tirsdag 20. april 2010

Dag +7

Maren-Sofie er nå vel innstallert på isolatet sammen med stativet hvor alle remediene blir hengt opp, og har funnet seg beundringsverdig godt til rette - til tross for smerter og oppkast.

I går kom den forventede feberen som indikerer at infeksjoner er på gang, og dermed ble regimet med penicillin og andre antibiotika satt igang. I dag har feberen løpt litt opp og ned - innimellom er den over 40 grader - og en av frostriene som fulgte med var så voldsom at pappa'n nærmest måtte sitte på henne så hun ikke skulle riste ut av senga.

Hun greier ikke å ta til seg nok næring, så den - fra tidligere erfaringer - så forhatte hvite, digre posen med intravenøs "grøt" er hengt opp. Det er visst ikke så ille som fryktet denne gangen - heldigvis.

Tror ikke jeg vil begi meg ut på å skrive om alt det andre som henger oppe på stativet, alle blodprøvene og blodkulturene som blir tatt, og alt det øvrige som hører med på dette stadiet i behandlingen, men kan berolige med at legen i ettermiddag forsikret om at alt er under kontroll - ikke noe uventet har dukket opp hittil :).

De smertefulle bivirkningene av behandlingen avhjelpes nå med smertepumpe med et morfinpreparat, slik at Maren-Sofie selv kan dempe smertetoppene. Innimellom døser hun en del, men den flotte flatskjermen med et utall av tv-kanaler er god å ha. Dessuten er det stadig "trafikk" med sykepleiere inn og ut for å ta blodprøver, blodtrykk, puls og henge opp og ta ned flasker og poser fra det berømmelige stativet. Fysioterapeuten er også innom hver dag for å hjelpe til med å holde kroppen så godt som mulig i litt fysisk aktivitet.

Pappa, søster Hege, venninne Katrine og jeg, mamma, er stadig velkomne besøk med islolatfrakker og -tresko.

Og slik går nå timene og dagene - på vei til en frisk tilværelse for en nydelig ung kvinne...

Jeg skal sende massevis av takknemlige hilsner fra Maren-Sofie til alle dere som leser bloggen, og spesielle takkehilsner til dere som kommenterer :):).

Innlegget er skrevet av Maren-Sofies mamma, som også ønsker å takke for alle de positive kommentarene som blir lagt inn - til og med helt fra USA der "tante" Liv holder til <3 ;)

53 kommentarer:

Anonym sa...

Ååå,jeg blir så glad av å høre at alt går bra! Kjenner jo ingen av dere,men jeg tenker mye på dere. Hver eneste dag! :-) Sender dere mange varme,gode tanker,lykke ønskninge og krysser alt jeg har av fingre og tær !! Vet ikke om det hjelper,men det skader iallefall ikke:-)! Er uansett sikker på at dette skal gå bra! Håper at formen kommer seg fort! Ønsker deg alt godt i denne verden Maren-Sofie!

Nattaklemmer fra Cathrine B.

Synnøve sa...

Lykke til videre til hele familien, vi er mange som tenker på dere! :=)

ole jonny sa...

"Glimrende".....
Kanskje litt feil å skrive denne overskriften når mottakeren har det alt annet enn det, men dette er veien oppover til den friske tilværelsen, og den er godt i gang uten andre komplikasjoner enn de forventede, og da er det glimrende. Jeg kjenner meg igjen i beskrivelsen.
Flott at Maren har fått smertepumpe. Det gjør tross alt tilværelsen litt lettere. Og den hjelper faktisk, selv om avvendingen etterpå også er litt guffen. Vi gleder oss til å høre neste bulletin, og håper at den blir enda bedre enn denne var. Stå på Maren. Om et par uker er du ute og "springer " ute i gangene.

Liker du sursild? Så vidt jeg husker var det det eneste som smakte som det pleier etter den behandlingen du nå får. Selv spiste jeg flere kilo tror jeg.

Jeg ble frarådet å spise favorittretten min på 3 måneder.
Tenk å ikke få spise hjemmelaget pizza på 3 måneder.....
Berit påsto at det måtte være noe i nærheten av tortur.. Jeg orket da heller ikke å vente så lenge..
Og pizza er fremdeles godt..

Lykke til videre !!!
Stor godbedringklem

ole jonny

Jona sa...

Glad for at ting går den rette veien. Selv om du har mye plager og mye vondt. Tenk for en en fin tid du går i møte, frisk mot sommeren! Tenker masse på deg.

Natta jenta! Klemmer fra Jona

Anonym sa...

Åå, tusen takk for oppdatering. Ser innom hver dag, og håper så veldig på gode nyheter. Dette blir SÅ bra om litt. Hilsen fra H

Veronica sa...

Jeg håper og tror at Maren-Sofie blir helt frisk av denne behandlingen! :) Krysser fingre og tær, ber en bønn eller tre - og bare tenker at endelig..endelig kan snart kjære Maren-Sofie få leve et normalt liv igjen!

Erling H. sa...

Kjekt å lesa at ting har vert vellykka så langt:)Håpa da fortsett sånn når isolatperioden er over. Har vert innom å sjekka bloggen kvar dag for oppdatering, og da skal eg fortsetta med, eg håpa så verkeleg at alt ordna seg, da må da jo gjera:) Tenk på kor fint da skal bli når du er frisk, alt du har å sjå fram til å gleda deg til:) Masse lykke til vidare med behandlinga, ska senda deg masse gode tanka:)

Anonym sa...

Hei tapre jente!
Er innom bloggen din hver dag.
Takk for oppdatering.
Ønsker deg god bedring og vi får håpe smertene og plagene dine gir seg snart.
Dere fortjener en fin og bekymringsfri sommer etter dette.
Lykke til videre i behandlingen.
Stor klem fra Jorunn

"tante" Liv sa...

Så hyggelig da, Grethe, at jeg, som liksom sitter på aller bakerste og øverste benk, fikk være med på heiagjengen for Maren-Sofie. Nå satser jeg på at alt det verste er over når jeg forhåpentligvis treffer dere til sommeren. Dere er litt av et team! Jeg tar av meg hatten for alle sammen.

Klem fra "tante" Liv

"tante" Liv sa...

Så hyggelig da, Grethe, at jeg, som liksom sitter på aller bakerste og øverste benk, fikk være med på heiagjengen for Maren-Sofie. Nå satser jeg på at alt det verste er over når jeg forhåpentligvis treffer dere til sommeren. Dere er litt av et team! Jeg tar av meg hatten for alle sammen.

Klem fra "tante" Liv

Siren sa...

Masse lykke til Maren-Sofie!

Tenker på deg og titter stadig innom bloggen din.

Hilsen en ukjent som heier på deg :)

Anonym sa...

Tusen varme og støttende tanker sendes til deg Maren Sofie! Og hvis du deler de med dine nærmeste rundt deg, blir de dobbelt så gode:)

Anonym sa...

Hyggelig at det går framover sånn smått om senn.. :) Det med mat er vel ikke så enkelt når man ikke er helt i slag.. Pynt og legg på masse stasj så maten SER god ut, da blir det kanskje tatt en tygge eller to når formen bedrer seg også.. :)

Jeg spiste også sursild da jeg gikk på cellegift(riktignok for en annen kreftdiagnose)... :) Kanskje det er en ukjent bieffekt av behandlingen?? :D Skal se det blir sildebord i det Maren-Sofieske hjem framover.. :)

Hold ut.. Vi gleder oss til du, om ikke rocker løs uti gangen på riksen, så i hvertfall gleder andre med ditt blide åsyn der ute :)

Fortsatt god bedring!

Anonym sa...

så vanvittig bra at ting går rette veien!!! dette fortjener maren sofie og dere rundt henne så mye!! jeg og mange med meg tenker mye på dere, og krysser alt vi har for at ting nå skal gå seg til, og at maren sofie skal bli helt frisk.

du får hilse mye til maren sofie, og si hun må holde ut litt til. jeg kjenner ingen som er så modig som henne!! dette SKAL gå godt!!

mange klemmer fra jæren:)

Camilla sa...

Sender mange gode tanker deres vei. Håper virkelig at dette er begynnelsen på en frisk tilværelse.

Anonym sa...

Så utrolig godt å høre at det ser ut til å gå riktige veien med henne nå. Jeg har nettopp lest Bengt Eidems bok om blant annet hans transplantasjon. Jeg kjenner derfor igjen den fasen du er i nå, og hvordan de neste dagene kanskje kommer til å bli. Uansett, dette kommer du til å klare kjempebra. Gleder meg stort over å følge dere gjennom bloggen. Dere er sterke!! Og utrolig godt å se den bakkingen du får fra familien din :-D

Hilsen Siri M.

Malin sa...

Så bra at alt går etter planen!
Heier på deg Maren Sofie!
Klem fra Malin

Anonym sa...

Så bra alt går etter planen.
Du har en super fin blogg. Utrolig at du orker å holde oss oppdateret med alt går gjennom.

Stå på og lykke til videre Maren Sofie.

Hilsen fast leser av boggen din.

Cathrine sa...

All verdens gode tanker sendes til deg og din familie! Krysser alt jeg har for at ting ordner seg for deg, Maren-Sofie! Du er ei tøff jente du!

Anonym sa...

Så fint med en oppdatering.
Fint at det går etter planen så langt. Godt at du har noen av dine egne rundt deg.Ønsker deg masse lykke til videre.Heier på deg.
Hilsen Wenche

Elida sa...

Blir så glad når det går bra. Ønsker Maren-Sofie masse god bedring og varme lykkønskninger, og takk til mamma'en som skriver blogginnlegg:)

skravlebøtta sa...

supert at det går etter `planen`:)
sender dere varme tanker,alle sammen:)

stooor klems fra torild

Birgitte sa...

Hei
Ble så glad da jeg gikk inn på bloggen i dag. Forstår at det er tunge dager nå,vet hvordan det er, men det virker jo som det går etter planen så langt.Flott at du har familien rundt deg.Snart begynner nok den nye margen din og arbeide for deg og isolatet kan opphøre.Tenker masse på deg, ta imot all hjelp, snart er det litt bedre.

Anonym sa...

Så godt å se en oppdatering! Jeg krysser alt jeg har for deg, du er så utrolig tøff! Du er i våre tanker hele tiden!

Anonym sa...

Du er så tøff Maren-Sofie!! Og jeg blir så glad for å se at det går i riktig retning, selv om feberen og andre smerter sikkert er slitsomt, så er det jo forventet.
Og takk til mammaen din som oppdaterer oss som sitter og krysser fingrene for deg :)

Klem fra Sara (som ikke har kommentert før, men som tenker mye på deg alikevel)

Anonym sa...

Sender deg noen oppmuntrende heia-rop i en tøff tid. Utrolig hva du må gå igjennom på veien til en frisk fremtid.Håper formen kryper oppover de nærmeste dagene ;) Krysser ihvertfall fingrene for deg og sender positiv energi din vei. Hilsen Tone W.

Andreas Johan sa...

Har fått påbevist ALL og har begynt behandling. Føler meg helt jævlig!

Men, vi skal bli frisk skal du nok se ;D

Anonym sa...

Masse god bedring fra meg. Er en av de som alltid leser men aldri kommenterer. Flott at alt har gått bra hittil:)

Anonym sa...

Jeg tenker så mye på dere og det er nå fast takst for meg å sjekke bloggen hver dag for nye oppdateringer.

Jeg kan ikke gjøre annet enn å krysse fingrene og sende masse sunne og friske vibber den korte veien fra Vinderen til Riksen.

Lykke, lykke til og veldig god bedring!

God klem!

Anonym sa...

Det er vondt å lese om at hun har det så fælt nå, og godt å vite at ingenting av det er uventet. Det virker som at dere er flinke til å ta vare på hverandre - fortsett med det. Og masse lykke til i dagene fremover, gleder meg til å lese om at den nye beinmargen begynner å gjøre jobben sin :)

Elisabeth S sa...

Kjære alle dere på isolatet!! - Takk for oppdatering Grethe! - så bra grøten i pose ikke er så ille som sist...den er ikke god..MEN næring trenger du massevis av Maren! - du skal snart ut å starte LIVET!!Er så gla alt går etter planen og at du har smertepumpe. Ha ei så go natt du kan og vi ses/snakkes snart! Stoor go klem fra Dragen din som er her for deg! Espen hilser også med en klem :-)

Anonym sa...

Enda så mange bivirkninger du har Maren-Sofie, så kjenner jeg at jeg blir glad av å høre at medisinmannen sier at du følger boka. Vi gleder oss til se deg på beina igjen. Tenker masse på dere. Klem fra Marianne M.

Susanne sa...

Hei Maren-Sofie!

Du kjenner ikke meg. Fant linken til siden din inne på bloggen til Ida, ei av mine beste venninner som også kjemper den samme kampen som du kjemper (http://ida-veien.blogspot.com/). Jeg ble sittende å lese litt på siden din. Ida og jeg er fra Drammen, Svelvik er jo så nært. Jeg må bare få sagt det: Jeg beunderer dere, både deg, Ida og alle de andre som sloss mot denne lite velkomne giften som har flyttet inn i kroppene deres. Jeg gleder meg til jeg kan lese innleggene deres om hvor deilig det er å endelig være fri fra kreften! Hold ut og kjemp. Jeg tror dere vil komme dit, begge to!

Mange gode tanker fra Susanne

Britt sa...

Kjære Maren-Sofie!
Tenker så mye på deg og familien. For hver dag som går er dere en dag nærmere avslutningen av behandlingen.
Verden er urettferdig! Det du opplever skal ikke skje unge mennesker! Jeg ønsker deg alt godt og lykke til videre med behandlingen!
Varme hilsner fra Britt

Anonym sa...

Varme tanker til dere alle!! + en stoor klem til vakre Maren-Sofie :o)

Anonym sa...

Heia Maren Sofie! Du er sterk og jeg vet det kommer til å gå bra! Vi tenker på deg og snakker om deg ofte! Håper du slipper unna med komplikasjoner ol så du får konsentrere deg og ha fokus på å komme deg fortest mulig! Stå på!

Henrik sa...

Flott å høre at det ikke har dukket opp noe uventet! Krysser fingrene for hele alle dere som står oppe i det hele.
Stå på Maren-Sofie!

Klem Henrik

Isabel sa...

Kjære Maren-Sofie, og resten av familien.

Det er så godt å se innom her og oppdage oppdateringer :-) Vi er mange som følger dere, og heier av alle krefter! I dag er det igjen et smil i ansiktet mitt - nå går ting i riktig retning!!

Masse lykke til videre. Klem

Anonym sa...

Lykke til videre, hun er virkelig tapper!!!!!!

Tenker stadig på henne og krysser fingrene for at det skal gå bra.

Stor klem fra meg - Lin

Annemor sa...

Så flott at vi blir oppdatert. Det er virkelig godt gjort å greie og skrive opp i det hele. Selv om det er mange runder igjen, så høres det ut som det går den rette veien. Stå på Maren-Sofie!!
Annemor, Jens og Bella heier på deg!

Bengt sa...

Så fint at dere holder oss oppdatert! Flott at det så langt har gått kjempebra. Vi krysser fingrene for fortsettelsen også.

klimsa sa...

Hei Maren Sofie, nå er det noem dager siden jeg har fått satt meg til å lese.

Nå er det virkelig i gang !!
Jeg har en god følelse på at dette skal gå bra !
Dette skal du klare!

Godt å høre at det er så mange som er hos deg, så du slipper å være så mye alene.
Og til mamma`en: Ble litt rørt av at du kaller henne "fia mia"
For jeg har selv ei her hjemme som jeg kaller nettopp det :)
(hun kaller seg selv de også i grunn).

Tenker masse på dere alle! Og sender så mange gode tanker jeg klarer, og håper på at det hjelper :)
Skade kan det hvertfall ikke gjøre :)

Hilsen Monica og Fia mia :)

Kjersti sa...

Godt å høre at alt går bra så langt! :)

Hilsen en ukjent leser som er inne på bloggen titt og ofte.

Anonym sa...

Så flott at det går bra! Godt å høre at hun har en omsorgsfull heia.gjeng rundt seg. Jeg krysser fingre og tær for at alt skal fortsette å være under kontroll. God bedring!

Anonym sa...

Stay strong!!
Vit at det er mange (også ukjente som meg) som heier på deg!
Håper dette går den rette veien!
:)

Marit sa...

Hei.
Vil bare få sende de varmeste lykkeønskninger for behandlingen til Maren-Sofie.
Vi hadde en koselig uke på Montebello i mars og jeg lovte å se inn på bloggen hennes.
Men det rakk jeg ikke før jeg ble utsatt for en ulykke og har ligget på sykehus i en mnd nå.
Det tok sin tid før jeg fikk en PC oppe og går.
Jeg har tenkt veldig mye henne. Kjempeflott jente som jeg ønsker alt godt!
Hils henne så mye og GOD BEDRING Maren-Sofie!!!

Mange varme medfølende klemmer fra
Marit

Kristine sa...

I Egypt hvor jeg bor og arbeider er det meget varmt og derfor sender jeg mange varme hilsner til deg Maren-Sofie og hele familien. Tusen mange takk mamma Grethe for oppdateringen. Jeg er innom bloggen hver dag og venter spent på nyheter. Dette kommer til å gå bra, det er jeg så sikker på. Det er så koselig å lese hvordan hele familien er med på å få dette fine og motige menneskebarnet frisk igjen. Stå på videre alle sammen, vi er med dere fra fjærnt og nær.

Anonym sa...

Hei :o) Sender en varm klem om håp at den kan gi deg styrke. Jeg tenker masse på deg og din familie, dere er i mine tanker hele tiden og din blogg har virkelig gjort stort inntrykk på meg.Mens jeg skriver på bloggen din hører jeg på Elin Gaustad og sangen confessional song den er bare så fin :o) Ha en så god helg som mulig og jeg kjemper med deg videre. Klem fra Torunn og Hunden hennes Turte.

Anonym sa...

Lykke, lykke, LYKKE til videre, Maren-Sofie! Vi heier på deg! :) Klem fra Thea

Anonym sa...

Håper det går framover smått om senn! Hold ut, det blir bedre! Garantert. :) Klem

Karen sa...

Jeg heier på dere:)
Hils henne varmt fra alle oss som føger med....

Anonym sa...

Fantastiske nyheter! Krysser fingrene for at det går mot en rask bedring nå. Ønsker deg alt godt!

Anonym sa...

Lykke til alle sammen, håper alt går bra med dere og deg, Maren-Sofie! Tenker på dere!