lørdag 6. august 2011

My second birthday

For nøyaktig et år siden hang jeg fast i smertepumpa og diverse andre remedier. Jeg spøy på buksebeinet til overlegen og gråt av smerter. Midt på denna dagen, for et år siden, ble jeg sendt med ambulanse fra Rikshospitalet til Radiumhospitalet og fikk helkroppsbestråling. Spøy mer, hadde forferdelig hodepine, full av morfin, men enda så helsikes vondt.

Redsel, utmattelse, håpløshet.

Tilbake på Rikshospitalet husker jeg ikke stort fra de neste timene, men jeg veit at jeg visste jeg skulle dø snart. Utpå ettermiddagen kom det en pose med beinmarg fra ukjent donor opp på avdelingen. Posen med det røde, tykke stoffet var liv i en tynn tråd.

Vi prøvde igjen, det var andre gangen på under et halvt år, den første transplantasjonen gikk ikke bra. Det var nå eller aldri. "Vi kan ikke love noe, kroppen din er sliten nå."

Jeg var ødelagt.

Hadde noen sagt til meg at jeg skulle smile å le på samme dato, et år seinere, da hadde jeg følt meg hånt.

Lite visste jeg om at sola skulle skinne i dag <3

Takk til min kjære, ukjente donor, og takk til ekspertisen i norsk og utenlandsk helsevesen.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Gratulerer med dagen! Fantastisk innsats av deg, å så godt at medisinen er kommet så langt at det finnes historier som din! klem M

Anonym sa...

Hurra for deg på din "nye" fødselsdag! Ufattelig glad for at du klarte deg gjennom dette, du sterke, vakre jente. Håper for deg at det blir mange, mange flere fødselsdager med latter og glede, nyt dagen. Krysser fingrene for at dette fortsetter, og heier fremdeles, hvis fdet kan hjelpe mot noe som helst.

Klem fra WL

Anonym sa...

Gratulerer med dagen! Det du forteller burde inspirere noen og enhver til å bli blod- og benmargsgiver. Vi som er så heldige å være friske, kan faktisk gjøre en avgjørende forskjell for et annet menneske. Jeg er glad for at du aldri ga opp, Maren Sofie! Historien din er så utrolig og så sterk! Klem fra Mona

Jona sa...

Gratulerer med dagen! Så fantastisk at alt gikk bra :)

Helt utrolig hvor flinke dde er er til å kurere denne fæle sykdomen i dag. Og vi vil at de skal bli enda flinkere selvfølgelig.

Håper du har en flott sommer :)

Klem fra meg.

Anonym sa...

Gratulerer. Du klarte det. Nå skal du gå mange flotte år i møte. Skadeskutt, men likevel sterk og flott :)

iselilja sa...

Fantastisk, Maren-Sofie.

Og fantastisk må også din egen styrke ha vært som gjorde at du klarte å gå gjennom all den grusomme behandlingen.

Elisabeth S sa...

HURRA for deg!!Jeg har sagt dette mange ganger men sier det igjen: DU er tøffeste jenta i gata!!(Uansett hvilken gate det måtte være...)Stoor DrageKlem:-)

Anonym sa...

Gratulerer så masse med dagen! Det er så fantastisk at det har gått bra med deg! Det er en utrolig prestasjon å komme seg såpass etter to så tette transplantasjoner. Ikke rart du fremdeles sliter med helsen og særlig fatigue. Jeg ønsker deg fortsatt god bedring, og et ytterst langt og gledesrikt liv!

Klem fra en kreftsykepleier.

Anonym sa...

Gratulerer så mye. jippi så bra endelig endelig har du det bra. ja dette var kjekt og lese. tenke på deg og mammaen din som nå får lønn for utholdenheten...men var det noe valg nei.Du har vært en helt utrolig jente. har jo vært innom og sett etter deg så nå og lese dette. var sååå kjekt. klemfra ukjent dame w

Veronica sa...

Gratulerer så mye! Husker at jeg sa for lenge siden at jeg hadde en følelse av at det ville gå bra. Og se åssen det har gått med deg!

Anonym sa...

Og takk for at du orket å kjempe denne kampen. Er så utrolig glad for at du gjorde det. Ikke så mange som kommer hele fra å spy på overlegen heller... hihi
Klem fra Marianne M

gojjo'n sa...

<3

Anonym sa...

Så utrolig godt å lese-takk for fantastisk oppdatering. Ønsker deg en flott høst!

Kristin

Anonym sa...

Gratulerer! :) Unner deg det av hele mitt hjerte! Så utrolig hyggelig at du ble medlem i klubben med oss kreftfrie! Ha en fin dag Maren-Sofie og lykke til videre på din vei! :)

ole jonny sa...

Ja, er det ikke flinke mekkanikere.. Gratulerer med dagen, Maren ..
Selv fyller jeg 3 år 1. september.
Det er stort....

Stooor "bursdags"-klem

ole jonny

Andreas J.S Mathisen sa...

Gratulerer med overstått!