torsdag 15. april 2010

Dag 2

At jeg ble transplantert på tirsdag var visst enda godt, tror jeg hadde blitt veldig redd hvis jeg skulle vente på beinmarg fra "veit-ikke-hvilket-land", med de tilstandene som er i flytrafikken nå! Puh!

Men ja, da er jeg faktisk blitt beinmargstransplantert! Jeg var dessverre i veldig dårlig form på tirsdag, og fikk derfor ikke helt "deltatt" på begivenheten. Hehe. Jeg var jo absolutt til stede da, tør kalle meg hovedpersonen den dagen og, i tillegg til en utrolig person ettellerannet sted i verden, donoren min.

Selve transplantasjonen foregikk som en vanlig blodoverføring, helt udramatisk. Det er egentlig nå alt begynner ordentlig, det er nå jeg kommer til å bli dårlig.
På søndag, dag 5, blir jeg lagt i isolat. Da kan jeg forvente feber og et utall andre bivirkninger. I de nærmeste ukene venter vi på "Take", dagen da den nye beinmargen min begynner å virke. Den dagen blir en stor lettelse, og det er den jeg sikter mot nå.

Formen i dag er ganske slapp. Jeg har en ekkel følelse av rastløsthet, samtidig som jeg er så sliten at jeg ikke orker noe. Egentlig har jeg "mye" jeg kan drive med på rommet, blant annet pc'n, men jeg får ikke ro til å slappe av med noe som helst. Tankene flyr..

Ellers begynner jeg å kjenne bivirkningene fra den dødelige dosen med cellegift jeg fikk, før transplantasjonen. Jeg har mye vondt i magen og plages av begynnende såre slimhinner.

I stad var jeg ute å så Springsteen, det var veldig godt, men veldig vondt også. Siste gangen jeg får se han på mange, mange uker. Jeg er så glad i den voffen.. :)

31 kommentarer:

Anonym sa...

Hang in there! Jeg krysser alt jeg har for deg. Kommer noen uker der du antakelig har nok med bare å komme gjennom hverdagen, men... Det kommer bedre dager! Og de unner jeg deg av hele mitt hjerte! :)

Klem

Anonym sa...

Kjære, søte, snille du!!
Heier så masse på deg!! Dette kommer til å gå supert!!!! Fortsetter med å sende deg varme tanker flere ganger hver eneste dag!

Heia, heia, heia!! :)

Klem cathrine B.

Anonym sa...

Håper tiden framover går fort og bra - plutselig kommer dagen da du kan dra hjem fra sykehuset. Krysser fingre og tær og ønsker deg alt godt og best mulig form!

Klem

Anonym sa...

Lykke til videre Maren :-)) Stor klem :-)) Gry

Tingeling sa...

Du blir bra ! Bare hold ut litt til, høres klisjè-aktig ut men tenk at nå starter jeg på nytt!! Ønsker deg god bedring og sender varm karma din vei.

mvh Tingeling

Wenche sa...

Fint å høre fra deg.
Krysser fingrene, og fortsetter å heie på deg.
Ønsker deg alt det beste. Tenker at du om noen uker er sammen med Springsteen igjen.
Mange varmetanker til deg.

Anonym sa...

Flere som har tenkt tanken på fly og marg og aske og en god porsjon flaks. Det er hva vi kaller en god start. Når du kan trosse vulkaner kan du klare alt;.)Heia du! Hilsen Marianne M.

Anonym sa...

stå på!!!! jeg heier på deg!!! er full av respekt og beundring av deg. dette skal gå godt!!!! vi er mange som tenker på deg:)

klem fra jæren!

Anonym sa...

Heia Maren-Sofie! :) ... dagene som kommer nå blir uten tvil vanskelige, men snart kommer dagen hvor du kan spasere ut av riksen i solskinn, med både familie og hund ved din side! :) Jeg tror virkelig at dette kommer til å gå din vei. Det at benmargen kom trygt frem kun få dager før all flytrafikk stanset, synes jeg er et tegn som gir håp, masse håp! :) Tenker på deg! klem Thea

Lene sa...

Det blir tøft for deg fremover, men du greier dette! Du er så sterk, og kamviljen din er beundringsverdig.

Tine sa...

Masse, masse lykke til! Jeg blir helt rørt av å lese her jeg, for jeg synes du er så tøff, og jeg håper så innmari at dette blir bra!

Anonym sa...

hei jippi jippi nå er du kommet sååå langt ønsker deg lykke til i dagene som kommer...åååå jeg tenker du er glad for nå fortjener du et langt bedre liv en det du har hatt. go natt klem fra ukjent dame w

Anonym sa...

Rastløshet og slitenhet på samme tid er ikke godt - har kjent på det samme...i hvor stor grad du føler på dette er nok vanskelig å forstå for oss andre som ikke har opplevd akuratt det du opplever nå. For hvert minutt og hver time som går så er du et skritt nærmere å bli frisk. Kan du oppleve glede og litt mer ro i noen av disse nærmeste minuttene, timene og dagene så kan du regne det som en seier! Kan noen enkle kryssord ta knekken på noen minutter...eller en novelle...skrive ned noen tanker - det gjør du jo allerede. Er imponert over det du klarer! øsker deg noenminuttermedroklem M

Anonym sa...

Jeg heier på deg!!!

Anonym sa...

Stå på der inne Maren...vi heier på deg og sender deg masse varme og positiv energi!!!

Gleder oss til den dagen vi leser at "nå er det værste over" og den dagen er vi sikker på kommer!!

Mimmi64

ole jonny sa...

Heisann.... Dama er på skriver`n...
Veldig bra! Jada, du kommer til å få et par uker som ikke er noe særlig trivelige, men med din innstilling så går nok det fint. Du kan jo trøste deg med at nå har du endelig fått din siste porsjon med cellegift... Bare det er jo nesten til å hoppe i taket for. (hvis du hadde orket)
Og så kommer etter hvert matlysten og kreftene og du kommer til å spise masse mat for det er så godt, og så kommer du til å legge på deg og bli rund i kinnene og så ryker beltet og så........., og slanking er ikke noe tema en gang..hihi.... Neimen om det er..
Jeg tenker at når "fellesferien" kommer uti juli en gang, så fyker dama rundt på sykkel i vill fart, og trener opp kroppen sin, og gjør verden utrygg rundt seg i trafikken.... Blir ikke det fint kanskje....

Stor klem og god bedring

(jeg og synes 2-juling er ok, men da med hjelpemotor..)

ole jonny

Anonym sa...

Stå på! Tenker på deg!!!

Anonym sa...

Hei Maren-Sofie! Du har mye pågangsmot. Du er ung. Dette kommer til å gå din vei, det føler jeg på meg. Stå på, som du allerede gjør med glans. Kjenn godt på de gode glimtene som er innimellom. Jeg blir så imponert over deg og din evne til å samle tankene dine og se fremover.

Anonym sa...

Vil bare ønske deg lykke til i tiden fremover!

Så tøff som du er kommer dette til å gå bra, det er jeg sikker på. Jeg beundrer deg for pågangsmotet, og for at du er den du er.

Hilsen fast leser

"Tante" Liv sa...

Dette er spennende, Maren-Sofie, selv om du føler deg aldri så dårlig og kanskje kommer til å føle deg enda verre en stund. Jeg gleder meg til å følge med på framgangen videre, og sender en stor klem over dammen.

Hilsen "tante" Liv

Hege sa...

Jeg er så glad for at margen er innabords! Da veit vi hvor den er hen... Nå snoker'n rundt i hver krik og krok i kroppen din på leit etter riktig plass. Og plutselig, skal du se, så planter'n seg til i ryggmargen og lager vakre, friske blodceller til deg.
Hold ut! Søs

Voffelivoff og øra på snei - fra Springsteen :)

Elisabeth S sa...

Hei på deg du stoore Heltinne!! :-)I dag er det vel dagen da du skal legges på isolat, jeg er sikkert på den nye margen føler seg sååå velkommen at den begynner å jobbe for deg temmelig kjappt ja!! her krysser vi armer og bein for deg veit du!! Stoooooore klemmer fra Dragen og Espen!! :-)

ole jonny sa...

Lykke til Maren


ole jonny

Anonym sa...

åååh jeg krysser alt jeg kan krysse for deg Maren! Dette er så spennende! Håper margen starter jobben sin superfort, og at du kommer deg kjapt og kan nyte våren utendørs =) Jeg har trua! Stor klem fra andre siden av jorden

Jona sa...

Hei Maren-Sofie!

Håper alt er bra emd deg. Hvertfall så bra som det kan være. Tenker masse på deg!

Heia - Heia - Heia!!

Klem fra Jona

Vibecke sa...

hei du :)

vil bare si takk for at du har valgt å dele din reise. Sitter å prøver å finne utav følelser og tanker med å lese om kreft og de som går igjennom det. Onkelen min er døende og alle som står han nær har det vanskelig. At du har et lyspunkt er så godt å se, håper du holder ut der du er og at du finner kreftene dine :) god bedring maren sofie. Og igjen takk for delingen.

Stor klem fra vibecke..

Anonym sa...

hei tenker på deg ....håper du har det bra... nå komme jeg ikke til og ha tilgang på pc på vell en uke..håper når jeg er tilbake at da er det mye posetivt og lese klem fra ukjent dame w

Maren-Sofie sa...

Jeg er ikke helt i form til skriving om dagen, men har satt mamma på oppdraget. Det kommer nok en liten oppdatering snart :)

Tusen takk for at dere fortsatt er med meg!

Store klemmer til alle fra rom 2043 :)

Anonym sa...

Er med deg i tanken! :) Dette skal gå bra - du er en liten tøffing! :) Du er dårlig nå en periode.. men så blir du bedre! Og da kan du spise rekesmørbrød uten at det smaker metall, rocke rundt på stuegulvet til Metallica eller evt noe helt annet.. :)

God bedring!

Anonym sa...

Hei Maren-Sofie!
Har fulgt med på bloggen din siden du var på TV. Du her utrolig tapper og jeg følger spent med hver dag om det er noen nyheter. Stå på videre, håper inderlig at du snart blir bedre.
Lykke til :)

Anonym sa...

Hei!
Jeg er enig med en her som sa at det var et (godt) tegn at du fikk gjennomført transplantasjonen før asken la seg over fjord og fjell.
Det er jo klokkeklart at det går bra da!!!
Supergod bedring til deg - Vi er mange som er på din side nå. Flere enn du aner!