fra Cathrine B.

  SvarSlett
 49. hvordan går det med deg?
  Tenker så mye på deg.

  SvarSlett
 50. Tenker på deg hver dag, og er innom bloggen flere ganger om dagen. Håper det går bedre med deg, det fortjener du så inderlig!

  SvarSlett
 51. Er`e no nytt a`eller..

  Du må holde vårs litt informert...
  Vi tenker på deg skjønner du, Maren Sofie

  Klem

  ole jonny

  SvarSlett
 52. HEI ja som andre og sier her er jeg også innom og ser etter deg ...håper jo veldig på en go glamelding at du har det bra. da blir vi så glad...ha det bra forsatt.. gonatt klem fra ukjent dame w

  SvarSlett
 53. Hei!

  Håper du får hvilt ut, samlet energi og at du har noen gode stunder! :)

  Stå på!

  SvarSlett
 54. håper virkelig det går bedre med deg. jeg har fulgt bloggen din en stund. jeg har en lille søster i samme situasjon som deg.
  Forferdelig og urettferdig sykdom. jeg sender over varme og positive tanker til deg og familien din.
  klem fra ei du ikke kjenner, men som føler hun kjenner deg litt.

  SvarSlett
 55. Nå håper jeg virkelig at "intet nytt er godt nytt".

  SvarSlett
 56. Hei! Vil legge igjen en liten hilsen til deg. Har fulgt bloggen din en stund, du er sterk, og virker som en flott person. Håper som andre skriver at intet nytt er godt nytt. Jeg heier på deg! Klem fra meg

  SvarSlett
 57. Hei,hei Maren Sofie.
  Nå har jeg ventet lenge på å høre fra deg.Tenker med meg selv at du sliter siden det ikke har vært "lyd" fra deg på en stund.
  Jeg er innom siden din hver dag og håper på positiv info.
  Du må ha god bedring og bruk tiden fremover til å kommme til hektene.
  Stor klem fra en mormor fra Vestlandet.

  SvarSlett
 58. Hei :)

  Har dere/har dere hatt hytte i arendal/grimstad?

  Du er sterk, jeg ønsker deg all lykke til :)

  SvarSlett
 59. Er innom her støtt og stadig, og håper på et positvt innlegg fra deg snart. Antar at du har det tøft nå, men vit at vi er mange som tenker på deg... <3 Hang in there.....

  SvarSlett
 60. Hei!
  Jeg håper inderlig dere får bedre dager snart.
  Regner med dere har det svært tøft og vanskelig nå siden det er så lenge siden du har vært på bloggen.
  Klem fra Jorunn

  SvarSlett
 61. Man venter i undring på hva som skjer nå..
  Hva vår Herre kan finne på..
  Bare det er noe positvt så,
  skal vi bli veldig glade og....

  KLem

  ole jonny

  SvarSlett
 62. Håper alt går bra. Titter innom rett som det er, og tenker mye på deg!
  Som andre tror jeg intet nytt er godt nytt!

  Vakre, sterke jenta. Du er tøffest!

  Klem fra meg :)

  SvarSlett