2018:

Obs:

For en del år siden ble jeg alvorlig syk, og det er det denne bloggen har handlet om - leukemien og meg. Jeg ble friskmeldt i 2015, og på tross av flere senskader som preger meg og livet mitt, har jeg det heldigvis (mest) fint i dag :)

Bloggen min blir liggende her, både for min egen del, og kanskje for din? Er det noe du lurer på, eller bare vil si hei, kontakt meg gjerne på mail:

marensofie86@hotmail.com


søndag 24. oktober 2010

Ganske utslitte forhold for tiden

Maren-Sofie er hjemme, men hun er svært sliten og preget av all medisineringen.

Beklager at det har vært dårlig med oppdatering i det siste. Jeg ønsker så veldig å kunne formidle en positiv utvikling, men så varierer forholdene så veldig - "er det ikke det ene, så er det det andre...", er nesten et standarduttrykk fra legene etter hvert blodprøveresultat. Derfor tenker jeg hele tiden at jeg får vente med å skrive til neste konsultasjon på riks'n (Maren-Sofie er der minst to ganger i uken), men da dukker det altså bare opp en eller annen ny bekymring :(:(:(

Benmargsfunksjonen har vært bra i det siste, men leververdiene har innimellom vært bekymringsfullt høye, og nyrefunksjonen har også vært litt varierende. De siste blodprøvene fra torsdag viste imidlertid en gunstig utvikling i leververdier, men så hadde benmargen redusert sin produksjon...

Vi liker heller ikke å bli minnet om celleforandringer og HPV-virus som gynekologen har påvist i livmoren, og ønsker å få tatt nye vevsprøver av.

Heldigvis synes vi det er en grei avveksling fra sofakroken å kunne kjøre bil, så når tilstanden tillater det så tar vi med Springsteen på småturer ut i det blå :):):). Maren-Sofie har ikke krefter til å kunne gå noe ute, men hun ser ihvertfall litt av verdenen utenfor den "bobla" hun lever i for tiden.

Kort oppdatering fra mamma Grethe

45 kommentarer:

 1. Kjære Maren-Sofie og mamma!

  Ja, jammen er denne kampen lang og tøff, mine varmaste tankar går til dykk! Måtta dagar og timar framover bringe godt nytt og helse, det er mitt inderlege ynskje!

  Varm helsing frå dame i Telemark

  SvarSlett
 2. Sender mine varmeste tanker og beste klemmer til både Maren-Sofie og til deg, Mamma Grethe.

  Bilturer er nok en fin avveksling fra sykehuset. Det er godt med slike "dagligdagse ting" når mye av tiden ellers går til å være syk og sliten.

  Ønsker bedre dager for dere begge to snart.

  SvarSlett
 3. godmorgen Maren og mamma...forstår at dere ikke synes dette er kjekt .men det er jo bra at maren får være hjemme og alt det som følger med det..ha en flott helg og takk for du oppdaterte oss.klem fra ukjent dame w

  SvarSlett
 4. Leit at det ene avløser det andre. Dere har kjempet så lenge nå.
  Og hadde fortjent så mye bedre.
  Kan ikke annet en å sende varme tanker , og ønske dere bedre dager.
  Hilsen Wenche

  SvarSlett
 5. Sender dere en varm klem! :) Forstår at det er en frustrerende og slitsom situasjon dere er oppe i. Uansett er jeg umåtelig imponert over dere begge! Liker veldig at Maren-Sofie er på biltur :)

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 6. veldig glad for å høre en oppdatering :) dere må være utrolig tøffe mennesker. når Maren S er frisk igjen har dere en styrke, en livsgnist og et samhold som kommer til å være unikt. jeg håper og ber om at kreften forsvinner og at dere kan begynne det nye livet nå snart. det sies jo at ting må bli værre før det blir bedre. håper den værste tiden er på hell nå!
  klem og varme fra Hege

  SvarSlett
 7. Tusen takk for oppdateringen. Det var godt å høre fra dere. Jeg ser for meg Maren sofies kropp- en verden av organer, celler og verdier som ikke vet hvordan de skal oppføre seg enda! Men snart- snart vet de det, og da får Maren Sofie det mye mye mye bedre! Det håper jeg og det tror jeg. Klem til dere begge!

  SvarSlett
 8. Takk for at du holder oss oppdatert :) Man blir jo så veldig bekymra når en ikke hører noe...
  Bra at Maren Sofie ivertfall får være hjemme :) Men så ufattelig trist med alt d andre som skjer i kroppen hennes.. Men jeg har en god følelse på dette. Til slutt blir ho helt frisk, d bare MÅ ho bli! Masse god bedring til Maren Sofie:) Og takk til mammaen som holder oss oppdatert :)

  SvarSlett
 9. Tenker på dere..

  Wenche

  SvarSlett
 10. Hei igjen.
  Er det ikke noe slags alternativ medisin/ vitaminer eller noe hun kan ta sammen med behandlingen så kroppen bygger seg raskere opp igjen?
  Ønsker dere bedre dager av hele mitt hjerte!
  Stor klem fra Jorunn

  SvarSlett
 11. Sender klemmer og varme tanker.

  SvarSlett
 12. Huff, for en prøvelse for den tappre,flotte jenta! Men nå får det vell begynne å være nok!!! Er nok veldig slitsomt for dere alle, og jeg krysser fingre og alt som kan krysses for at d nå skal gå den rette veien.

  Gi henne en stooor klem i fra meg!

  Varme hilsninger fra Cathrine B.

  SvarSlett
 13. Det er ikke alltid at nyheter gleder,
  men av og til teller nok andre ting mer....
  men la oss i hvert fall få høre hun lever,
  så skulle vel ikke no glede oss mer.......

  Klem
  ole jonny

  SvarSlett
 14. Takk for oppdatering og håper på bedre dager for dere begge snart. Sitter her på sidelinjen og kan ikke annet gjøre enn å sende gode tanker. Klem fra Mona

  SvarSlett
 15. Vondt å lese at du er så trett, Maren-Sofie. Kan bare håpe at du må få gode beskjeder og en god utvikling framover. Tenker på deg (og din mor).

  SvarSlett
 16. Stå på, Maren-Sofie! Jeg heier på deg! Håper det snart kommer en stor positiv endring. Det hadde du virkelig fortjent!

  Varme hilsner fra ei som følger med på bloggen din:)

  SvarSlett
 17. Maren-Sofie,håper du vinner denne kampen,for det må du bare!
  Maren-Sofie,alt det gode jeg kan si om deg,er at du kjemper! Du er så utrolig sterk,derfor har jeg så stor tro på at ting order seg for deg. :)

  Varmeste tanker til dere alle!
  Klem fra ei ukjent jente! :)

  SvarSlett
 18. Takk for oppdatering!Dere gjennomgår et sant helvete,-måtte det bli bedre dager snart!!Tenker på dere!Dere er en tøff gjeng!

  SvarSlett
 19. Huff, ja, dette tar tid. Stå på og hold ut. Det kommer betre dager, men det tar bare så uendelig lang tid. Og en dag slutter "det ene å avløse det andre" og det begynner å gå sakte men sikkert fremover. Vær tålmodig, dette tar tid

  SvarSlett
 20. Hei!

  Sender masse varme tanker til dere! Måtte det bli bedre dager snart!! Stå på! Du er ei utrolig tøff jente Maren-Sofie!:)

  Hilsen ei jente i fra Oslo

  SvarSlett
 21. Håper det blir bedre tider for deg snart, Maren-Sofie! *klem*

  SvarSlett
 22. Så godt å høre fra dere!

  Helt utrolig hvor lang tid det tar å komme seg etter transplantasjon! Dette må jo tære utrolig mye på dere alle sammen. Må være tøft å komme seg etter 2 transplantasjoner.
  Jeg håper og ber om at det må bli bedre snart!!

  Klem :)

  SvarSlett
 23. Har lest hele bloggen din i kveld Maren. Du er en utrolig tapper jente, så mye vondt du har vært igjennom, jeg vet jeg ikke kan forestille meg det, rnda så godt du skriver. Håper inderlig at du, mamma og resten av familien din nå endelig kan gå bedre tider i møte.

  Klemmer og varme tanker fra vestlandet

  SvarSlett
 24. Hei på dere.

  Tenker masse på dere begge og håper så inderlig at MS skal få litt bedre dager snart.

  Birgitte

  SvarSlett
 25. Lykke, lykke til Maren! Denne kampen klarer du, og jammen lærer du nok mye om livet. Jeg ber for deg. Hilsen Karoline (17) :)

  SvarSlett
 26. Fortsett å holde koken oppe!Det går nok den helt riktige veien snart skal dere se=)
  Godt å høre at dere klare å finne noen små fine ting som kan dytte tankene over på litt andre ting i blant, slik at hverdagen kan virke litt bedre og normal!
  Sender tusen varme tanker og klemmer til hele familien=)Og et aldri så lite oppmuntrende bjeff fra en vofs til en annen=)
  Klemmer fra Anette 21 og Ellie

  SvarSlett
 27. Jeg blir helt matt bare av å lese om tilstanden fra dag til dag, og håper at alle bivirkningene snart skal gi seg etterhvert, istedetfor å påføre dere nye bekymringer. Jeg håper også at mamma Grethe får den støtten hun måtte trenge. Dere er utrolige, begge to! Alle oss rundt dere sender fortsatt gode tanker.

  Hilsen "tante" Liv

  SvarSlett
 28. Tenker på dere hver eneste dag, og beundrer deres styrke :o)
  Kampen dere kjemper er helt utrolig tung og tøff, men jeg har ett håp om at det vil gå bra til slutt!
  *Sender varme klemmer og et lite pust av ny energi*

  SvarSlett
 29. Kort fortalt: Jeg vil at du skal bli frisk Maren Sofie, fort, helst nå med en gang!!!! Og mammaen , jeg beundrer deg og din styrke! Måtte dere bli kvitt all elendigheten snart! Jeg håper sammen med dere på sidelinjen.
  Hilsen Carina

  SvarSlett
 30. Jeg kjenner meg veldig igjen i dette. Slik hadde jeg det også etter min transplantasjon......lenge.........om det er til noen trøst. Nå er jeg endelig på bena og syns livet er flott ;)

  SvarSlett
 31. Stå på, sterke, vakre Maren-Sofie og den fantastiske mammaen din - dette SKAL gå bra.

  Veien virker nok fryktelig lang og tøff, men tenk hvor godt når alt dette er over... Jeg hadde selv kreft, men var blant de heldige som ble kvitt det i løpet av et år, og jeg får nesten dårlig samvittighet over hvor "lett" det var for meg når jeg leser bloggen din. Jeg ønsker og jeg vet av hele mitt hjerte at du skal bli frisk igjen, og det snart!

  Men jeg håper du fortsatt tør å drømme; å drømme om når livet endelig kan begynne for fullt igjen, når du kan være ute og gå tur med hunden din, når du kjenner sola på kroppen din, når du kan dra på ferie, når kroppen fungerer og alt dette er bak dere.

  Maren-Sofie, du er en sann inspirasjon.

  Varme tanker og de beste ønsker

  SvarSlett
 32. Jeg har nå lest hele bloggen (ikke nå idag da, men over flere dager :p) og jeg er mektig imponert! Mer positivt og fantastisk menneske er det sjeldent jeg kommer over!! Jeg tenker mer over mitt eget liv etter jeg har lest denne bloggen og jeg takker så inderlig for det! Noen ganger må man få det inn med teskje tydeligvis, bare så synd at "andre må lide for det."
  Fantastisk jente som sagt! Mamma Grethe, du virker også helt herlig!! Jeg blir helt rørt.
  Jeg og min familie heier på dere, dette skal gå bra!!!!!!!

  SvarSlett
 33. Sender mange positive tanker til dere alle i det grå høstværet!

  SvarSlett
 34. Kjære Maren-Sofie og mamma

  Jeg kjenner dere ikke, men har fulgt Maren-Sofie lenge nå via bloggen. Vil bare si at jeg tenker ofte på dere, og ønsker så inderlig at det skal gå Maren-Sofies vei nå! Ønsker dere alt det beste, og sender varme klemmer og tanker!

  Klem fra sykepleierstudenten

  SvarSlett
 35. Jeg har lest bloggen lenge,men kommenterer sjeldent. Jeg har rett og slett ikke ord.. Men jeg tenker på dere og sender en stor klem <3

  SvarSlett
 36. Hei. Jeg har fulgt med på bloggen over en tid,og jeg beundrer dere begge to. Vondt at MS skal ha det slik. Håper det vil gå bedre etterhvert nå. Det er mye usikkerhet,skjønner jeg, i forhold til prøver og resultater. Både det ene og det andre bekymrer dere.. Jeg tenker på dere, sender dere gode tanker, og MS er med i min aftenbønn. Klem til dere, lykke til videre - tøffinger.

  SvarSlett
 37. Nå synes jeg nok kanskje at hodet mitt gjerne skulle hatt noen oppdateringer, men jeg har også forståelse for at det kan være litt tungt enda. I alle fall hvis det ikke har skjedd noe positivt og dere kanskje sliter litt....
  Men vær klar over at dere er i tankene mine hver dag og flere ganger om dagen....
  GOD BEDRING

  og stooor klem

  ole jonny

  SvarSlett
 38. Nå lurer jeg så på hvordan det går med deg Maren-Sofie, krysser fingrene!!

  SvarSlett
 39. Kjære Maren Sofie og mamma.

  Tenker så på dere og ønsker dere alt godt!

  Mange varme tanker og klemmer fra marit

  SvarSlett
 40. Kjære Maren Sofie og mamma.

  Tenker så på dere og ønsker dere alt godt!

  Mange varme tanker og klemmer fra marit

  SvarSlett
 41. hei hei er innom hver dag for og se om det er en gla melding...om eg ikke kjenner deg så er en glamelding veldig kjekt og lese og du fortjener virkelig nå at det skal gå bedre og bedre me deg. men dessverre gjør det gjerne ikke det og det er veldig veldig trist. men dere kjemper nok videre og det er bra ønsker dere alt godt..ha en fin helg ellers så bra som dere kan ha det.klem fra ukjent dame w

  SvarSlett
 42. Tenker på dere og håper det snart blir bedre dager :)

  SvarSlett
 43. Hvordan går det med Maren Sofie?
  Tenker på dere.
  Klem

  SvarSlett
 44. Stå på! :)

  Snart jul nå... god mat, famile og venner.. Masse å se fram til!

  Klem

  SvarSlett
 45. Jeg håper og håper og håper at dette snart snur, og at dere får noen positive tilbakemeldinger fra legene. Maaange positive vibber, og varme tanker sendes over <3

  SvarSlett