2018:

Obs:

For en del år siden ble jeg alvorlig syk, og det er det denne bloggen har handlet om - leukemien og meg. Jeg ble friskmeldt i 2015, og på tross av flere senskader som preger meg og livet mitt, har jeg det heldigvis (mest) fint i dag :)

Bloggen min blir liggende her, både for min egen del, og kanskje for din? Er det noe du lurer på, eller bare vil si hei, kontakt meg gjerne på mail:

marensofie86@hotmail.com


lørdag 20. november 2010

Kampen for livet

Jeg kan ligge i senga mi og tenke at "i dag skal jeg finne fram litt klær jeg ikke har brukt på evigheter, og kanskje gå en tur bortpå butikken", og så står jeg opp da; for det første kommer jeg knapt opp av senga, beina mine er for svake. For det andre fryser jeg bare jeg rører på lillefingeren, så å skulle gå inn i skapet for å grave etter klær er helt uaktuelt. Enda mer det å skulle gå ut! Grøss! Jeg havner på det varme badet, der ligger joggedressen og tøflene.

Når jeg endelig sitter under teppet i stua er jeg så sliten at det kjennes ut som jeg har spurta Oslo Maraton, og jeg må se lenge på medisinene før psyken er klar til ta det daglige lasset med piller. Tas de på feil tidspunkt, kommer de opp igjen med en gang.
Jeg føler meg egentlig litt lurt hver gang jeg er i ro, da er jeg jo klar for alt! Det blir en slags sirkel av evig skuffelse, for jeg tror jeg klarer så mye mer enn jeg gjør.

Prøvene viste at det er over 99% av den nye margen som "regjerer" i kroppen min, noe som er veldig positivt. Den gamle beinmargen og kreften viste seg jo å være rimelig seig, så det er en lettelse å være kvitt den. Nå håper jeg bare det forblir sånn!

Jeg kjemper for å bli så fungerende som mulig, og sakte men sikkert gjør jeg ihvertfall noen fremskritt. Nå bor jeg hjemme i min egen leilighet og ordner for det meste selv. Det er dager da jeg ikke er noe særlig, og må ha endel hjelp, men jeg føler det er godt å kjenne at jeg klarer mer enn for noen uker siden.
Legene forventer ikke at jeg kommer til å bli helt "meg selv" på lange tider. Det er snakk om år. Og en annen ting er jo; hvem er jeg egentlig nå? Livet f.Kr og e.Kr (før og etter kreften, that is. Sammenligningen er forøvrig lånt av Ina) er to vidt forskjellige liv, også skal jeg jo og ha med livet med kreften, for det er og kommer alltid til å være en del av meg. Jeg føler jeg på en måte skal lære meg å leve på nytt.

Nå prøver jeg å ta hver dag som den kommer. Det er fortsatt mye medisiner og bivirkninger, skader på indre organer, fatigue og andre komplikasjoner som har oppstått underveis som må takles. Alt i riktig tempo og rekkefølge, og alt til sin tid. Skal det taes en biopsi eller et inngrep, er det veldig viktig at blodverdiene tillater det.

For hver dag som går, og jo lenger tid det går fra siste transplantasjon, jo bedre sjanser har jeg.

Carpe Diem

40 kommentarer:

 1. Det er alltid spennende når et nytt innlegg er på bloggen din. Vi er mange som heier på deg.
  Ikke lett å si hvem man er/blir etter å ha gjennomgått det du har. Mange erfaringer som du helst skulle vært foruten.
  Det må være hærlig å klare seg sjøl og bo i eget hus! Det er jo kjempe store fremskritt!!!! Hurra!

  SvarSlett
 2. Tusen takk for en grundig oppdatering, jeg har lurt mye på hvordan du har det sånn hverdagslig om dagen, og har som vanlig tenkt mye på deg. Du er flott vesle! Gleder meg til å le med deg igjen <3 Jeg gleder meg til livet e.Kr sammen med deg!!
  ca 1000 klemmer <3

  SvarSlett
 3. :) Deilig å høre at det går fremover!! heier på deg!!

  SvarSlett
 4. Så godt å høre at det går fremover! :) Vinteren er ihvertfall en fin tid å slappe av på sofaen. Jeg pleier å fylle varmt vann i en varmeflaske hvis jeg fryser. Deilig å ha den ved bena i sofaen. Anbefales! Du får prøve å samle krefter, og gjøre ting i det tempoet som kroppen tillater. Etterhvert vil du orke mer og mer. Til våren tipper jeg at du skinner om kapp med vårsola, du vakre jente! :)
  Hilsen fra en drammensdame

  SvarSlett
 5. Så godt å se et innlegg i fra deg igjen. Jeg har fulgt bloggen din en stund og må innom her hver dag selv om jeg egentlig ikke forventer at du skal prioritere å oppdatere bloggen. Takk for at du likevel finner krefter til å gjøre det en gang i blandt ;o)

  Jeg håper virkelig at det vil fortsette å gå framover for deg nå! *Et skritt av gangen* Føl de vonde følelsene og tankene når de kommer, men aldri gi opp håpet. Du skal bli frisk igjen! Heier på deg :o)
  Varme klemmer fra "Rimi-Stine"

  SvarSlett
 6. KJÆRE MAREN takk for du skrev til oss som følger deg. godt og et bra skritt at du er hjemme hos deg selv... ta deg tid til og bli bedre og bedre...håper du er glad og lese eller strikke da flyver tankene bort en stund iallefall hos meg..ønske deg noen fine dager fremover.klem fra ukjent dame w

  SvarSlett
 7. Tusen takk for oppdateringen. jeg ble så glad for at du kommer med gode nyheter. Jeg har en søster hvor utviklingen ikke er god på. Vi håper på et mirakel, men det ser ut som Gud vil ha henne hos seg. Du er en sterk og god jente. det er deilig at noen klarer å bekjempe denne forferdelige sykdommen. You go girl!
  det er veldig bra at du visualiserer de tingene du har lyst til å gjøre. En dag klarer du det bare :)
  klem fra fast følger

  SvarSlett
 8. Herlig å lese at det går bedre og at den nye benmargen 'regjerer' i kroppen din.

  Med at legene ikke forventer at du skal bli helt deg selv på lange tider, tenker de på både det fysiske og det mentale?

  Er mange av tablettene du tar nå med det formål at den nye benmargen skal fungere sammen med resten av kroppen?

  Ønsker deg fortsatt god bedring:)

  SvarSlett
 9. Tusen takk for oppdatering. Jeg er stadig innom bloggen din. Ble veldig glad for at det går den riktige veien, sakte men sikkert.
  Vi andre klarer vel ikke engang å forestille oss det du går gjennom.
  Ønsker deg fortsatt riktig god bedring. Vi er mange her tenker på deg.
  Hilsen Jorunn

  SvarSlett
 10. Du er så flott og fantastisk. Det kommer en fremtid for deg også :) Gjør ting du orker og som får deg i bedre humør, hva er det som gjør deg glad om dagen? Håper du får kose på Springsteen nå.

  Klem.

  SvarSlett
 11. Takk for at du orker å dele dine tanker og følelser med oss. Så godt å høre at det er den nye beinmargen som regjerer i kroppen!
  Høres ut som du har fått omtrent alle komplikasjonene som går an og få etter en transplantasjon, så det er veldig forståelig at du har det forferdelig tøft.
  Men det er utrolig gledelig at det går fremover, masse lykke til og mange klemmer fra en kreftsykepleier.

  SvarSlett
 12. Hei Maren Sofie
  Nå ble jeg så glad at det boblet inni meg. Har vært så redd for at du fikk dårlige nyheter, har bare lyst til å gi deg en kjempeklem!!!Du er råflink! og sterk! TTT = Ting Tar Tid - men du kommer litt sterkere tilbake, for hver dag. klem fra Stavanger

  SvarSlett
 13. Takk for oppdatering. Det er så godt å høre at det går fremover. Selv om det går sakte, så virker det som om du i alle fall er på rett vei. Jeg synes ikke det er det minste rart at du ikke orker mye nå, for jeg har nesten ikke hørt maken til det du har gått gjennom. Du har virkelig fått lære hva tålmodighet er! Maren Sofie, jeg håper du klarer å se noen små lyspunkt hver dag og at det bare blir flere og flere av de gode stundene. Klem fra Mona

  SvarSlett
 14. Det blir bedre, men det tar tid. Jeg har vært der du er nå og kjenner meg veldig igjen i dine beskrivelser. Bit tennene sammen, hold ut og husk at hver dag skal nytes -uansett.

  SvarSlett
 15. Heier på deg Maren Sofie :) utrolig godt å høre fra deg nå. Dette må jo bare gå en vei :) oppover.

  Stor klem

  SvarSlett
 16. Hei Maren

  Nå synes jeg du begynner å skrive noe fornuftig.
  Endelig er tonen "når" og ikke "hvis" Bare det er jo et kjempeframskritt... Endelig synes det av skrivemåten at jenta har fått tilbake troen på framtiden. Tidsaspektet spiller faktisk ingen rolle lenger. Når man venter på noe godt, venter man som kjent ikke forgjeves.
  Du skal vel kanskje ikke forvente å være med i vm på ski i 2012,men kanskje en liten tur i relativt flatt terreng sammen en appelsin???

  Ha en fortsatt god bedring.
  klem
  ole jonny

  SvarSlett
 17. Gleder meg sammen med deg over framskrittene! :-) Ja, det er en ny normaltilværelse man kommer tilbake til, og det tar tid å finne ut hvem man er og hva man klarer. Små steg.. Det er det som må til. Lykke til videre! Klem!

  SvarSlett
 18. Så utrolig bra at det går rette veien! Du er jammen meg en fighter! Forstår godt dette med å skulle leve med å ha hatt kreft. Det er nok ikke bare og bare, og man bør sette pris de dagene man har... og kanskje vi som aldri har hatt en så alvorlig sykdom bør sette ganske mye pris på det også.

  Det gjør jeg, takket være deg. Heier med deg videre! :)

  Linda

  SvarSlett
 19. Gleder meg veldig når jeg finner en liten oppdatering her. Det er godt å lese at du bor i ditt eget hjem. Jeg håper du får gratis hjemmehjelp, for det mener jeg den norske staten skylder alle dere som strir med en slik sykdom. Dere burde få all den hjelpen som finnes, slik at dere ikke må bekymre dere om noe. Ta godt vare på degselv og Springsteen.

  SvarSlett
 20. Så flott med oppdatering!DET er jo fremskritt - det går fremover!Så flott at du bor i leiligheten din! - synes du er superflink som står opp om morgenen og kler på deg! - når man tenker på ALT du har gjennomgått er hvert skritt en seier!!Du er SUPER!!!Kommer gjerne på besøk en dag om du orker!Stooore Drageklemmer og Espenklemmer!!!

  SvarSlett
 21. Godt å høre at ting går framover, om enn litt langsommere enn du skulle ønske. Masse lykke til videre! :)
  Klem fra Anne

  SvarSlett
 22. Du verden så flotte nyheter! Det har vært en tung høst å følge mange av mine kreftkollegaer inne på kreftforeningens bloggside. Jeg har lest meg igjennom den ene kampen etter den andre, noe taper dessvere. Derfor har jeg vært så spent på din kamp. Utrolig hva din menneskekropp har vært igjennom! Det er fantastisk å kjenne på det at kanskje blir man frisk, men samtidig er et som du sier livet før og etter Kristus. Prosessen tilbake til hverdagen har vært lengere enn jeg har trodd. Nå et år etter endt cellegift har jeg fremdeles en vei å gå, om da veien ender noen plass? Det er ikke enkelt å finne seg selv igjen. Men man må ikke gi opp håpet!!! Jeg er så glad for at du har gjort noen små små skritt framover!!!
  Stor klem til deg! Hilsen fra kreftkollega, Åse Kirstine Jægtvik

  SvarSlett
 23. Åhh så godt å høre selv om veien fram er lang eller kort så var dette godt å høre!! Takk for at du orket å oppdatere oss! Klem

  SvarSlett
 24. Hei
  Fint at du har skrevet et langt innlegg,tenker masse på hvordan dagene dine går. Tilbake i leiligheten din , det er sikkert godt for deg, kansje litt skummelt også. Uansett er du kjempe flink , syntes du er fantastisk. Håper at dagene sakte men sikkert gir deg litt mer krefter og at du om ikke lenge rusler bort i butikken. Livet f. kr kommer ikke tilbake ,det kan den uansett ikke , men du kommer helt sikkert til og finne balanse i tiden e.kr sammen med det livet du er oppe i nå.
  Ser frem til og høre hvordan det går videre med deg.

  Birgitte

  SvarSlett
 25. Hei Maren Sofie

  Det er så godt å høre at prøvene var bra. Jeg har vært veldig beskymret for at de ikke skulle være det siden det tok så lang tid før du oppdaterte siden din. Forstår naturligvis at livet ditt kan være rimelig tungt uten dårlige nyheter også, og at du ikke alltid finner ork og overskudd til å fortelle i "det vide og det brede".

  Må si jeg synes ditt siste innlegg var veldig lærerikt. Du beskriver så godt hvordan du har det, så tror jeg kan ane det. Du er virkelig et klokt og reflektert ungt menneske. DEt er nok sånn at man ikke blir frisk i en fei av så lang tid med sykdom og medisiner. Og det at du etterpå har blitt en annen har du jo helt rett i. Tenk hvilken støtte du kan være for andre da! Du er råsterk ( selv om du helt sikkert ikke føler deg det nå, så er du det likevel). Jeg beundrer deg, og gleder meg til du blir helt frisk. Hilsen Carina

  SvarSlett
 26. JEG HÅPER DET GÅR BRA FOR DEG MAREN SOFIE DU KJEMPER SÅ TAPPERT,MÅTTE DET SNART GÅ DIN VEI JEG SYNS DU FORTJENER DET NÅ.STÅ PÅ VIDERE VI ER MANGE SOM TENKER PÅ DEG,LYKKE TIL VIDERE MAREN SOFIE.

  SvarSlett
 27. Å så glad jeg ble for denne oppdateringen, ønsker deg lykke til videre! Ting tar tid, men du har kommet veldig langt allerede.
  Gleder meg til å møte mamma Grethe neste torsdag. Ellen

  SvarSlett
 28. Kjære Maren-Sofie=) Nå håper jeg virkelig at måned på måned som kommer viser flotte resultater, nå har du virkelig stått på nok! Jeg er sååååå utrolig glad for at den andre benmargstransplantasjonen viser seg å gå så bra, bank i bordet. Du er en så utrolig flott jente og jeg synes det er så innmari fint at jeg kan følge med deg her=)Jeg tror livet ditt etter kreften kommer til å være sååå mye rikere=) Masse Lykke til videre=) Stor klem til deg og mamma Grethe i fra Sykepleiestudent "hakk i hæl" :p

  SvarSlett
 29. Du er ei tøff jente Maren-Sofie!!! Jeg følger med deg :) Ønsker deg ei fin tid fremover, med ingen innleggelser! Krysser fingrene ;)

  SvarSlett
 30. Open doors so I walk inside
  Close my eyes
  Find my place to hide
  And I shake as I take it in
  Let the show begin

  Dette klarer du!
  `Cause what don`t kill ya makes ya more strong!

  SvarSlett
 31. Fantastisk at benmargen din viser så gode verdier!

  Ble utrolig lykkelig over å høre at du har kommet deg til din egen leilighet; det viser en fantastisk fremgang.

  Stå på videre, Maren-Sofie =)

  SvarSlett
 32. Jeg heier på deg!! Dette går veien serru, din vei:O)

  Skjønner du fortsatt har noen "tøffe" tak fremover. Jeg håper at humpene som kommer på din vei vil bli mindre og mindre for hvert steg du tar.

  Lykke, lykke til videre!!

  SvarSlett
 33. Jeg beundrer din styrke til å skrive om sorger og gleder, frykt, drømmer og savn.
  er

  SvarSlett
 34. Fortsett å holde deg på badet i joggedress og tøfler. Det er kaldt ute, og ikke noe å hige etter å gå ut. Jula kommer allikevel. Dessuten kommer det mye fin sport på tv.
  God bedring Maren.
  Sommeren kommer nok igjen. Vi må bare ha gjort unna noe global oppvarming først..

  Klem
  ole jonny

  SvarSlett
 35. Ønsker deg en fin førjulstid!

  :-)

  SvarSlett
 36. Hei.

  Jeg er ganske ny som følger av bloggen din, men vil gjerne følge deg videre i din kamp mot å bli frisk :)

  Ønsker deg alt det beste.

  Klem Linnie. =)

  SvarSlett
 37. Tenker på deg hver dag :-)Stå på du tapre jente klem fra en mamma

  SvarSlett
 38. Stå på Maren-Sofie! Bra å høre at ting går fremover:)
  Lykke til, dette skal du klare!

  SvarSlett
 39. Hei igjen Maren

  Det var fryktelig overraskende og morro å se deg på kafeen her om dagen...
  Over helga er det julesammenkomst igjen, og jeg håper framgangen har fortsatt slik at du kan være med..

  Hils mor, ha en glitrende helg og en økende matlyst.....

  klem
  ole jonny

  SvarSlett
 40. Jul, nytt år, nye muligheter! Velger å tro at livet smiler til deg framover Maren-Sofie! Ønsker deg og dine en riktig fin julefeiring! :)

  SvarSlett