Innlegg

Viser innlegg fra februar, 2015

Krafttak mot kreft 2015

Bilde
Årets krafttak mot kreft er rett rundt hjørnet, og i år samles det inn penger til den veldig viktige forskningen på personlig tilpasset behandling!
Jeg hadde ikke blitt frisk om jeg ikke fikk en behandling som ble skapt ut i fra mine behov og forutsetninger.

En gang i løpet av sommeren 2010 var jeg egentlig ferdig. Ferdig, som i dødsdømt. Den konstante behandlingen for leukemi, siden høsten 2006, hadde ikke fungert.

I april 2010 fikk jeg en beinmargstransplantasjon, en livsfarlig behandlingsform som er utviklet til å bli stadig bedre, takket være forskning. Selv ikke denne tok knekken på leukemien min, og den påfølgende sommeren var som et uvirkelig vakuum der vi trodde det skulle gå fryktelig galt.

Jeg husker jeg hadde besøk av venner og tenkte at det var siste gang vi møttes. Klemmene ble ekstra lange. Jeg husker jeg fortalte mine nærmeste hva jeg ville at skulle skje med meg etter jeg var død. Jeg husker jeg ryddet i leiligheten min, så mamma og pappa skulle slippe å se hvor "…

Av med masken

Jeg har stadig kontroller på Drammen sykehus, og de som har lest eldre innlegg i bloggen min husker kanskje at jeg ikke er vilt begeistra for det stedet.

Hvordan jeg takler å være på sykehus har forandret seg ganske mye de siste årene. På riksen var jeg inne i rutinene, både som pasient over lengre tid og i etterkant da jeg var på poliklinikken en gang i blant. Selvom jeg har lagt igjen ufattelig mye tårer og smerter der inne, så vil nok alltid Rikshospitalet, for meg, være forbundet med trygghet.

Drammen derimot? Not so much.. Men jeg har taklet det greit å gå dit i de seineste årene, og etter hvert har jeg fått tillit til enkelte leger der også.

Ja, nei. Det jeg egentlig skulle si var at FØR så var det gjerne sånn at jeg opplevde de dagene med sykehusbesøk som dager jeg faktisk gjorde nytte for meg. Det var jobben min, og jeg klarte den med glans. Jeg spankulerte inn (nå snakker jeg om etter all den verste behandlinga, altså) med selvtillit, for jeg var "gammel i gamet" og…